G4Media.ro

Ioana Mihăilă: În condițiile de acum, cu incidența COVID redusă, nu credem…

Sursa foto: captură video

Ioana Mihăilă: În condițiile de acum, cu incidența COVID redusă, nu credem că pe termen extrem de scurt avem motive de îngrijorare cu varianta Delta. Ne menținem un grad înalt de vigilență și există strategie și finanțare pentru secvențiere

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că, în condițiile de acum, cu incidența COVID redusă, nu sunt motive de îngrijorare cu varianta Delta a coronavirusului pe termen extrem de scurt în România.

„Noi continuăm să secvențiem, conform strategiei de secvențiere pe care a elaborat-o Comisia de genetică. INSP continuă să ne trimită răspunsurile. Deocamdată, numărul de secvențieri este destul de redus, dar continuăm să diagnosticăm infecțiile cu varianta Delta. Da, ne îngrijorăm. În condițiile de acum, în care incidențele sunt destul de reduse, nu credem că pe termen extrem de scurt avem motive de îngrijorare, dar pe termen mediu și lung cred că trebuie să continuăm să fim foarte vigilenți”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Ea a precizat că termen mediu și lung înseamnă „câteva luni”.

Întrebată cum estimează că va fi situația în toamnă, Ioana Mihăilă a replicat: „Nu aș vrea să fac supoziții. Ideea e că ne menținem un grad înalt de vigilență”.

„Există capacitatea, noi am prevăzut în strategie și cadrul normativ, dar și sursele de finanțare, pentru ca solicitările de secvențiere să vină din toate centrele regionale și ele să fie centralizate la București, unde să fie lucrate. În momentul acest nu se fac multe secvențieri pentru că nu sunt nici multe cazuri diagnosticate. Dar, din nou, cadrul există, finanțare există, strategie există”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Citește și

Primul deces COVID după infectarea cu tulpina Delta (indiană), înregistrat în România / Numărul total de infectări depistate a ajuns la 44 / INSP: Nu există evidențe de transmitere comunitară susținută

Valeriu Gheorghiţă: Unele cazuri de infectare cu tulpina Delta par de origine autohtonă mai degrabă, nu de import / Femeia care a decedat nu era vaccinată

Sursa foto: captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Se va proceda la fel ca varianta britanică. 0 interes pentru secvențiere!

    • secventierea costa…., nejustifiat de mult, dar e necesara in focare, daca vaccinarea merge asa, dracu ne ia in august, incepe cresterea exponentiala, sa se intoarca lumea din concedii si gata. Daca pe ministreasa o intereseaza agenda lui VV nu sanatatea publica, va fi vai si amar de noi…., Ioana, nu-ti contest bunele intentii, implicarea, dar inconjoara-te de oameni priceputi, nu spionii lui VV…daca ai vreo strategie ia-te de gat cu Catzu si actioneaza urgent, ceva teste obligatorii la intrarea in tara a alora plecati cu test si alte metode…

  2. Pentu cine bă muncim și ne dăm viața în spitalele? Pentru una ca asta? Dă vă n poula mea de rumâni

  3. Să vă ferească bruxelles ul când pe lângă RO va ajunge la putere Mânia, o să vă be lim oriunde în lume

  4. Intrebatii pe Jurma sau Kerekes. Ei sigur au alta parere si sustin ca apocalipsa e dupa colt. Ne-au mai spus de atatea ori, dar dezastrul s-a incapatanat sa nu apara.
    In rest, mesaj corect al ministrului. De secventiere ma cam indoiesc ca se face.

  5. Pe termen scurt, nu. Pe termen mediu, trebuie sa recunoastem ca situatia din Moscova va fi si cea din Bucuresti si tara. Pe virus nu il impresioneaza declaratiile linistitoare. De ce ar fi altfel?

  6. E buna si secventierea, dar nu ajuta cu nimic in ce priveste varianta Delta. Vorbim de o varianta mult mai infectioasa si agresiva decat celelalte.

    Daca tanti crede ca la ceva mai agresiv merge cu aceleasi metode, dovedite slabe si proaste pentru variante mai light, inseamna ca o vedem in toamna cu vorbe gen „situatia este dramatica. Nu mai exista oxigen. Vaccinati-va”, adica cu vorbe, nu planuri puse in practica.

    USR-Plus a dat un ministru slab, acelasi om care a pierdut primaria la Oradea. Si mandatul de ministru il va pierde sau cel putin bruma de incredere pe care o avea… Un ministru „neconflictual” si cam atat.

  7. De vreo cativa ani romanii au descoperit doua cuvine: strategie si buget.
    Astazi de ocupam de strategie…Suntem plini de strategii. Nu le mai putem duce de cate strategii avem, de aceea cred ca nu implementam nimic. Vorba multa…saracia omului. Bineinteles nu din vina noastra, ci ceilalti: UE, ungurii, psd-isti, aur-isti, LGBT-isti, kgb-ul, sputnik, criptocomunistii, securistii, sexo-marxistii, etc. etc.
    Bininteles ca avem si o strategie de secventiere, ce-o fi si aceasta strategie, numai ei stiul… Avem si finantare, dar nu secventionam ca avem putin cazuri. Si ce facem? Nu ar trebui sa le secventionam pe toate sa vedem anumite tendinte, etc. etc.? Sau asteptam sa fie iarasi cateva mii de cazuri ca sa secventionam? Dar atunci o sa avem cu cine, daca laboratoarele se vor ocupa cu testarile obisnuite?
    Da, apocalipsa promisa nu a venit, dar nici departe nu a fost. Suntem pregatiti de un val 4, sau iarasi ne moleseste caldura si marea strategie de aparare impotriva COVID-19 va fi iarasi un fas – ca in valul 3 – cand nu mai era mult si „crapau” spitalele si tot personalul medical?!

    • Degeaba fac “strategii” dacă n-au Sistem de EXECUȚIE a Strategiei 😂.

      Când a zis “strategie” de secvențiere cred ca se referea mai degrabă la “procedura” de secvențiere.

  8. JALEEE MAREEEE !

    Situația din teren îi contrazice pe waxerii șefi!
    STAU DEPOZITELE PLINE DE DOZE!!! NU IESE BANUL PE DOZE!!!