G4Media.ro

Investigație federală în SUA: CIA a descoperit că informațiile care susțineau presupusa…

sursa foto: White House

Investigație federală în SUA: CIA a descoperit că informațiile care susțineau presupusa legătură dintre Trump și Rusia nu sunt „plauzibile din punct de vedere tehnic” și că au fost ”create” de echipa lui Hillary Clinton

Consilierul Special pentru Departamentul de Justiție al SUA, John Durham, a afirmat vineri, într-un document depus în instanță, că CIA a ajuns la concluzia că datele furnizate de avocatul campaniei lui Hillary Clinton, Michael Sussmann, care susținea că există o coordonare între Donald Trump și Rusia, nu sunt „plauzibile din punct de vedere tehnic” și au fost „create de utilizator”, adică de echipa de campanie a lui Clinton, transmite Fox News.

În documentul depus, Durham, care conduce investigația federală privind originile legăturii dintre Trump și Rusia, a răspuns la obiecțiile formulate de apărarea lui Sussmann cu privire la probele care ar putea fi admisibile la procesul lui Sussmann, care va începe luna viitoare. Sussmann este acuzat că a mințit FBI spunând că nu a participat la o întâlnire în numele unui anumit client, când, de fapt, a prezentat informațiile în numele campaniei lui HIllary Clinton și al unui director de tehnologie cu care a lucrat.

În februarie, Durham a dezvăluit pentru prima dată că guvernul va stabili în timpul procesului că printre datele „exploatate” se numără traficul de internet al sistemului de nume de domeniu (DNS) referitor la „un anumit furnizor de servicii medicale, Trump Tower, clădirea de apartamente din Central Park West a lui Donald Trump și Biroul executiv al președintelui Statelor Unite (EOP)”.

În februarie, Durham a declarat că datele au fost exploatate „prin extragerea traficului DNS al EOP și a altor date în scopul de a colecta informații depreciative despre Donald Trump”, adăugând că datele au fost folosite pentru a stabili „o deducție” și o „narațiune” care îl leagă pe Trump de Rusia.

Dar Sussmann solicită să se excludă probele privind „colectarea” acelor „date DNS” de către „Tech Executive 1”, identificat ca fiind Rodney Joffe, și asociații săi.

În dosarul depus vineri, Durham a susținut că strângerea datelor este un „fundal faptic necesar pentru comportamentul imputat”.

Acuzația inițială a lui Durham susține că Sussmann i-a spus atunci consilierului general al FBI, James Baker, în septembrie 2016 – cu mai puțin de două luni înainte de alegerile prezidențiale din 2016 – că nu lucra „pentru niciun client” atunci când a solicitat și a organizat o întâlnire în care a prezentat „presupuse date și «cărți albe» care ar fi demonstrat un canal de comunicare ascuns” între Trump Organization și Alfa Bank (nu Alpha Bank, care operează și în România – n.r.), care are legături cu Kremlinul.

Acuzarea susține că Sussmann a mințit în cadrul întâlnirii, „declarând în mod fals consilierului general că nu a furnizat afirmațiile către FBI în numele vreunui client”.

Sussmann a pledat nevinovat și a solicitat respingerea cazului. Judecătorul federal care prezidează cazul a respins această cerere săptămâna aceasta.

Judecătorul respinge cererea lui Sussmann de respingere a cazului. Procesul va începe luna viitoare

De asemenea, Durham susține că, în februarie 2017, Sussmann a furnizat un „set actualizat de acuzații”, inclusiv afirmațiile de la Alfa Bank, și acuzații suplimentare legate de Trump unei a doua agenții guvernamentale americane, despre care Fox News a confirmat că este vorba de CIA.

În declarația sa de vineri, Durham spune că guvernul se așteaptă să „aducă dovezi la proces” care vor reflecta faptul că FBI și CIA „au ajuns la concluzia că afirmațiile Russia Bank 1 nu erau adevărate și nu erau susținute”.

„De exemplu, în timp ce FBI nu a ajuns la o concluzie finală cu privire la acuratețea datelor sau dacă acestea ar fi putut fi în întregime sau parțial autentice, falsificate, modificate sau fabricate, Agenția 2 a concluzionat la începutul anului 2017 că datele Russia Bank 1 și datele Russian Phone Provider 1 nu erau „plauzibile din punct de vedere tehnic”, nu „rezistau la o examinare tehnică”, „conțineau lacune”, „erau în conflict cu [ele însele]” și erau „create de utilizator și nu generate de o mașină/un instrument”, a scris Durham.

