G4Media.ro

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul: Persoanele care doresc să rămână să lucreze…

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul: Persoanele care doresc să rămână să lucreze în sistemul de stat o perioadă mai îndelungată vor putea să o facă, beneficiind de salariu, nu și de pensie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a precizat, referitor la cumulul pensiei cu salariu, că exista câteva principii de bază, iar unul dintre ele este acela de a le permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să muncească o perioadă mai îndelungată, iar atunci când optează pentru acest lucru să nu cumuleze pensia cu salariul.„În momentul în care un pensionar doreşte să se reangajazeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă”, a adăugat ministrul Muncii, conform news.ro.

„Am vorbit despre lucrul acesta – vor fi câteva principii de bază. Unul este acela de a permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să muncească o perioadă mai lungă de timp. În acelaşi timp, în momentul în care se face această opţiune pentru activitate la stat să nu se cumuleze şi pensia, evident tot din resurse publice. În momentul în care un pensionar doreşte să se reangajazeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă. Vorbim despre cumul pensie salariu la stat”, a afirmat Raluca Turcan, întrebată joi la Parlament dacă ia calcul pensionarea opţională la 70 de ani pentru cei din mediul privat.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege pregătit de Ministerul Muncii este considerat de primul-ministru „foarte bun”.

„Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”, a exlicat prim-ministrul.

Raluca Turcan a anunţat recent că, în condiţiile în care există „un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat, relatează news.ro.

Sursa Foto: InquamPhotos

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

33 comentarii

  1. Ati dat o palma la un rahat!!!
    Normal ca o sa opteze pt. lucrul la stat la ce salarii babane sunt si munca ioc!!!
    Asa a fost si inainte, se pensiona dintr-o institutie publica, se reangaja la o firma privata cu 0 angajati o zi si in aceeasi zi se detasa la o institutie publica unde nu lucra nimic pt. ca habar nu avea dar „punea in aplicare directivele partidului” si interesele politrucului-bou care a sustinut-o!!!
    Deci, ce rahat ati facut, salariul obtinut la stat este mai mare decat cumul pensiei cu salariul la privat si o sa limitati angajarea oamenilor capabili in detrimentul unor „dinozauri” obisnuiti cu venituri mari si munca deloc!!!!
    PNL=PSD=USL=ACEEASI MIZERIE!!!!

    • Evident ca va ramane la salariul baban La Stat.
      Si an de an recalculare la pensie!
      Ca nu se stie !
      Ai nostri!
      A lor!
      Dar solutia propuse e din start una foarte proastă.
      Pentru ca:
      – un pensionar de 75 de ani nu aduce progres in organizația care-l tine in plapuma,
      – acest individ devină o frână in instituție fiind un protejat de Primar, Prefect, Director, etc
      – mentine sistemul de cunostinte si relatii in combinatiile in care este parte,
      – castiga dublu decat un debutant plin de energie creatoare daca nu a facut la Spiru,
      – statul cheltuiește deci dublu cu cheltuielile salariale cu Bătrânul vs Tânărul.
      – mai mult ca salariat in Primaria Rurală celebrul Fănică de 75 de ani ca primi de la Primarul Liberal Bonus Lunar de Performanța.
      Sistemul se autoregleaza!

      Sunt de acord cu Rămânerea la Pensie a salariaților pensionari profitori de la STAT.
      Toți cei 450.000.
      Acasa cu Stranepotii!
      Doar la privat daca ii ia cineva pe Batranei!
      😃😃😃

    • Ar fi bine câteva reguli si despre pensii.
      1.
      6 reguli clare:
      a. Pensiile Speciale sa se anuleze la toti.
      Cu termen pentru fiecare categorie.

      b. Sa se anuleze Pensiile Speciale la Primari si Viceprimari după ce au ținut 30 de ani localitățile în SUBDERZVOLTARE.

      c. Sa plece acasa Pensionarii de Lux care cumulează pensia cu salariul.
      Sa eliberăm Primăriile, Prefecturi, CJ, Agentii, Ministere de acesti 465.000 de paraziti.

      d. Sa se suspende plata pensiei la acestia pana cand sunt trimisi acasa la nepoți.
      Se poate face intr-o secunda pe aplicatie fe la Casa Nationala de Pensii!

      e. Sa se oprească plățile compensatorii la iesirea la pensie a militienilor, securistilor, armata etc.

      f. Pensie pe baza de contributivitate!
      Pentru toti!
      Opriți jaful cu pensiile speciale!

