G4Media.ro

INTERVIU Igor Șarov, ministrul Educației din Republica Moldova: Planificăm începerea anului școlar…

Igor Sarov / Foto: Facebook.com

INTERVIU Igor Șarov, ministrul Educației din Republica Moldova: Planificăm începerea anului școlar pe 1 septembrie, când cadrele didactice vor recupera materia restantă și vor consolida subiectele predate online / Despre educația digitală de la clasa I și soarta examenelor

Copiii din Republica Moldova au educație digitală obligatorie încă de la clasa I, iar după primele 3 săptămâni de la închiderea școlilor au la dispoziție o platformă de educație online cu lecții video pentru toate clasele. Cele 25.000 de lecții filmate de profesorii din Republica Moldova și publicarea lor în cadrul Bibliotecii digitale au costat în jur de 2 milioane de euro, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul moldovean al Educației, Igor Șarov. Într-un interviu acordat Edupedu.ro, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a vorbit despre decizia anulării examenelor de absolvire a gimnaziului, introducerea educației digitale în clasele primare, precum și despre scenariile pentru Bacalaureat – examen a cărui soartă nu a fost încă decisă de autoritățile de la Chișinău.

  • Amintim că Republica Moldova a fost una dintre revelațiile PISA 2018. A întrecut România la Științe, a înregistrat al doilea cel mai mare salt în scorul la Citire/lectură între 2009 și 2018 dintre toate cele 79 de state testate și a ridicat în doar 3 săptămâni de la începutul crizei COVID-19 o platformă de educație online pentru toți elevii săi, în timp ce în România 11 miniștri au ignorat și continuă să nu pună în aplicare Biblioteca școlară virtuală prevăzută în lege din 2011

Planificăm începerea anului școlar la data de 1 septembrie. Tradițional”, a anunțat Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova. Precizăm că, în Moldova, anul școlar începe în prima săptămână din septembrie și se încheie pe 29 mai 2020, după cum prevede calendarul inițial al anului școlar 2019-2020.

La începutul următorului an școlar, profesorii din Republica Moldova “vor pregăti evaluări ce vor determina gradul de performare a competențelor specifice prevăzute de Curriculum pentru clasa absolvită în luna mai 2020“, vor recupera materia restantă și vor consolida subiectele predate online, a declarat oficialul de la Chișinău, pentru Edupedu.ro.

Ne propunem organizarea recuperării până la sfârșitul semestrului I. Monitorizarea recuperării va fi grija și responsabilitatea organelor locale de specialitate“, a afirmat Igor Șarov.

Guvernul de la Chișinău a decis să închidă toate școlile pe 11 martie 2020 (decizie similară celei de la București), să anuleze susținerea tezelor, să promoveze elevii în anul următor în baza rezultatelor obținute în semestrul I și a rezultatelor din semestrul al II-lea “cu cel puțin două note, incluzând perioada învățării la distanță“.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. In toate tarile, inclusiv in republica moldova, educatia este importanta.
    Numai in romania, cele mai importante, sunt vacantele si relaxarea. De asta romania a ajuns unde este

  2. Dacă educația ar fi importantă în pseudo republica Moldova , moldovenii nu și ar aprecia călăii ruși.Oamenii ar fi corect informați despre trecut și ar fi mai circumspecți în a defila cu steaguri sovietice iar tancurile sovietice ar fi date jos de pe socluri.
    Importanța acordată educației se vede și în salariile profesorilor care sunt la periferia sistemului bugetar.Exact ca la noi.