G4Media.ro

Iohannis: Etapa protocoalelor s-a încheiat de mult și voi veghea să nu…

Iohannis: Etapa protocoalelor s-a încheiat de mult și voi veghea să nu mai revină niciodată / Și intrarea cu bocancii a unor partide în justiție s-a terminat și vă garantez că nu se va mai repeta

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la ședința CSM, că etapa protocoalelor s-a încheiat de mult și va veghea să nu mai revină niciodată și că s-a terminat și intrarea cu bocancii a unor partide în justiție, iar el garantează că nu se va mai repeta.

„Acea etapă cu protocoale s-a încheiat de mult și voi veghea să nu mai revină niciodată și acea intrare cu bocancii a unor partide în justiție de asemenea s-a terminat și cât voi rămâne eu vă garantez că nu se va mai repeta”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a mai declarat că, „într-o campanie electorală și într-o Românie normală, nu avem ce discuta despre justiție, justiția se înfăptuiește”.

„În România normală, judecătorii judecă drept, justiția e independentă, își face treaba fără să fie comentată în diverse sfere politice, niciun politician nu încearcă să diriguiască justiția și niciun magistrat nu acceptă discuția cu un politician care încearcă să diriguiască justiția”, a subliniat președintele Iohannis.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Acele protocoale au însemnat și încă mai înseamnă gloanțe țintite și înfipte în inima statului de drept și a justiției române. Politicienii nu sunt interesați de independența justiției, ei sunt interesați ca, prin perorațiile pe tema independenței justiției, să aibă acces la sforile de manipulare a justiției.

    • Presedintele a repetat aberatiile mafiei psd, in privinta protocoalelor.
      Protocoalele nu au continut absolut nimic ilegal, absolut nimic neconstitutional, absolut nimic anormal.
      Protocoalele sunt documente tehnice, privind colaborarea dintre institutiile statului, in vederea armonizarii luptei impotriva infractorilor.
      In toate tarile exista astfel de protocoale.
      Nu scrie nicaieri in protocoale sa fie facute dosare unor nevinovati, nu scrie nicaieri in protocoale sa fie fabricate probe, nu scrie nicaieri sa fie falsificate probe, nu scrie nicaieri sa fie arestati oameni nevinovati.
      Bica si Udrea au putut fi arestate in Costa Rica doar pentru ca intre Politia Romana si Interpol exista asemenea protocoale.
      Presedintele a dovedit prin acesta declaratie ca este complet pe dinafara si ca poate fi usor pacalit de mafia psd.
      Dimpotriva, presedintele trebuia sa-i acuze pe judecatorii corupti, aflati in slujba mafiei psd, ca, sub pretextul existentei unor protocoale intre institutiile statului, au achitat infractori sau au admis rejudecarea unor procese, finalizate cu condamnarea unor infractori.

    • @Mircea, ai un comentariu bun. Nu protocoalele distrug institutiile din tara asta ci politicienii, coruptii si incompetentii.

    • Corect, politicienii nu vor o justiție independentă! Nu- i avantajează o lege a respinsabilității magistraților pt. că nu ar mai risca niciunul să dea seantințe prietenoase

  2. Ma doare capul de atata vegheat si garantat lucruri in tara asta, cand de fapt nimic nu este garantat.

    • @Radulescu Marcel :
      Jos Palaria pt comentariul tau ! De nota 10 !

      PS. Mi-e teama ca atunci cand un politician roman incepe sa vorbeasca despre garantii, abia atunci trebuie sa ne temem ca de fapt ele nu exista si ca nimeni nu va garanta de fapt nimic ! 🙂

  3. Pai spune bre Iohane ce a fost de fapt rau cu ”protocoalele”! spune-ne ce a fost rau cand serviciile secrete ascultau infractorii si dadeau dovezile organelor judiciare care nu au oameni sa se urce pe stalp , sa monteze un microfon in masina mafiotului sau sa hacareasca telefonul/ laptopul unui functionar care manareste o licitatie.

  4. johanness a depistat protocoalele. Multumita lui johannes justitia e dreapta si borcea acasa. Mare om! Mare caracter! Un concediu,ceva?!

  5. Etapa protocoalelor s-a incheiat pentru ca s-a facut altul nou in locul celui vechi, de care vom afla abia peste 5 ani.

  6. Ati inteles gresit , presedintele doar a spus ca aceste protocoale sunt de domeniul trecutului si ca a se reveni la ele este contraproductiv . Fiecare sa isi faca treaba la locul lui de munca . Protocoalele au avut si partea lor de adevar si partea lor de vina ,dar au segmentat societatea si atunci nu mai pot reveni in actualitate ,este necesara o alta modalitate . Este adevarat ca raspunsul presedintelui lasa loc de interpretari , dar poate va reveni si va pune lucrurile in matca lor reala . sunt atit de multe de corectat ,iar presedintele nu le poate sti pe toate . Sunt sigur ca va reveni asupra subiectului .

  7. Aceste protocoale interinstitutionale au avut partea lor de bine pentru o perioada de timp .Daca se limitau doar la furnizarea de informatii catre terti (cei abilitati sa ceara aceste informatii )ca detinatori de aparatura performanta ,totul era in regula . Problema s-a complicat in momentul detasarilor de personal de la institutii nonjudiciare catre cele judiciare . Acest amestec a fost de neacceptat si a produs daune ca imagine si uneori chiar ca finalizare . Acum insa totul este in trecut si nu mai are rost sa ne gindim la el

  8. ,,Sasul” nu e ,,sas” destul dacă nu e și fudul….

  9. „Nu zau? Protocolul din 2016, incheiat de Eduard Hellvig si Augustin Lazar si declarat partial neconstitutional, nu a fost cumva semnat in mandatul sau? Atunci la ce a vegheat?”

  10. Ar putea cineva din aceasta tara sa-mi spuna cine se ocupa de monitorizarea investigativ-informativa necesara pentru o eventuala sesizare din oficiu in cazul infractiunilor comise de factorii politici(in zona de achizitii,licitatii,proiecte finantabile cu bani de la buget sau din fonduri europene sau alte infractiuni ce tin folosirea autoritatii,functiei sau influentei politice de catre persoane cu functii politice de control)?Iar daca nu se ocupa nimeni, cine raspunde pentru acest lucru, pentru ca se incurajeaza in acest mod infractionalitatea in materia mai sus evidentiata, pentru ca se da frau liber criminalitatii nedescoperite in sectorul in discutie?
    O solutie ar fi pentru acoperirea domeniului evidentiat modificarea legislatiei astfel incat in corpul politiei judiciare sa poata fi angajati si ofiteri de investigatii si informatii, chiar absolventi ai Academiei Nationale de Informatii.
    Orice incalcare a unui drept al cetateanului este de condamnat , insa trebuie dovedita si sanctionata ,nu doar afirmata generic.Prevenirea si combaterea criminalitatii sunt repere de importanta fundamentala pentru o tara si ele nu se afla in antiteza cu incalcarea drepturilor omului.

  11. D.le Presedinte , protocoalele nu le-au placut,dar bocancii , sigur da.