Istoria BMW-ului X5 second hand, cumpărat cu 27.000 de euro, care a ajuns virală în România
O femeie din București, România a cumpărat un BMW X5 fabricat în 2011 și a regretat instant alegerea făcută. Conform Stirileprotv.ro, imediat după achiziția făcută, problemele tehnice cu autovehiculul au început să iasă la iveală.
S-a descoperit că mașina a suferit mai multe accidente, și, ca situația să se înrăutățească și mai mult, vehiculul avea și kilometrajul dat înapoi. Raportul carVertical a arătat ca în luna octombrie 2013 kilometrajul de la bordul mașinii era 114.127 kilometri, urmând ca peste numai 4 luni acesta să scadă cu aproximativ 60.000 de kilometri, mărind astfel fraudulos valoarea SUV-ului. Raportul complet al BMW-ului X5 poate fi consultat aici.
Așa cum Matas Buzelis, purtătorul de cuvânt al carVertical a subliniat, toate aceste experiențe neplăcute ar fi putut fi evitate dacă noul cumpărător era în temă cu istoricului acestui BMW X5.
“Nu are importanță dacă mașina pare un chilipir sau nu la prima vedere. Cu un singur raport carVertical, toate aceste bile negre al vehiculului ar fi ieșit în evidență. Sfătuim continuu cumpărătorii de mașini la mâna a doua să analizeze amănunțit fiecare vehicul pe care vor să îl achiziționeze”, spune Dl. Buzelis.
Experții din domeniul automobilelor au subliniat că fraudele legate de kilometri sunt cu 20% mai întâlnite în România comparativ cu celelalte state europene. Mai mult decât atât, una din două mașini second-hand din România verificată cu ajutorul carVertical a suferit daune, acestea însumând un procent de 55,5% din vehiculele verificate pe platformă.
Purtătorul de cuvânt al carVertical amintește 3 pași esențiali pentru ca experiența achiziționării unui vehicul la mâna a doua să fie excelentă. “Primul lucru trebuie să fie clar verificarea istoricului. Dacă în urma verificării nu există semne de întrebare cu privire la eventuale daune sau incidente, atunci este recomandat să vă întâlniți fizic cu vânzătorul și să vizualizați și conduceți mașina. Este foarte important să dați radioul mai încet și să fiți ochi și urechi la eventualele sunete scoase de vehicul în timpul test drive-ului”.
“Ultimul lucru de făcut înainte de perfectarea tranzacției, ar trebui fie realizarea unei diagnoze la un service autorizat. Acești 3 pași sunt cruciali în evitarea unor eventuale reparații costisitoare după cumpărare ”, precizează Matas Buzelis.
Nota: Articol susținut de carVertical în cadrul unui parteneriat necomercial cu G4Media.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
37 comentarii