INTERVIU Ionel Bogdan, candidatul PNL pentru președinția CJ Maramureș: Maramureșul nu își mai permite încă 4 ani cu Zetea și PSD la conducere – Advertorial
Liberalul Ionel Bogdan a vorbit deschis despre miza alegerilor locale în Maramureș, un județ care, deși este condus în acest moment de PSD, s-a dovedit a fi un fief PNL la ultimele alegeri europarlamentare și prezidențiale. Ionel Bogdan candidează pentru Președinția Consiliului Județean Maramureș și conduce deja de 3 ani organizația județeană a partidului.
Care este cea mai importantă miză a luptei politice pentru conducerea Consiliului Județean Maramureș?
Ionel Bogdan: Nu vreau să dau un răspuns diplomatic, ci unul direct, așa cum sunt eu obișnuit să le vorbesc oamenilor. Miza alegerilor pentru conducerea Consiliului Județean conține două chestiuni fundamentale: Maramureșul trebuie să scape de moștenitorii lui Dragnea de la conducerea sa și să iasă din amorțeala economică și lipsa de perspectivă în care se zbate astăzi, după un mandat de administrație PSD.
Gabriel Zetea, candidatul PSD, este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, pe care l-a numit ambasador al turismului maramureșan. Dincolo de acest gest simbolic umilitor pentru orice maramureșean, cei care au crescut în umbra lui Dragnea, așa cum este cazul lui Gabriel Zetea, reprezintă un mod nociv de a face politică.
Așa cum mentorul lor a fost la un pas de a arunca în prăpastie România, tot la fel au procedat și moștenitorii săi politici de la conducerea județelor. Românii au sancționat la urne PSD pentru acest mod de a face politică, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale. Am scăpat de Dragnea din fruntea României și a venit momentul să facem același lucru și în comunitățile locale.
Cealaltă miză importantă este aceea ca Maramureșul să iasă din izolare și amorțeală și să devină un pol de dezvoltare economică, un loc din care nu mai pleacă oamenii pentru un trai mai bun, ci unul în care oamenii trăiesc decent. Bătălia în aceste alegeri locale se dă între PNL și PSD.
Maramureșenii au de ales între cei care îl au ca exemplu pe Klaus Iohannis și discipolii lui Dragnea, între buna măsură a lucrurilor și populismul ieftin, între dezvoltare și regres economic. Avem de ales între două moduri de a face administrație: ca la Cluj, Bihor și Sibiu sau ca la Teleorman sau Vaslui. Problema candidatului PSD nu este ce promite, ci cine îl mai crede după atâția ani în care a condus județul, iar la capitolul realizări se află un mare zero.
Cum apreciați șansele dumneavoastră în fața lui Gabriel Zetea, actualul președinte al CJ Maramureș?
Ionel Bogdan: Ca peste tot în România, oamenii nu se dau în vânt după PSD, neputând uita cât rău a făcut acest partid țării. Sigla PSD a devenit o piatră de moară pentru aleșii locali ai acestui partid care este fondat pe oportunism și nu pe atașamentul față de un set de valori. Nu mă miră că oameni cu ștate vechi în PSD, fie încearcă să plece, fie să ascundă apartenența lor la acest partid.
La noi, în Maramureș, candidatul PSD a recurs la tactica disimulării. Deși toată lumea cunoaște că este un produs al PSD și un fost membru al camarilei care l-a sprijinit pe Dragnea să ia puterea în partid, Zetea fuge astăzi de emblema propriului partid și își caută alte proptele politice. Coaliția pentru Maramureș, al cărei candidat este astăzi Gabriel Zetea, este o construcție politică gândită special pentru a masca PSD. În spatele unei denumiri onorabile, se ascund tot PSD și Zetea, cu vechile lor obiceiuri.
Am încrederea că această strategie a înșelării electoratului pe care se bazează Gabriel Zetea și PSD nu va da rezultate. Minciuna are picioare scurte, vorba unui vechi proverb românesc, iar oamenii simt când politicienii încearcă să îi tragă pe sfoară. Strategia lor jignește inteligența maramureșenilor care știu foarte bine că în spatele Coaliției pentru Maramureș se ascunde, de fapt, PSD. Maramureșenii sunt oameni mândri care nu acceptă asemenea sfidări. Sunt convins că îi vor sancționa la vot și pentru felul în care au condus județul și pentru încercarea de a-i păcăli.
