G4Media.ro

Într-o clasă de liceu vor fi maximum 26 de elevi. Președintele Federației…

Iulian Cristache / Foto: Facebook.com

Într-o clasă de liceu vor fi maximum 26 de elevi. Președintele Federației Părinților susține că ministrul Educației i-a anunțat că se face recalibrarea cifrelor de școlarizare pentru filiera teoretică, după apariția criticilor privind desființarea claselor

În clasele de liceu, pe filiera teoretică, numărul maxim de elevi într-o clasă va scădea de la 28 la 26, conform asigurărilor pe care Iulian Cristache, președintele Federației părinților, spune că le-a primit de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Iulian Cristache a spus pentru Edupedu.ro că situația, ajunsă în atenția autorităților după apariția mai multor critici privind desființarea claselor, ar urma să fie lămurită rapid, chiar dacă se va întârzia după termenul de 22 ianuarie, când trebuie să fie decise lucrurile la nivelul unităților de învățământ.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a spus pentru Edupedu că a ridicat, în discuțiile cu ministrul, “sesizările pe vocațional”, unde au existat semnale repetate că se desființează clase. Iar în urma acestor discuții “pentru teoretic, de la 28 cât era cifra maximă se va trece la 26 (…) Se reface cifra de școlarizare la nivel de fiecare județ, se vor întruni din nou consiliile de administrație și nu vor dispărea aceste clase”.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Doamne ce abrambureala,
    Desfiinteaza clase otova… incepind cu liceele bune.
    Daca chiar trebuie facuta, nu e normal sa desfiintezi clase la liceele in care procentul de promovare a bacalaoreatului e mic si nu la cele la care elevii iau toti peste 8?
    Si acum vor sa reduca numarul de levi dintr-o clasa si sa pastreze numarul de clase – adica in statistica va da bine, doar ca numarul de elevi pregatiti in liceele bune tot va scadea.
    Ceea ce e o prostie, adica sa renunti fix la lucrurile care merg bine . In Timisoara liceul Loga care numai e si-a sarbatorit centenarul ramane cu o singura clasa de profil teoretic… o aberatie.
    Imi pare ca se continua politica de distrugere a noilor generatii prin condamnarea la mediocritate.

  2. Sunt muuuulte clase care au 40 de elevi (25 prin concurs si 15 pe pile), la asa-zisele licee „de elita”, iar Campeanu promite ca scade numarul de la 28 la 26… :)))
    Abia astept sa vad toate clasele cu 26 de elevi! 😛

  3. Sa mi spuna si mie cineva cum a ajuns asta sa reprezinte parintii.A fost ales,numit;de cine? Ce este federatia asta;cum s a constituit?Eu ca parinte nu vreau sa fiu reprezentat de asta.A tras cu ochiul la psd si parca l vad pe niscai liste la alegeri.Un fel de coarna care de bolnav ce e sta toata ziua la tv!
    Pensionat de boala!!

  4. La carma ministerului învățământului n-ar mai trebui puși profesori pentru că ei în mod invariabil ajung să acționeze ca niște lideri sindicali! Numărul elevilor scade de 30 de ani dar al profesorilor continuă să crească!

    • Ești din sistem? De ce zici că „scade numărul elevilor și crește cel al profesorilor” ? Nu crezi că, totuși, sunt prea multi elevi într-o clasă?

  5. Nu inteleg ce rol au asociatii de tipul celor ale parintilor, pacientilor, elevilor sau studentilor in decizii serioase, chiar daca deciziile ii privesc direct.
    1. reprezinta asociatiile respective pe toti indivizii afectati? Exclus, nu reprezinta aproape pe nimeni
    2. Si chiar daca i-ar reprezenta, nu se ia o decizie de management cu acordul obligatoriu al partilor interesate. Mai ales ca unele parti pot fi afectate direct sau chiar pot avea interese divergente.

  6. La ce trebuie scoala, ca sa ajungi trebuie sa intri in partid, asta e problema romanicai, are prosti , analfabeti la conducere adusi politic.Chiar nu intelegeti ca asa a fost dintotdeauna aici.La scoala se aciuau langa ala care stia ca sa copieze/fure, la servici mituiesc sa ajunga sefii alora care stiu, tot ca sa fure viata.Uitativa ca asa e in privat asa este in admin.publica, primarii , etc…

  7. DOAR DACA DISPARE SPAGA.
    Directorul castiga numai din transferurile de dupa admitere multe zeci de mii de euro aducand peste cei care au intrat prin concurs alti multi alti elevi ai caror parinti dispun de bani.
    E simplu sa se descopere asta daca s-ar dori!
    Te uiti cati au intrat liceu in urma admiterii si cati termina. Diferenta o inmultim cu 1.500-2.000 de euro si vedem cat a incasat dorectorul din spaga.
    Se practica la greu. Numirea polotica a directorilor e de vina. Trebuie sa-si recupereze si ei „investitiile”.
    La fel se intampla cu toate transferurile de dupa formarea claselor. Se incepe cu 26-28 de elevi si se termina cu 36-40. Diferenta este adusa pe SPAGA.