G4Media.ro

Învățământul artistic în timpul pandemiei. Mărturia unei profesoare: “Se îmbolnăvesc profesorii de…

Ioana Turcu / Foto: Facebook.com Ioana Turcu

Învățământul artistic în timpul pandemiei. Mărturia unei profesoare: “Se îmbolnăvesc profesorii de instrument pentru că lecțiile individuale nu se pot desfășura cu mască”

Profesori din învățământul vocațional cer o reglementare în acest domeniu, pentru desfășurarea orelor online. “Are cineva vreun interes să afle că se îmbolnăvesc profesorii de instrument pentru că lecțiile individuale nu se pot desfășura cu masca și respectând măsurile de protecție?”, întreabă Ioana Turcu, care predă la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” din București.

Profesoara acuză că “toată lumea discută despre educație. Toată lumea știe ce trebuie făcut, desfăcut, reformat, deformat etc… Toată lumea are o opinie. Se fac planuri, se trimit ordine, se dezbat soluții de optimizare. Nimeni, dar absolut nimeni nu pomenește ceva despre învățământul vocațional.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Sa descriem realitatea: o sala in care se preda flaut/clarinet/oboi/fagot/trompeta/trombon/corn/tuba care are 10 metri patrati, poate mai putin. De suflat in aceste instrumente nu se poate cu masca. Deci vorbim de o distanta maxim posibila intre profesor si elev de 2,5 metri, timp de o ora, timp in care cei doi SUFLA aer prin intrument. La o ora, elevul pleaca, vine altul si reluam. Probabilitatea de transmitereca virusului e evident mai mare decitcdaca nu porti masca in supermarket.

    Raportat la populatia tarii, nu sunt multi. Sa estimam cam 20 de profesori de instrumente de suflat intr-un liceu mai mare care predau unui numar de 300-400 de elevi. Sa facem media: 350 de persoane. In Bucuresti sunt 2 licee mari, 700. Inmultit cu familiile, cu colegii pe care ii intilnesc apoi la alte cursuri, cu oamenii de care se lovesc in autobuze, marketuri, malluri.

    Cineva ridica o problema reala si o face cu decenta. Altii, habarnisti si autosuficienti raspund cu „ba pe-a m…”. Bravo Ioana Turcu!