G4Media.ro

Investigaţie OLAF referitoare la o fraudă de peste 400 de mii de…

Investigaţie OLAF referitoare la o fraudă de peste 400 de mii de euro în care a fost implicată şi o companie din România, legată de un proiect de mediu

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a descoperit fraudarea unei sume de 410.000 de euro din fonduri europene destinate unui proiect de mediu şi deturnate de un consorţiu de cinci companii mici şi mijlocii din Spania, Franţa, Irlanda şi România către investiţii într-un hotel-cazinou în Cipru, informează OLAF într-un comunicat preluat de Agerpres.

Proiectul de mediu a fost finanţat de Agenţia Executivă pentru Cercetare (REA) şi urma să fie implementat de acel consorţiu. Însă pe măsura desfăşurării acestuia, REA a început să suspecteze că unele cheltuieli de personal înaintate spre decontare ar putea fi false şi a sesizat OLAF, care, beneficiind şi de ajutorul autorităţilor naţionale, a descoperit frauda.

Investigaţia efectuată a relevat că majoritatea finanţărilor prevăzute pentru respectivul proiect au fost deturnate către un proiect pentru un hotel-cazinou în Cipru şi că acel consorţiu nici măcar nu avea capacitatea operaţională de a implementa proiectul.

Investigaţia OLAF a fost încheiată în noiembrie 2019 cu recomandarea ca REA să recupereze de la acel consorţiu suma de 410.000 de euro şi ca autorităţile naţionale competente să iniţieze procedurile penale împotriva persoanelor implicate.

OLAF nu a precizat în comunicatul său numele persoanelor sau campaniilor implicate în această fraudă.

Sursa foto: captură video

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Am observat că obezitatea și diabetul zaharat constituie unele dintre cele mai răspândite și favorizante comorbiditati, ele fiind corelate medical, asociate deceselor că urmare a infestării cu COVID19.

    Distanțarea socială, promovată prin măsurile instituite de catre autoritățile române are ca efect imediat, sedentarismul, care în cazul diabetului este pur și simplu interzis. Iar betoanele, recele aerian al betoanelor nu are cum să facă bine, nimănui. De ce ați condamnat oamenii cu vârsta de +65 de ani, la moarte?

  2. Oau…, romanii fura?

  3. Trebuia sa comunice care sunt firmele care nu au facut evaziune fiscala/deturnare de fonduri-era mult mai simplu, nu Barna???

    • Ete, aici suntem pe acelasi plan. Dar, asa, intre noi, iti place Ponta sau Ciolacu? Ah, m-am prins, cel mai bun e Taricelul, hoata mica ce esti…