      Iar pentru cei care nu inteleg ca menținerea pensionarilor pe post este Regres pentru Romania!
      Studiu de caz:
      Pensionar, factor Performant in Primaria S, 77 de ani, nu stie cu calculatorul dar ia spor de calculator, numara banii din incasari.
      Atât face factorul Progres!
      Încasează salar de 8000 lei/ luna.

      Complementar problemelor pensiilor Nerezolvate de nimeni mai adaug si alte Doua propuneri!

      – desființarea Prefecturi si Consilii Judetene si înființarea de de Oficii Virtuale Judetene!
      Cu max 20 de posturi .
      Prin digitalizare!
      Proiect Pilot prin Fonduri Europene.
      Se economisesc per judet cheltuieli cu salariile a 300 de oameni.
      Sume colosale!

      – apoi pentru la anul 2022 facem Oficii Virtuale Comunale.
      Pentru cca 1800 de comune din cca 2800.
      Acestea au in medie sub 1900 de locuitori in 4 catune!
      Merita salarii la 25 de funcționari intr-o Primărie la comuna cu 1300 de suflete?

    • Ioana , bag sama ca esti sora cu capra aia turcana ! Tu stii , amarat-o , ca in foarte multe sate dascalii sunt pensionari , ca nu vrea niciun tanar #rezist sa mearga dascal la Cuca Macaii ?! Ce faci acolo ? Dar cercetatorii sau medicii de elita , cu ei ce faci ? Ii trimiti acasa ? Ai bani sa te tratezi/operezi la privat , unde vor migra acestia ?! Exemple sunt destule , dar nu ma astept ca o turcana sa inteleaga.

  2. Perdea de fum. Legea este neconstitionala iar ei stiu asta. Daca ii interzici unui pensionar sa se angajeze la stat, dar ii permiti sa se angajeze la privat creezi o situație discriminatorie. Iar asta vine din partea unui Guvern care are ca secretar de stat pe cineva care s-a pensionat la 42 ani. O sa aiba insa motiv sa răcneasca noi am vrut dar nu ne-a lasat CCR.

    • Nu ai înțeles nimic! Ești 0 barat

  3. Mi-a placu asta „Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat”.Angajez pe cine vreau si cand vreau!

  4. tinerii pensionari la 30/40 de ani vor cumula pensia de la stat cu un loc de muncă călduț într-o companie privată cu contracte la stat, aici e vrăjeală pentru proști

    am impresia ca o sa va dea CCR sau CJUE in cap cu legea asta, nu mai permiteti mobilitate tinerilor si adultilor, tinand pe post niste nulitati batrane la stat, dar o sa vedem

    in spitale si universitati sunt aceleasi „somitati” care nu vor sa plece sa lase loc altora mai buni, genul acela de profesori care deschid doar carti scrise de ei

    • Din nou ,vor pleca medicii tineri din tara.Nu vor mai fi locuri ptr ei in spitalele din Romania,daca somitatile medicale vor iesi la pensie pe la 80 de ani

    • Cu siguranta este o lege neconstitutionala. Duduia asta vrea sa ne abureasca cu tot felul de balarii, sa ne faca sa uitam de problemele reale ale tarii. Nu cred ca problema e ca unii care vor sa munceasca vor lua bani, ci faptul ca unii cre nu vor sa munceasca dar vor lua bani. Si sa nu uitam pe cei care au mai multe pensii gen Melescanu.

