G4Media.ro

Iohannis vs. Dăncilă – profilul votanților: Publicul urban, tânăr, cu studii superioare…

Iohannis vs. Dăncilă – profilul votanților: Publicul urban, tânăr, cu studii superioare a votat în proporții mai mari pentru Iohannis

Klaus Iohannis a fost votat de femei și bărbați în proporții egale, în timp ce Viorica Dăncilă a atras mai multe femei (54%) decât bărbați (46%), arată datele IRES. De asemenea, profilul votanților arată că Iohannis a fost votat în proporție mai mare (62%) pentru calitățile sale decât Dăncilă (doar 44%).

În privința vârstei, Iohannis a atras semnificativ mai mulți tineri din categoriile 18-24 de ani, 25-24 de ani și 35 – 44 de ani (51% din totalul voturilor primite) decât Viorica Dăncilă (doar 22% din voturi).

Studiile arată o altă diferență netă: 34% dintre votanții lui Iohannis au studii superioare, dublu față de Dăncilă.

Votanții lui Iohannis locuiesc în majoritate în mediul urban (62% din voturile primite), în timp ce majoritatea votanților lui Dăncilă locuiesc în mediul rural (52%).

Distribuția pe regiuni a votanților arată că Iohannis a luat 44% din voturi în București+Sud+Dobrogea, 37% în Transilvania + Banat și 19% în Moldova. În schimb, Dăncilă a luat 53% din voturile sale în București+Sud+Dobrogea, 25% în Transilvania + Banat și 22% în Moldova.

Foto: IRES

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Prostii au votat Dancila.

    • Te înșeli, ai fi surprins…

    • Vo(t)mantii Vasilicai – majoritatea nu detin notiuni elementare de cultura. Majoritatea – senilii, asistatii, betivanitii, neinformatii, necioplitii, necultivatii, maidanezii, vagabonzii – traiesc in secolul gresit. I love Mizeria!

  2. Mă întreb cum au votat medicii din sistemul public de sănătate? Categoria profesională cu cea mai multă școală, teoretic. Au votat sau nu analfabeta? Au fost sau nu cumpărați de măririle salariale? (nemeritate, părerea mea).

    • Parerea mea este ca au votat PSD. Am intalnit, in aceste zile, pe internet, absolvente de medicina, care au votat cu inima. Apropo, toate erau din Romania: Timisoara, Cluj, Bucuresti. Nu am reusit sa conversez cu ele, aveau argumente de genul ‘tu nu stii cum e aici’… Concluzia: sau sunt proaste (toate erau femei trecute de prima tinerete) sau au salarii prea mari.

    • Diploma, indiferent de calitatea cartonului si/sau antetul emitentului, NU ESTE certificat de inteligenta.
      Sunt insa de acord ca nivelul salarizarii felcerilor & co este nemeritat. Idem si pt alte categorii.

  3. Sa analizam si cine a stat acasa si mai ales de ce. Cred ca pe termen scurt obiectivul Aliantei USR+ ar trebui sa fie o presiune cat mai mare pe PNL pentru depanarea justitiei, fara stat de drept functional nu se poate construi un proiect de tara, nici pentru 10, nici pentru 20 de ani, nici in vecii vecilor.

    Apoi, trebuie vazut putin de ce PNL-ul nu spune nimic unor 50% din romanii care nu au votat si ce aveti voi de oferit

    • Care e planul pentru toti romanii pana la data de 16 decembrie 2031. Nu e aleasa intamplator…

    • Păi ia și spune-ne: care e planul pentru toți românii până în 16.12.2031 și de ce tocmai această dată?

    • Se face mare ” 16 ” pe 16 … Te-ai prajit, tati, mai lasa verdeata. E buna dar cu masura ca altfel ti se face „16”. Ce pacat ca nu cer astia de la G4Media confirmare de email. Oricat de prajiti ati fi n-ati avea rabdare sa va faceti atatea email-uri noi + s-ar putea sa va luati ban pe IP dupa un anumit numar(sper). E bugguit G4Media cu spume dar merge … Tot felul de agarici …

    • De întrebat ce le-a spus (sau nu) PSD celor 50% care au stat acasa…

  4. Exista si oameni destepti care n-au votat pt. ca stiau rezultatul … Dupa cum am zis: Matematica-i suprema.

    • Am mari indoeili ca aia care n-au votat sunt destepti. Pe de alta parte, intre unul moral si prost si unul destept si imoral (destept de tipul aratat de Lexicon) aleg oricand unul moral.

    • Deci sunt destept pentru ca nu am votat ??
      Multumesc ..

    • „Deștepții” știu mereu ce „se întâmplă” în viitor dar sunt și secretoși, nu spun decât după.