G4Media.ro

Israelul, Rusia și Belarus nu sunt invitate la ceremonia de pace de…

Sursa foto: Unsplash / Priscilla Du Preez 🇨🇦

Israelul, Rusia și Belarus nu sunt invitate la ceremonia de pace de la Nagasaki pentru comemorarea bombardamentului atomic din 1945

Primarul oraşului japonez Nagasaki, Shiro Suzuki, a declarat miercuri că Israelul nu va fi invitat la ceremonia de pace din 9 august, dedicată comemorării bombardamentului atomic din 1945, transmite agenția Kyodo, citată de Agerpres.

În iunie, oficialul afirmase că invitaţia pentru Israel este în aşteptare, deoarece statul israelian este implicat în conflictul din Gaza.

Rusia şi Belarus nu sunt nici ele pe lista invitaţilor.

Decizia este în contradicţie cu cea a autorităţilor din Hiroshima, primul oraş lovit de o bombă atomică la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Israelul este invitat la ceremonia din 6 august, la împlinirea a 79 de ani de la tragedie. Mesajul include totuşi şi un apel la încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza.

Unii locuitori din Hiroshima au acuzat municipalitatea că aplică un dublu standard, deoarece Rusia şi Belarus nu au fost invitate nici în acest oraş, pentru al treilea an consecutiv după invazia rusă în Ucraina.

Hiroshima şi Nagasaki invită anual delegaţi ai unor ţări şi regiuni din întreaga lume la ceremoniile pentru pace, unde au loc rugăciuni pentru victime şi se afirmă că omenirea nu poate coexista cu armele nucleare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Japonezii, justi ca întotdeauna!

  2. Ai grija ce spui, ca imediat sar „sensibilii” sa te faca antisemit. Nu ai voie sa insinuezi nimic despre natia aia…

  3. @skrdamaster ai vrea sa se modifice cuvântul „antisemit” in dictionar ?