  5. …și posibil să treacă.
    Ar fi de interes părerea lui Boc, de pe vremea Petrovului… Câți bani au plătit înapoi pentru mizeria asta?
    PDL.

  6. Sa vedeti EXCEPTII!!

    „O nouă guvernare, încă o încercare! Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege pregătit de Ministerul Muncii este considerat de Cîțu drept ”foarte bun”.
    Astfel, întrebat, miercuri, despre proiectul de lege prin care se va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, dacă a discutat cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, și dacă vor exista EXCEPTII, premierul a răspuns: „Da, am vorbit. Este un proiect de lege despre care am discutat în coaliție, am văzut draftul proiectului de lege. Va fi o dezbatere publică și vom vedea dacă vor fi și excepții sau nu”.
    Florin Cîțu a adăugat că i se pare un proiect de lege foarte bun: „Știți că am încercat și anul trecut acest lucru și mi se pare normal dacă ai ieșit la pensie să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau vrei să rămâi angajat, atunci să renunți la pensie”.

    Bravo, Catule, nici o Lege fara exceptii!!

  7. E etic…dar sa se aplice peste tot în afara de medicina și învățământ superior.
    Eu am in coleg pensionat la 42 de ani (de 6 ani în pensie) are 7000 pensie și 6000 salariu la stat…
    Nu merita

  8. Unde s-a mai pomenit asa ceva in lumea asta. Poate doar in MAI

    • Poate că singura regulă viabilă ar fi: pensionarii să poată fi angajați în sistemul public doar pe funcții de execuție cu plata a doar 50% din salariu. Cei care vor cu adevărat să mai muncească, vor accepta aceste condiții.

  9. E superb sa stai pe fotoliu si sa citesti diverse opinii neavizate, formulate de muncitori necalificati. Doar in Romania este posibil ca un nea capsuna sa traseze directive medicilor, profesorilor, inginerilor. Cel caruia i-a murit capra din nepasare fata de ea doreste s-o omoare si pe a vecinului.
    De ce sa mai munceasca cel care are 1500 lei pensie si doreste sa mai castige 1500 lei? Trebuie sa fi fost plecat din Romania ca sa-ti imaginezi ca un tanar va dori sa lucreze pentru 1500 lei sau sa-ti imaginezi ca un tanar care a absolvit on line facultatea de medicina va putea opera in locul unui chirurg experimentat.

  10. Da un fost magistrat care nu a contribuit pentru pensia de servici la stat, e normal sa ia pensie 24000 de lei stind acasă? Asta va prefaceti ca nu vedeți. Mai bine luați masuri corecte pentru toată lumea și creați locuri de munca în economie dacă vreți sa aduceți bani la buget. Nu dezvoltați nimic doar tăiați ciurucuri. Evaziunea fiscala e la ea acasă și voi umblați doar cu foarfecile. INCOMPETENȚI!!!!

  11. O Lege Corecta ar fii: ori salariul ori pensia indiferent ca omul lucreaza la stat sau la privat. Daaca omul lucreaza si are si pensie inseamna ca e Bun de Munca si logic ,ar trebui de Urgenta data o Lege in care orice om ajuns la varsta de pensionare sa Aleaga pe proprie raspundere intre Salariu si Pensie, fie ca lucreaza in Mediul Privat, fie ca lucreaza la Stat.

  12. Categoric ,trebuie data o lege de urgenta,in care omul (pentru ca fiecare se cunoaste pe sine si stie ce este mai bine pentru el) sa aleaga intre pensie si salariu indiferent ca lucreaza in mediul privat sau mediul de stat iar atat pensiile cat si salariile sa se impoziteze in mod progresiv astfel incat cei cu pensii sau salarii mari sa plateasca impozite mari ,pentru ca altfel totul este fara sens .

    • Auzi la ea cica cei care au pensii mai mari sa plateasca IMPOZITE mai mari , pai asta este discriminare pe fata in societate. Sfatul meu este sa nu mai bei Kool-AID ti-a prajit neuronii fata popii!