Cu toate acestea, Durham afirmă că „Biroul Consilierului Special nu a ajuns la o concluzie definitivă în această privință”.

Dar Durham a susținut că, „separat și în afară de faptul dacă datele erau de fapt nesigure sau dacă au oferit un motiv” pentru ca Sussmann să mintă, dovezile privind pașii pe care FBI și CIA i-au făcut pentru „a investiga aceste aspecte sunt esențiale pentru a stabili materialitatea”.

Durham a spus că aceste informații „vor permite juriului să evalueze acești pași, care, la rândul lor, vor informa concluziile lor cu privire la faptul că presupusa declarație falsă a acuzatului a fost importantă și ar putea tinde să influențeze sau să afecteze funcțiile guvernamentale”.

Între timp, Durham schițează legătura dintre Sussmann și dosarul anti-Trump, acum celebru și discreditat, care conținea acuzații de presupusă coordonare între Trump și guvernul rus.

Dosarul neverificat a fost întocmit de fostul agent de informații britanic Christopher Steele și comandat de firma de cercetare a opoziției Fusion GPS. Firma de avocatură Perkins Coie este firma prin care Comitetul Național Democrat și campania Clinton au finanțat dosarul anti-Trump, mai scrie Fox News.

În dosarul depus vineri de Durham, acesta a dezvăluit că Sussmann s-a întâlnit în vara anului 2016 cu Steele la birourile Perkins Coie, unde i-a spus lui Steele despre acuzațiile privind Alfa Bank.

Tweet-urile lui Hillary Clinton din 2016 au susținut afirmația, acum dezmințită, că Trump ar fi folosit un „server secret” legat de Rusia

Durham afirmă că, după întâlnirea lor, personalul de la „U.S. Investigative Firm”, despre care Fox News a relatat anterior că este Fusion GPS, l-a însărcinat pe Steele să „cerceteze și să producă rapoarte de informații” despre Alfa Bank, „ceea ce a și făcut”.

Durham, în dosarul său, afirmă că Sussmann „a reprezentat și a lucrat pentru campania Clinton în legătură cu eforturile sale mai ample de cercetare a opoziției” și „a luat măsuri pentru a integra” acuzațiile privind Alfa Bank „în aceste eforturi de cercetare a opoziției”.

Durham a susținut că probele sunt „extrem de probatorii”, deoarece stabilesc că Sussmann „a reprezentat și a lucrat pentru campania Clinton în legătură cu eforturile sale mai ample de cercetare a opoziției”.

De asemenea, Durham afirmă că dovezile stabilesc că Sussmann „și-a desfășurat întâlnirea din 19 septembrie 2016 cu FBI pentru a promova, printre altele, interesele campaniei Clinton cu ajutorul” Fusion GPS.

În dosar, Durham indică, de asemenea, note ale unui fost director adjunct al FBI care afirmă, printre altele, că „autorul dosarului a fost angajat” de Fusion GPS pentru a „dezgropa mizerii despre Trump pentru un client american anonim”.

„Faptul că sediul central al FBI a primit la aceeași dată ambele seturi de informații care implică aceeași campanie politică (campania Clinton), aceeași firmă de avocatură [Perkins Coie] și aceeași firmă de investigații [Fusion GPS] face ca implicarea lui Steele în aceste chestiuni să fie relevantă”, a scris Durham.

Între timp, apărarea lui Sussmann a făcut o cerere de acordare a imunității directorului tehnic 1, Rodney Joffe, care nu a fost acuzat de nicio infracțiune.

Cu toate acestea, în dosarul lui Durham, el dezvăluie că Joffe este „un subiect” al anchetei și a fost încă dinainte de inculparea lui Sussmann în 2021. Durham spune că acest lucru a fost comunicat cu avocatul lui Joffe și că acesta rămâne în continuare un subiect, chiar și cu o lună înainte de proces.

Durham a declarat că decizia de a nu-i acorda imunitate lui Joffe a fost „pe deplin rezonabilă și în concordanță cu practicile Departamentului de Justiție”, având în vedere că acesta „a jucat un rol critic de conducere în asamblarea și prezentarea acuzațiilor în cauză și, prin urmare, ar avea probabil o expunere penală mai mare și o vinovăție potențială în cazul în care ancheta guvernului ar trebui să dezvăluie sau să confirme comiterea altor infracțiuni decât infracțiunea acuzată în prezent”.

