G4Media.ro

Iohannis a susţinut la Consiliul European deschiderea fără întârziere a negocierilor de…

Iohannis a susţinut la Consiliul European deschiderea fără întârziere a negocierilor de aderare cu Albania şi Republica Macedonia de Nord

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, la Bruxelles, cu prilejul reuniunii Consiliului European, necesitatea adoptării fără întârziere a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu Albania şi Republica Macedonia de Nord, menţionând că o decizie pozitivă în acest sens ar avea o semnificaţie strategică pentru regiune.

Şeful statului a participat, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de toamnă, discuţiile liderilor europeni axându-se pe procesul Brexit, Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, implementarea Agendei Strategice a Uniunii Europene (UE) pentru perioada 2019-2024, schimbările climatice, relaţiile externe ale Uniunii, inclusiv procesul de extindere, precizează un comunicat transmis vineri de Administraţia Prezidenţială.

În domeniul relaţiilor externe, în ceea ce priveşte politica de extindere, şefii de stat sau de guvern au abordat chestiunea adoptării deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu Republica Macedonia de Nord şi Albania, conform calendarului asumat prin Concluziile Consiliului din iunie 2019, adoptate pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

„Preşedintele României a exprimat regretul că, în ciuda sprijinului activ din partea unei majorităţi a statelor membre, inclusiv din partea României, nu s-a putut obţine un consens cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Republica Macedonia de Nord, subliniind legătura strânsă între credibilitatea procesului de extindere şi capacitatea Uniunii de a-şi asuma rolul de actor global puternic. Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut necesitatea adoptării fără întârziere a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu cele două ţări şi a evidenţiat importanţa transmiterii de către Uniune, prin această decizie, a unui semnal politic clar privind continuarea politicii de extindere, ca instrument viabil şi credibil de promovare a stabilităţii şi prosperităţii în regiune. Preşedintele României a punctat faptul că o decizie pozitivă în acest sens ar avea o semnificaţie strategică pentru regiune”, menţionează sursa citată.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în ceea ce priveşte evoluţiile în context Brexit, liderii europeni, în format UE 27, au aprobat acordul privind retragerea Marii Britanii din UE şi declaraţia politică privind cadrul relaţiilor viitoare dintre UE şi Marea Britanie.

Preşedintele Iohannis a afirmat că acordul de retragere reflectă obiectivele României legate de protejarea drepturilor cetăţenilor români din Marea Britanie, precum şi onorarea angajamentelor financiare asumate de Marea Britanie în calitate de stat membru şi salvgardarea integrităţii pieţei interne a UE. Şeful statului a reiterat, în privinţa protejării drepturilor cetăţenilor români care locuiesc în Marea Britanie, importanţa garantării drepturilor acestora şi a respectării principiilor reciprocităţii şi nediscriminării în toate circumstanţele, inclusiv în relaţiile viitoare UE – Marea Britanie, mai precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte discuţia referitoare la Cadrul Financiar Multianual (CFM) pentru perioada 2021-2027, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că, din perspectiva României, propunerile avansate de Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE privind scăderea volumului total al bugetului şi implicit alocările pentru cele două politici de interes pentru România – Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună – nu sunt acceptabile.

„Prin urmare, propunerile avansate de Preşedinţia finlandeză nu pot reprezenta o bază reală de discuţii, riscul fiind acela de a ne îndepărta de la obiectivul legat de adoptarea unui buget care să ne permită realizarea priorităţilor politice ale Uniunii”, se arată în comunicat.

Liderii europeni au avut, de asemenea, un schimb de opinii cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la priorităţile viitoarei Comisii, preşedintele României subliniind importanţa unităţii la nivel UE pentru implementarea viitoarei Agende Strategice, document care reflectă priorităţi importante din perspectiva României, precum promovarea unei Europe a creşterii şi convergenţei, consolidarea Pieţei Unice, întărirea securităţii interne a UE şi asigurarea unei acţiuni externe eficiente.

