G4Media.ro

Iohannis: Constituția trebuie revizuită în sensul implementării referendumului, nu e de dorit…

Sursa Foto: Facebook

Iohannis: Constituția trebuie revizuită în sensul implementării referendumului, nu e de dorit acum o revizuire largă / Referendumul de validare a revizuirii Constituției trebuie să fie suprapus peste următoarele alegeri: prezidențiale, locale sau parlamentare

Președintele Klaus Iohannis a declarat mari, înaintea consultărilor cu partidele parlamentare, că referendumul pe justiție trebuie implementat imediat în Constituție, atrăgând atenția că nu e de dorit acum o revizuire mai largă a legii fundamentale.

Șeful statului a mai spus că referendumul de validare a revizuirii Constituției trebuie suprapus peste unul dintre scrutinele care urmează în perioada următoare: prezidențiale, locale sau parlamentare.

”Nu este de dorit să mergem pe o revizuire largă în această configurație. Avem un rezultat la referendum și acesta trebuie implementat acum. Dacă vrem o revizuire mai largă, acest lucru trebuie discutat ulterior și trebuie găsită o amplă majoritate parlamentară care să sprijine această amplă revizuire. În acest moment, condițiile pentru o amplă revizuire nu sunt îndeplinite”, a declarat președintele.

Întrebat când ar trebui organizat referendumul de validare a revizuirii Constituției, Klaus Iohannis a răspuns: ”Ar fi ciudat să se organizeze referendumul între alegeri. Nu e nicio problemă ca referendumul de validare să fie suprapus peste una dintre alegeri. Prezidențialele sunt primele, dar nu e obligatoriu atunci. Se poate suprapune și peste locale sau parlamentare”.

Klaus Iohannis a mai spus că trebuie reluată discuția despre statul de drept din România și despre îmbunătățirea legilor justiției, modificate de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

”Doresc să lucrez împreună cu o largă majoritate Parlamentară care este dornică să implementeze aceste schimbări. Cred că se poate consrtitui o majoritate pentru că partidele au înțeles importanța votului dat la referendum. Dacă nu se întâmplă imediat, cetățenii mai au la îndemână trei lecții pentru PSD: prezidențiale, locale, parlamentare”, a mai spus Iohannis.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. insaemna ca o sa avem si aia cu 300 de parlamentari !!!

  2. Sa nu uite si de limita celor 300 parlamentari!

  3. ba eu as revizui mult din Constitutie daca tot se organizeaza referendum.

  4. Nu inteleg de ce nu dizolva Guvernul si nu ne lasa pe noi, ai nostri, la cârma tarii! S-a dovedit care e vointa poporului!

    • USR nu vrea sa incaseze politic dezastrul economic produs de PSD – stapanii tai, postacule.

      Lasa sa ramana PSD la putere pana la finalul mandatului, sa vada si ultimul prost ce mizerie psihopata si incompetenta e PSD.

      Apoi putem reconstrui tara, dupa ce dobitoci ca postacii PSD au distrus-o.

    • LOL M-am ras. ”Sa reconstruim tara dupa aia.” Anul zero si khmerii rosii. Noua ordine nationala.
      Din ce butoi cu apa de ploaie e lozinca asta?

      Gotiule, tu, care te lupti sa salvezi padurile patriei de Romsilva, vezi ce fac prostacii Antenei 3?

  5. Mi se pare corect ca voința poporului asupra combaterii corupției să fie transpusă în Constituție. Este necesar să fie forțată demascarea PSD-ului în acest sens. Aceste lighioane politice trebuie ținute în corzi până când își dau singure arama pe față. Apreciez perseverența președintelui Iohanis și a consilierilor lui. Mulțumesc domnilor Tăpălagă și Pantazi pentru tribuna democratică pe care au pus-o la îndemâna celor care le pasă de Romania. Vă transmit profundul meu respect. George Nedelos.

    • „la îndemâna celor care le pasă de Romania”??
      Se pare că și pentru tine gramatica a fost o mare lighioană în școală, una pe care nu ai reușit s-o dovedești….

    • Nu e bine, domnule george, nu este bine!
      Nu-i destul de pupincurist dacă lipsește sarut-mâna.

    • Noi ce candidat la prezidentiale avem noi astia Pesedeu?