Maramureșul chiar nu își mai permite încă 4 ani cu Zetea și PSD la conducere. Tot atât de adevărat este și faptul că nu trebuie să irosim voturile anti-PSD. Nu ezit să spun că în acest moment sunt sigurul candidat care îl poate învinge pe Gabriel Zetea. Beneficiez de capitalul de încredere de care se bucură PNL, cea mai importantă forță politică din județ. Votanții celorlalte forțe anti-PSD, USR-Plus și PMP, trebuie să știe că în acest moment singurul mod de a realiza o schimbare reală în fruntea Consiliului Județean este să voteze candidatul PNL pentru funcția de președinte al acestuia.
Daca ați putea schimba ceva în politică, cu ce ați începe?
Ionel Bogdan: Este una dintre întrebările la care m-am gândit cel mai des. Evident că sunt multe de schimbat, că politica are multe păcate. Dar dacă ar fi să începem cu ceva, acela ar fi bunul simț, decența, simțul măsurii. Aș începe chiar cu felul de a vorbi, de a ne prezenta în fața oamenilor, cu regulile bunului simț, ale celor șapte ani de acasă. La noi, în Maramureș, bunul simț încă mai reprezintă o valoare în sine.
În acest context aș mai vrea să fac o precizare. Colegii mei primesc tot felul de semnale, îmi spun că adversarii mei politici pregătesc o campanie murdară împotriva mea și a PNL. Le-am spus că nu mă tem de acest scenariu pentru că știu că asta este, de fapt, școala PSD. Nu cred că mai țin astfel de campanii în fața alegătorilor. Românii în general, maramureșenii în mod deosebit, nu mai vor scandaluri, vor soluții, merită proiecte și acțiuni concrete. Dacă pesediștii vor recurge la asemenea metode, nu vor demonstra forță, ci slăbiciune și disperare.
De ce ați intrat în această bătălie pentru conducerea județului Maramureș?
Ionel Bogdan: Am spus-o și o voi repeta permanent. Candidatura mea la funcția de Președinte al Consiliului Județean nu este un cec în alb, am un plan pentru Maramureș în care cred. Nu aș putea candida altfel, pentru că politica nu reprezintă pentru mine un scop, ci un mijloc de a face bine oamenilor. De aceea eu nu aspir la funcția de Președinte al Consiliului Județean Maramureș de dragul funcției, ci pentru că reprezintă o cale eficientă prin care să le pot oferi maramureșenilor mei o viață mai bună, oportunități la noi acasă.
Sunt foarte direct în general și spun lucrurilor pe nume. Inclusiv când vine vorba de această candidatură a mea, vreau să fie clar: candidez pentru că nu mai pot să accept ca Maramureșul să rămână în urmă. Observăm cu toții că județe precum Cluj, Timiș, Bihor sau Brașov se dezvoltă rapid, atrag investiții private, își refac infrastructura. Trebuie să le urmăm exemplul! Maramureșul nu mai poate bate pasul pe loc, acum e sufocat de nepăsarea și incompetența celor care l-au condus în ultimii ani.
Nu vreau ca fiul meu și tinerii noștri să plece din județ sau chiar din țară ca să aibă șansa să realizeze ceva. Vreau ca oamenii deja plecați să poată să se întoarcă acasă la mai bine. Sunt conștient că acest lucru nu se va întâmpla dacă nu le oferim condiții mai bune de viață. Vreau ca maramureșenii care au muncit în străinătate construind orașe întregi să se întoarcă acasă și să reconstruim împreună propria noastră comunitate.
Vreau drumuri bune, rapide care să ne pună în legătură cu Clujul, Satu Mare, Bistrița, Suceava, pe care să circulăm civilizat, în siguranță. Fără drumuri bune, Maramureșul rămâne o comunitate izolată, prea puțin cunoscută. Vreau să vină mult mai mulți turiști la noi pentru că avem ce le arăta și oferi. Potențial nostru în acest domeniu este uriaș: am putea crea mii de locuri de muncă, venituri mai mari pentru comunitate.
