G4Media.ro

INTERVIU Student în străinătate. Allen Ilica, anul I la University College London:…

Allen Ilica / Foto: Arhiva personala

INTERVIU Student în străinătate. Allen Ilica, anul I la University College London: Chiar dacă suntem în pandemie, mulți studenți au decis să vină în UK. Avem și activități în interiorul campusului, iar profesorii sunt disponibili pentru o întâlnire privată 1 la 1

Cum arată viața unui student român care ales o universitate de top din străinătate? Care este orarul, cum este examinat și ce înseamnă viața studențească în timpul pandemiei? Allen Christian Ilica, student în anul I la University College London (UCL), a povestit pentru Edupedu.ro că examinarea și notarea se realizează prin teste virtuale open-book și prin proiecte de grup desfășurate pe un întreg semestru. “Chiar dacă suntem în pandemie, mulți studenți au decis să vină în UK pentru a-și obține Pre-Settlementul, un document care păstrează drepturile cetățenilor europeni chiar și după Brexit. Avem și activități în interiorul campusului, după care ieșim la o cafea să discutăm ce am făcut nou în ultimul timp”, spune Allen Ilica, pentru Edupedu.ro.

“În ceea ce privește profesorii, întotdeauna sunt disponibili pentru o întâlnire privată 1 la 1, deși nimeni nu folosește această funcție. Asta pentru că în loc să își ocupe de 3 ori mai mult programul, se asigură că materialele de curs sunt perfecte”, continuă tânărul student.

Allen Christian Ilica este student la Information Management for Business la University College London (UCL). Studiul online la UCL pune accentul pe dezvoltarea abilităților autodidacte ale studenților și le oferă toate resursele de care au nevoie 24/7, a povestit acesta, pentru Edpedu.ro. În plus, accesul la materialele didactice este aproape nelimitat, inclusiv la biblioteca universității care a fost trecută în format digital. Universitatea le asigură tinerilor conturi premium pe Zoom ca să poată participa la cursuri și seminarii mai lungi de 40 de minute.

O surpriză plăcută pentru el, povestește Allen, a fost felul în care-i tratează profesorii pe studenți – cu prietenie, „le place să te adresezi cu numele mic”.

„Au întotdeauna lucruri pregătite care să îți atragă atenția: chestionare și întrebări interactive. Toți studenții au camera și microfonul pornite, unii profesori nu încep ora până nu au contact cu elevul, spun că trebuie să existe o conexiune între noi. Sistemul de predare este mult mai aplicat la viața cotidiană, extraordinar de bine organizat. Spre deosebire de România, aici profesorii chiar își dau interesul să înțelegi ceea ce predau: la cursul de Web Development, am surprins 6 duble pentru un singur slide până profesorul a considerat că a ieșit perfect. Examinarea și notarea se realizează prin teste virtuale open-book și prin proiecte de grup desfășurate pe un întreg semestru, construind ceva tangibil până la sfârșit, la fel că în cazul unei companii”, a povestit Allen.

 

Foto: Allen Ilica / Arhiva personala

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Reclamă mascată. Să vedem cine vă va da pensiile, nenorociți de securiști!

  2. Cum adica sa platesti o caramida de bani sa iti faci cunostinte si pile, si de pe laterala sa vina Covrigul sa te incurce? Ia sa-si vada Covrigul de ale lui, si Beizadelele de ale lor.