Durham spune că nu există „niciun motiv” pentru a elimina „contextul faptic” din dosar și neagă intenția de a „politiza” cazul Sussmann

Durham a dezvăluit însă că singurul martor pentru procesul lui Sussmann „imunizat de guvern” a fost „cercetătorul 2”, a cărui identitate nu este cunoscută. Imunitatea acestei persoane a început în iulie 2021, cu peste o lună înainte de punerea sub acuzare a lui Sussmann.

Durham a declarat că guvernul a oferit imunitate „Cercetătorului 2” deoarece „cel puțin alți cinci martori care au desfășurat activități legate de acuzațiile privind Banca Rusă 1 și-au invocat dreptul de a nu se autoincrimina”.

„Prin urmare, guvernul a urmărit imunitatea Cercetătorului 2 pentru a descoperi fapte altfel indisponibile care stau la baza proiectului de cercetare a opoziției pe care Executivul tehnic 1 și alții l-au desfășurat înainte de întâlnirea inculpatului cu FBI”, afirmă Durham.

În dosar, însă, Durham dezvăluie, de asemenea, că guvernul „intenționează să ceară imunitate la proces pentru o persoană care a fost angajată la firma de investigații din SUA”, Fusion GPS.

„Dar, spre deosebire de Tech Executive 1, această persoană este considerată un ‘martor’ și nu un ‘subiect’ al anchetei guvernului pe baza faptelor cunoscute în prezent”, afirmă Durham.

Între timp, Durham spune că guvernul, în timpul procesului, intenționează să ofere documente redactate, neprivilegiate, care conțin comunicări între Sussmann și Joffe și înregistrări de facturare redactate care reflectă activitatea lui Sussmann „în numele campaniei Clinton” și a lui Joffe.

Durham spune că procurorii intenționează, de asemenea, să ofere comunicări între Sussmann, Joffe și „Avocatul de campanie 1”, despre care sursele au declarat pentru Fox News că este partenerul Perkins Coie și avocatul lui Clinton, Marc Elias, precum și angajați ai Fusion GPS.

Procesul lui Sussmann este programat să înceapă la 16 mai.

Durham, din 2019, investighează originile anchetei inițiale a FBI privind Rusia, sau uraganul Crossfire, care a început în iulie 2016 până la numirea consilierului special Robert Mueller în mai 2017. Asta s-a întâmplat la scurt timp după ce Mueller și-a finalizat ancheta de ani de zile pentru a stabili dacă campania lui Trump a colaborat sau s-a coordonat cu rușii pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016.

Ancheta lui Mueller nu a găsit nicio dovadă de coordonare ilegală sau penală între Trump sau campania lui Trump și Rusia în 2016.

Durham a pus sub acuzare trei persoane în cadrul anchetei sale: Sussmann în septembrie 2021, Igor Danchenko în noiembrie 2021 și Kevin Clinesmith în august 2020.

Danchenko a fost acuzat de fals în declarații și este acuzat că a mințit FBI cu privire la sursa informațiilor pe care i le-a furnizat lui Christopher Steele pentru dosarul anti-Trump.

Kevin Clinesmith a fost, de asemenea, acuzat că a făcut o declarație falsă. Clinesmith fusese sesizat pentru o potențială urmărire penală de către biroul inspectorului general al Departamentului de Justiție, care a efectuat propria analiză a anchetei privind Rusia.

Inspectorul general l-a acuzat pe Clinesmith, deși nu l-a numit, că a modificat un e-mail despre consilierul de campanie al lui Trump, Carter Page, pentru a spune că acesta „nu era o sursă” pentru o altă agenție guvernamentală. Page a declarat că a fost o sursă pentru CIA. Departamentul de Justiție s-a bazat pe această afirmație atunci când a depus o a treia și ultima cerere de reînnoire în 2017 pentru a-l asculta pe Page în temeiul Legii privind supravegherea serviciilor de informații externe (FISA).

Context

Investigație în SUA: Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a plătit o infiltrare în serverele Trump Tower pentru a planta false dovezi despre presupusele legături cu Rusia

O investigație federală din SUA arată că echipa de campanie a lui Hillary Clinton a plătit în 2016 pentru ca o companie să planteze în serverele Trump Tower dovezi măsluite despre presupusele legături cu Rusia ale lui Donald Trump, arată Fox News.

În dosarul investigației apar dovezi în acest sens, inclusiv facturi plătite de campania lui Clinton către companii informatice.