  6. Ba da, sa se revizuiasca tot ce este in neregula in Constitutie, de ce sa facem 10 referendumuri cand putem face doar unu. Avem bani multi de prapadit, suntem oare prea bogati, avem toti 6 case si chirii de sute de mii de euro de incasat?
    Hai sa facem o dezbatere ampla si sa schimbam tot ce este rau sau anacronic in legea fundamentala a Statului, nu s-o fușerim in stil tipic romanesc! Vad ca sas-ul s-a dedulcit la coțcaria miticilor bucuresteni, sau ne crede prea prosti pt. a intelege ca foloseste referendumul in propriul beneficiu si nu in cel al natiei romane!

  7. Constitutia Romaniei este IN TOTALITATE o mare porcarie ! Ar trebui rescrisa in totalitate, scoase toate porcariile de acolo, schimbat sistemul politic [sistemul politic prezidential este de departe cel mai bun din toate – ca sistemul politic american), parlament unicameral de 300 persoane, schimbata modalitatea de alegere a curtii constitutionale, vot uninominal fara compensare {listele sunt o porcarie !) etc, etc
    Dar cine sa faca asta ? Poate peste 100 ani !

  8. La prezidențiale ar trebui făcut un referendum pentru declanșarea imediata a alegerilor anticipate. Dacă lighioanele astea PSD-iste nu pricep nici atunci ce li s-a întâmplat pe 26 mai atunci trebuie luate măsuri mai hotărâte pentru lichidarea lor politică din Parlament. Se pare că au ales să se odihnească alături de partenerii lor din actualul PNT-CD. Cred că au obosit, altfel nu-mi explic încrâncenarea lor în a pune bețe în roate oricărui demers democratic.

  9. Nu transcriu din foi, vânătorule de greșeli ,Marduk. Sper că nu ești și tu un politruc din ăia care nu vor să-și arate față. Viteza mai generează și mici greșeli. Dacă ai avea vârstă mea nu ai mai fi așa de necruțător. Nu sunt persoană publică, deci nu am obligația de a nu greși. Mai bine să nu uiți că orice nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne. Uită-te mai bine câte nulități avem in Parlament și în Guvern. De aceea este nevoie de un Parlament cu 300 de membri și de un Guvern responsabil și cu ceva creier în cap. Nu-ți port pică. E dreptul fiecăruia să se exprime. Ca și Rațiu eu lupt pentru dreptul fiecăruia de a nu fi de acord cu mine. Să auzim numai de bine!

  10. Ca să-i fac pe plac lui Marduk, mă corectez și spun „la îndemâna celor cărora le pasă”. Am fost cam bunicel la gramatică deși nu am pregătire umanistă. Mai bine să ne cheltuim energiile pentru a găsi o soluție pentru Romania. Să auzim numai de bine.

  11. problema cu revizuirea Constitutiei este ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE e toxica si daca ei ar face modificari acum, cine stie ce porcarii ar introduce pe langa prevederile referendumului. Cel mai corect ar fi sa se limiteze la referendumul recent si la cel cu 300 parlamentari. Daca ciuma rosie nu accepta, e mai bine sa se astepte pentru o modificare larga a Constitutiei de catre viitorul parlament majoritar de dreapta.

  12. Pentru postacii PSD, care pretind a fi sustinatori USR si care insista pe galceava USR – PNL:
    ”Barna: Discutăm în aceste zile foarte serios şi responsabil cu PNL despre moţiunea de cenzură. Nu avem o polemică cu ei”

  13. „Nu e de dorit acum o revizuire larga” – a decis alesul lui Dumnezeu pe pamant!
    Nu e de dorit sau nu se poate?!
    Mi-e tot mai greata de acest presedinte prefacut!

    • Dl Klaus Iohannis, presedintele votat de peste 7 milioane de romani, atat la alegeri, cat si la referendum

    • Totul pentru prezidentiale! Dupa aceea, liniste desavarsita!

    • @Radulescu Marcel
      O revizuire larga ar presupune discutii in Parlament. Actuala configuratie a Legislativului ofera prea multa putere de negociere grupului PSD/ALDE, care ar putea bloca usor initiativele celorlalti sau ar accepta numai o forma diluata a acestora, golindu-le de continut.

      Banuiesc ca presedintele se concentreaza in prima faza mai ales pe implementarea rezultatelor referendumului si pentru ca, daca ar incerca o alta varianta mai complexa, anti-reformistii ar activa binecunoscutele tactici de tergiversare, agatandu-se de orice chichita si amanand pe diverse motive procedurale intregul proces. Au mai facut asa in trecut.

      Ideea cu suprapunerea referendumului de validare peste una din rundele de alegeri din 2019 sau 2020 mi se pare foarte buna.