Consiliul European a abordat, de asemenea, aspectele internaţionale ale luptei împotriva schimbărilor climatice, în special rezultatul Summitului ONU pentru Acţiuni Climatice 2019 şi aşteptările pentru viitoarea Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru ONU privind schimbările climatice de la Santiago de Chile în decembrie 2019 (COP25). Consiliul European a apreciat ca fiind necesară consolidarea acţiunii climatice atât din partea UE, cât şi a partenerilor internaţionali şi a apreciat necesar, în context, ca UE să promoveze o tranziţie corectă şi echitabilă din punct de vedere social în implementarea Acordului de la Paris, în concordanţă cu concluziile sale din iunie 2019.

În context, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea continuării unei implicări active a Uniunii Europene şi a statelor membre în atingerea obiectivelor asumate la nivel european, cu scopul consolidării, de o manieră sustenabilă din punct de vedere economic şi social, a rolului de lider al Uniunii Europene în combaterea schimbărilor climatice, mai arată sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Se crede si asta un lider regional.

    • Si cam ce atitudine considerati ca ar fi mai potrivita?
      Ce usor e sa bati campii fara sa intelegi despre ce e vorba!

    • Serios, doar nu se așteaptă cineva să aibă dialog cu un postac penal care folosește drept fantoșă un nume feminin. Ăsta e pus să bage bățul prin gard, asta e misiunea lui de trol, să scrie la punctaj despre Iohannis. După care vine o jigodie punkista care se crede interesantă și care se face că îl „apreciază”. Tehnicii securiste de pe vremea când era putin fată mare și cânta la trumpeta ca să nu se dea de gol. Ce nu-și dau seama ei, pentru că sunt idioți ca și predecesorii, cățeluși de-ai măcelarului vlad iulian, e că obțin efectul contrar și îl ” umflă” și mai mult pe * Président”, după ce că se mai și deconspiră, cretinii.

  2. Bravo, M le Président!
    Este urgenta integrarea tuturor statelor europeene. Daca ar exista un singur motiv, pentru a le integra, acesta ar fi: semnarea tratatului de neagresiune, impotriva tuturor celorlalti membrii ai Uniunii.
    Au fost destule razboiaie in Europa, au murit destui oameni. Merci si speram ca ne veti face onoarea de a deveni presedintele Uniunii, dupa terminarea mandatelor in tara dumneavoastra.

    • Ce-i mai place trolului punkist să se facă de râs, nu pierde nicio ocazie. Cum nu e un „scartan”, vrea să arate că stăpânește mai bine limba franceză decât limba română. Așa a trecut de la „mlaștina ” europeana unde a zis că-i place să se răcorească la ” M le Président!” scris cu tastatura auto-corect de limbă franceză. Păcat că nu există auto-corect și pentru „scartan”. De fapt, limba pe care o stăpânește cel mai bine trollul cu ” guritza” lui, cum spunea, e aia care are maro în vârf. Cum era, „pupi”?:)))muhahahahaaaaa:)))))

    • @Bad@
      Mon coco, si tu préfères, je vais te répondre en français. Ayant quitté la Roumanie en 1964, à l’âge de trois ans, je peux être très fier de maîtriser la langue roumaine, malgré le fait de n’avoir vécu que trois ans. Je serais bien heureux que tu puisses maîtriser ma langue, le français.
      ______
      Guritza, daca tu nu esti mandru de presedintele tau, este strict treaba ta. Eu sunt mandru de atitudinea luata de el si as fi fericit, ca dînsul sa accepte onoarea de a deveni presedintele uniunii, dupa ce termina mandatele nationale. Îi fac deplina încredere. Lafel cum sunt furios de atitudinea si declaratiile presedintelui meu.
      ______
      Este unica data cand îti raspund. Era necesar pentru ceilalti participanti, sa lamuresc cateva lucruri, raspunzîndu-te. De acum înainte, nu o voi mai face, pentru ca nimic nu este constructiv, dintr-o schimbare de replici cu tine.