Mai mult, investigația condusă de John Durham arată că echipa lui Clinton ar fi plătit inclusiv pentru infiltrarea în serverele Casei Albe, în același scop.

Reamintim că una dintre liniile de atac ale candidatei democrate Hillary Clinton la adresa lui Donald Trump la alegerile din 2016 a fost presupusa complicitate a lui Trump cu Rusia, niciodată însă dovedită.

Mai mult: în 2021, în urma aceleiași investigații a fost arestat un bărbat rus care a stat la baza vestitului dosar Steele, realizat de un fost spion britanic, ce a stat la baza acuzațiilor că Trump a avut o complicitate cu Rusia. Bărbatul, Igor Danchenko, este acuzat că a mințit. ceea ce ar invalida toate alegațiile care au stat la baza campaniei duse de Hillary Clinton.

Donald Trump o dă în judecată pe Hillary Clinton pentru acuzațiile de complicitate cu Rusia și cere despăgubiri de 72 milioane dolari

Donald Trump a depus joi plângere împotriva lui Hillary Clinton și a liderilor Partidului Democrat, susținând că aceștia l-au acuzat pe nedrept de complicitate cu Rusia înainte de alegerile din 2016. Fostul președinte american cere despăgubiri de cel puțin 72 de milioane de dolari, notează Le Figaro.

„În perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din 2016, Hillary Clinton și asociații săi au orchestrat o schemă de neconceput – o schemă șocantă care este un afront adus democrației acestei națiuni”, se arată în plângerea depusă în Florida. „Acționând în mod concertat, inculpații au conspirat cu rea intenție pentru a construi o narațiune falsă potrivit căreia adversarul lor republican, Donald Trump, ar fi fost în complicitate cu o țară străină ostilă”, se mai arată în document.

„Acțiunile întreprinse pentru a-și continua planul – falsificarea probelor, inducerea în eroare a forțelor de ordine și utilizarea accesului la surse de date extrem de sensibile – sunt atât de scandaloase, subversive și incendiare încât chiar și evenimentele din Watergate pălesc în comparație”, continuă plângerea, referindu-se la scandalul care a dus la demisia președintelui american Richard Nixon în 1974.

Dosarul Steele

În afară de Hillary Clinton, printre acuzați se numără John Podesta, fostul său director de campanie, și James Comey, fostul director al FBI. Lista îl include și pe fostul spion britanic Christopher Steele, care înainte de alegeri a întocmit un dosar care ar fi conținut informații compromițătoare pentru Donald Trump. Miliardarul republican a afirmat în repetate rânduri că dosarul Steele este „fals”, iar New York Times a constatat că nu există dovezi care să susțină multe dintre afirmațiile sale. Un analist rus, care a fost una dintre sursele lui Christopher Steele, a fost între timp acuzat de sperjur în Statele Unite. El este acuzat că i-a mințit pe anchetatorii federali care lucrează la acest caz. Donald Trump cere daune de cel puțin 72 de milioane de dolari.

Procurorul special Robert Mueller investigase o posibilă ingerință rusă în campania din 2016, dezvăluind mai multe întâlniri între ruși și consilieri ai candidatului republican. Dar el a spus că nu a adunat dovezi ale unui complot între Moscova și echipa sa de campanie. Un raport publicat de o comisie a Senatului evidențiase de asemenea numeroase contacte între echipa lui Donald Trump și oficiali ruși, fără a merge până la confirmarea existenței unui complot. Potrivit raportului, Paul Manafort, unul dintre directorii de campanie ai acestuia, ar fi împărtășit informații confidențiale cu un bărbat identificat ca fiind un ofițer de informații rus.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Cert este ca sovieticul nu a indraznit sa miste in front cu Trump la casa alba. Restul, BASME.

  2. Nu e mare lucru, toată presa a mințit doar 5 ani fara întrerupere……Acum sigur nu mint cu nimic.

  3. Nu prea le cade bine progreseilor

  4. ce alte dovezi ?

  5. And that’s the end of this new shit called woke

  6. Bate vântul schimbării… vin alegerile din Midterms.

    • Nu fi isterică melanio! Hai că îți explic ce înseamnă. Democrații pierd ambele camere și Congresul și Senatul. Urmează schimbări în toate comisiile și apoi anchete. Comisiile ălora chiar au putere. Poate chiar îl vor suspenda pe Biden pe motiv de laptop.

  7. Ce imi plac rusofilii haurolaci care troleaza dintr un stat democratic unde le e bine si pot face ce vor ei. De ce s ar duce ei in Siberia…..