
INTERVIU Lucia Gheorghe, medic rezident psihiatru, explică ce se întâmplă în creier când stăm pe rețelele sociale: Folosirea în exces a telefonului poate duce la pierderea noțiunii timpului
„Folosirea excesivă a telefonului poate duce la pierderea noțiunii timpului, fenomen cunoscut ca disociere temporală, în care adolescenții nu realizează cât timp petrec online în detrimentul altor activități esențiale”, a declarat Lucia Gheorghe pentru Edupedu.ro.
Medic rezident psihiatru în anul II la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” din București, ea vorbește într-un interviu pentru Edupedu.ro despre impactul rețelelor sociale asupra sănătății mintale, cu accent pe mecanismele neurobiologice și implicațiile clinice.
„Ești expus la un flux continuu de informații și când lași telefonul poți avea senzația că te doare capul foarte tare, pentru că tu ți-ai terminat capacitatea de a fi atent pentru o perioadă de timp. Avem o capacitate limitată de atenție, după care apare o stare de oboseală în care n-ai mai face nimic”, a spus Lucia Gheorghe.
„Din păcate, nu există o educație în sensul acesta, nu există studii foarte multe, pentru ca este o problema apărută recent. Ar trebui să existe campanii de conștientizare în școli pentru că populațiile vulnerabile sunt copiii, adulții tineri, dar și persoanele care au în trecut un istoric de tulburări afective”, a adăugat Lucia Gheorghe.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.