    • Pfoahahahaahaha:)))))) -mon coco- muhahahahahahaaaaaa:]))) mai acu ‘ două zile, jigodia asta de postac făcea mișto de „scartani” în neaoșa limbă românească, bine, cu imperfecțiunile specifice cuiva care a „terminat” liceul mai târziu. Mai nou, „guritza” se prostește ca să ascundă greșelile pe care nu și le poate depista, deci nici controla, sub acoperirea ” francezului” plecat din țară la 3 ani. Google translate să trăiască. Așa ceva…asta e o premieră în tactica hibridă a trolilor, disperați că nu mai fac față.
      Trolul infect „răspunde” acum „unica dată” după ce a mai făcut-o de două ori. I se întâmplă mereu câte ceva la trei. Dintr-o dată, nu i se mai pare „constructiv”. Era când făcea el mișto de „scartani” și îi întreba ” ce fumează”. După ce și-a luat-o peste bot și vede că nu poate ține pasul, nu mai e interesat de alte „lumi”. Cu capul intre urechi și cu botul pe labe, nu mai vrea ” schimburi de replici”, a trecut la „parleală”. Ce mizerie de trol.

  3. Juncker: Blocarea negocierilor de aderare ale Macedoniei de Nord şi Albaniei, ‘o greşeală istorică. Domnule presedinte, perspectiva dumneavoastra este corecta . Corecta si necesara semnarea unui tratat ca cel aratat de PUNK, ca si motivatia dealtfel

    • Presedintele Johannis si Monsieur punk pot sustine ce vor ei pe banii altora, ca nu-i doare tastatura.

      Nu stiu daca Monsieur punk stie ca Germania vrea rebate tip britanic in negocierile pentru buget. Ce nu spun sursele copiate de g4media a spus Macron la conferinta de presa: cei care in public se dau virtuosi ca vai, cum sa nu ne extindem si mai mult, sunt cei care in privat, la discutiile din Consiliu, cer sa plateasca mai putin la buget (cu ce bani rezolvi integrarea Albaniei si lupti impotriva mafiei albaneze?) si se codesc sa introduca mecanisme pentru respectarea statului de drept in toata Uniunea. Ca daca se supara Orban pe producatorii auto nemti? Merkel a recunoscut cu gura ei azi ca nu doar Franta s-a opus, ci si Germania, Olanda si Danemarca, dar se ascund toti in spatele lui Macron pentru ca sunt lasi. El isi asuma rolul de loup méchant. La fel cum fac si pentru politici si mai importante. Ne sufocam la 45 de grade vara iar Germania isi ascunde noxele industriei auto si redeschiderea centralelor pe lignit dupa vetoul la strategia reducerii emisiilor dat de esticii in tarile unde isi produce masinile.

      UE se impotmoleste cu 27 de state, vreau sa aud argumente nu polologhie binevoitoare pentru un Consiliu cu 32 de membri. Reformati institutiile europene mai intai, introduceti mecanisme reale de control pentru a evita alti Orbani si alte Veorici care se imbuiba cu bani furati de la bancomatul european si pun bete in roate si apoi extindeti din nou UE. Ce-ar fi daca politicienii albanezi ar vedea mai intai ce face Kovesi la EPPO in 7 ani inainte sa le dam unda verde la fonduri de coeziune?

  4. Pare că celor din Est li se spune: uite, din cauza voastră au plecat Farage și Johnson!

    • Iar tu dacă tăceai… Londra are alte motive pentru care vrea sa iasă. România susține începerea negocierilor de aderare la UE cu alte state pentru ca și țara noastră a fost susținută in eforturile noastre de alte state. Nu suntem egoiști și invidioși.

  5. Dupa experienta cu Ungaria, Polonia, Romania – UE trebuie sa inpuna conditii mult mai drastice pentru apararea statului de drept.

  6. E normal ca România să fie pro aderarea Albaniei și Macedoniei, măcar n-ar mai fi România codașa Europei, am muta puțin reflectoarele de pe noi 🙂