    • @ Ioana,
      Nu e mai bine să se dea o lege prin care celor care nu știu să scrie să li se interzică să scrie?

    • Ioana,
      Nu mai scrie, ocupă-te de altceva, nu cunoști semnele de punctuație.

  13. Nu va trece de Curtea Constitutionala. Punct.

  14. Daca tot se face o reforma , pensionarul care doreste sa lucreze , indiferent ca lucreaza la stat sau la privat, sa aleaga intre pensie si salariu .Astfel, va fi un inceput pentru a ,se face ordine in sistemul de pensii si cu siguranta nu va fi nici o criza.

  15. Buna observatie Pufulete Portocaliu, pleaca pensionar de la stat si se angajeaza la privat pe contracte foarte bune primite, ghici ce, tot de la stat. Pai nu-i mai bine ca pensionarul dornic de munca si harnic nevoie mare , sa aleaga intre pensie si salariu fie ca e de stat fie ca e privat. Are mare dreptate si premierul .

  16. Tara arde si baba se piaptana!Mare reforma,de-a Caragiale! Doamna aceasta f.simpatica,care a fost pregatita…de dl.Stolojan si Pdl stie tot,pentru ca a muncit ani grei.Gala Umorului s-ar face de ras in fata anilor grei de pe cartea de munca a doamnei!Va rugam sa-i trimiteti numai la multinationale unguresti,nemtesti,germane,austriece,pe cei cu scoala si care mai pot si vor sa munceasca!Comunistii erau mici,mici copilasi!Mi-e draga,mai ales cand o vad si o ascult,vorba cantecului popular;de infatisare ce sa mai spun-are tot ce-i trebuie unui ministru calificat.Ati auzit de Pntcd si Pdl? Parca au fost…Cu asa urmasi Bratieni,sa nu fie cutuma disparitiei tip Houdini…la urmatoarele alegeri.Din aberatie in aberatie,suntem la Cascadorii rasului pt.voturi.

  17. Buna ziua,
    se pun in discutie doua categorii juridice diferite: 1 – pensia de drept, pentru limita de varsta si contributie intergrala, care este definita ca UN DREPT PATRIMONIAL DOBANDIT DE CETATEAN, si 2 – DREPTUL LA MUNCA – care este un drept stabilit prin constitutie. Restul sunt dicutii….. Este adevarat ca grosul celor care cumuleaza pensia cu salarul ( ambele BABANE si NEJUSTIFICATE REAL SI MORAL ) SUNT IN NISTE SITUATII ARTIFICAIAL SI ABERANT CREATE PENTRU CLICA POLITICA; dar pe langa acestia vor avea de suferit o serie intreaga de profesionisti: dascali, medici si alte categorii profesionale…. Dar si in politica este ca pe strada, in loc sa fie depistati in trafic si „altoiti temeinic” vitezomanii, care sunt intr-un procent de 10-15% dintre soferi, preferam sa punem „coame de parlamentari , pardon magari ” ca sa-si fXXa toata lumea suspensiile….

  18. Si ce facem cu pensionarii care au 75-80 de ani si nu mai vor sa plece din functii?? Cum facem, ca angajatori ,sa renuntam la ei, la pensionari, pe cale legala, ca de acu pot sta pana la moarte pe locul de munca !?

    • Ar fi bine să rămână cei care sunt eficienți, dar nu pe bază de dosare sau aviz al Consiliului de administrație! Acelea nu sunt dovezi viabile de performanță!

  19. Dacă un profesor titular, rămâne fără ore, iar în școală există un profesor care trebuie să se pensioneze și își depune cerere de prelungire până la 70 de ani, înțeleg că se face evaluare de dosare? Adică pensionarul rămâne? Care sunt criteriile de performanță, dosarul? Mi se pare o inepție!

  20. Vă rog să-mi lăsați mesajul!

  21. Ar fi bine să rămână cei care sunt eficienți, dar nu pe bază de dosare sau aviz al Consiliului de administrație! Acelea nu sunt dovezi viabile de performanță!