G4Media.ro

Israel: Al patrulea val Covid dă semne de retragere, restricțiile ar putea…

foto: Wikipedia

Israel: Al patrulea val Covid dă semne de retragere, restricțiile ar putea fi curând relaxate

Directorul general al ministrului Sănătății din Israel, Nachman Ash, s-a declarat miercuri optimist cu privire la reducerea continuă a morbidității COVID-19 din țară. “Declinul este clar. Dacă ne-am temut că a fost doar o chestiune legată de Marile Sărbători, atunci astăzi putem spune că tendința este neechivocă. Acum, vrem să vedem impactul redeschiderii școlilor ”, a declarat Ash pentru 103 FM.

În Israel în ultima lună au avut loc cele mai mari sărbători din calendarul iudaic – Rosh Hashana, Yom Kipur, Sukot și Simhat Tora – iar școlile au fost în vacanță.

“Țarul Coronavirusului”, Salman Zarka, care conduce eforturile naționale de combatere a pandemiei, a declarat miercuri că Ministerul Sănătății ar putea relaxa unele așa-numite restricții Green Pass.

Datele privind morbiditatea arată o îmbunătățire foarte semnificativă, așa că este de datoria noastră să verificăm dacă restricțiile pot fi ușurate în locuri precum restaurante și piscine în aer liber„, a declarat Zarka pentru Galatz, postul de radio al armatei israeliene, dar a avertizat “Am învățat o lecție de la sfârșitul celui de-al treilea val: ar fi greșit să ne întoarcem la o deschidere completă și să aruncăm măștile prea repede”.

Nu știu dacă nu va mai fi un al cincilea val mai târziu. Virusul nu se conformează regulilor noastre ”, a adăugat el.

Cabinetul Coronavirus la nivel înalt a decis săptămâna aceasta că aplicarea noilor cerințe Green Pass va începe joi, după ce cele anterioare au fost revocate automat duminică.

Ca parte a noilor reguli, locurile și companiile care necesită un permis Green Pass pentru intrare trebuie să scaneze codurile QR ale permiselor înainte de a acorda accesul deținătorilor lor. Deși codurile QR au existat pe Green Pass încă de la înființarea sistemului, care este conceput pentru a reduce răspândirea Coronavirusului, majoritatea companiilor au renunțat să le scaneze pentru verificare și adesea pur și simplu verifică oamenii cu o privire superficială.

Marți, numărul pacienților spitalizați în stare gravă cu COVID a scăzut sub 500 pentru prima dată în aproape două luni. Infecțiile active s-au ridicat la 35.876 miercuri dimineață, cu 2.502 de cazuri noi de COVID au fost confirmate în ziua precedentă, au arătat cifrele Ministerului Sănătății.

Din cele 115.000 de teste efectuate marți, 2,32% au dat rezultate pozitive, cea mai mică cifră înregistrată de la 30 iulie. Valoarea R, rata de reproducere a virusului care măsoară numărul mediu de persoane infectate de fiecare persoană pozitivă, a fost de 0,78.

Până acum au existat 1.297.726 infecții verificate de când a început pandemia și 7.855 de decese, la o populație de aproape nouă milioane.

Potrivit Ministerului Sănătății, 6.159.094 persoane din Israel au primit cel puțin o doză de vaccin și 5.666.867 au primit două. Alți 3.634.984 – aproape 40% din populație – au primit o a treia doză.

Există încă aproximativ 800.000 de israelieni eligibili pentru un vaccin COVID-19 care nu au primit încă nicio doză, potrivit datelor ministerului sănătății.

Times of Israel, Ynet News

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pentru România epocii Iohannis-Cîţu, fără instituţii serioase dedicate Educaţiei Adulţilor, 40% la a treia doză pare un vis foarte îndepărtat.

  2. Campania de vaccinare din Portugalia a fost condusă de un viceamiral de marină. Tot un militar a condus vaccinarea și în România, numai că cele două țări au obținut rezultate opuse: noi – 30%, portughezii 86% din populație. Pentru a afla ce anume s-a întâmplat diferit în cele două țări, am stat de vorbă cu români și portughezi care au încercat să prezinte lucrurile obiectiv, dincolo de lozinci și platitudini triumfaliste.

  3. Ambele tari au oferit vaccinare gratuita,au creat centre de vaccinare si au avut disponibile toate vaccinurile aprobate in Europa. Diferenta a fost facuta de valul 3 care a fost mult mai dur in Portugalia,si de gradul de educatie al populatiei unde Romania e la nivel de Afganistan(macar ei au circumstante atenuante).