Care sunt principalele urgențe pentru Maramureș?
Ionel Bogdan: Maramureșul este ca o mașină frumoasă care, în loc să circule mândră pe drum, a fost pusă pe butuci chiar de cei care ar fi trebuit s-o conducă și să o îngrijească. Soluția noastră, a PNL, este să punem Maramureșul pe roate!
Ca să facem lucrurile cum se cuvine, să punem pe roate județul nostru, avem nevoie de un plan, un plan la care am făcut referire mai devreme, care începe și se termină cu oamenii.
Cum am gândit acest plan? Am pornit de la marea noastră durere în Maramureș: izolarea. Izolarea ne costă, an de an, mii de tineri plecați la școală sau la muncă, care găsesc drumul către casă doar de sărbători sau în vacanțe. În afara câtorva săptămâni pe an, Maramureșul este prea departe pentru investitori, pentru turiști, pentru banii europeni, ba chiar și pentru locuitorii săi.
Un drum peste deal, maramureșenii știu la ce mă refer, dintr-o parte în alta a județului, înseamnă o zi pierdută în mașină, pe drumuri proaste. De aceea spun că dacă nu învățăm să ne gândim viitorul împreună, lucrurile astea nu se vor schimba. Dacă rămânem în competiții locale, la voia jocurilor politice, tot maramureșenii pierd.
Eu mi-am asumat public angajamentul de a atrage 1 miliard de euro din fonduri europene, guvernamentale și din investiții private în următorii 4 ani. Dar dincolo de suma în sine, care vă garantez că este realizabilă, obiectivele mele și ale PNL sunt: modernizarea drumurilor, conectarea județului la marile rețele de transport naționale și europene, accesul tuturor locuitorilor la rețelele de utilități (apă, canalizare, alimentare cu gaz și curent electric), dezvoltarea turismului și atragerea de investiții private importante pentru a crea locuri de muncă bine plătite.
Ce fel de politician sunteți?
Ionel Bogdan: Nu mă consider politician, ci om politic. De ce? Pentru că un om politic are un proiect! Oamenii care fac politică dincolo de interese personale rămân în conștiința publică prin ceea ce au realizat pentru țara sau comunitatea lor. Sunt mulți oameni din toate partidele care apar la televizor vorbind pe orice temă, fără a avea nimic de spus, fără ca oamenii să îi poată asocia cu vreo idee de schimbare în bine a societății.
Aceștia sunt politicieni, nu oameni politici! Ei reproduc mecanic ideile altora și urmăresc interese mărunte, sunt incapabili sau nepăsători față de problemele reale ale oamenilor. Eu vreau ca, din timpul mandatului meu, maramureșenii să se bucure de o comunitate mai dezvoltată care le oferă șansa unei vieți mai bune.
Vă spun și cum nu voi fi niciodată, pentru că nu-mi stă în fire. Nu voi fi nepăsător, ci un om profund implicat în problemele Maramureșului. Sunt obișnuit să muncesc sub presiunea rezultatelor. Am lucrat în mediul privat și am reușit să fac performanță. De aici vine această încredere a mea, din competența dovedită în atragerea de fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare, mecanism de care s-au ferit, probabil pentru că n-au vrut sau n-au știut cum, cei care conduc administrația județeană.
Maramureșul are un potențial de dezvoltare uriaș, el trebuie doar stimulat și sprijinit pentru a oferi șansa unui viitor mai bun pentru toții locuitorii săi. Voi lucra 14, 16 ore pe zi, oricât este nevoie. Voi avea alături specialiști, primari și cetățeni simpli, care vor să se implice pentru a face o administrație locală performantă.
Am încredere că, odată cu această schimbare pe care o așteptăm și pentru care luptăm în Maramureș, vom pune odată și odată stop aroganței și superficialității în administrația județului! Pe mine mă revoltă și nu voi tolera atitudini de sfidare a cetățeanului de către funcționarul public. În general nu cred că este loc pentru superficialitate și mediocritate în activitatea administrației locale. În schimb este loc pentru performanță, transparență și respect față de maramureșeni.
Notă: Articol susținut de Partidul Național Liberal
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii