G4Media.ro

Istoria unui eșec de proporții / Hidroelectrica NU a recuperat niciun leu…

Istoria unui eșec de proporții / Hidroelectrica NU a recuperat niciun leu din miliardul de dolari încasat de băieții deștepți, în frunte cu Bogdan Buzăianu, pentru că instanțele au respins toate cererile / Cazul a fost anchetat 13 ani de DNA și DIICOT și clasat

Compania de stat Hidrolectrica a admis într-un răspuns pentru G4media.ro că nu a recuperat nimic din cele 4 miliarde de lei încasate de băieții deștepți din energie, printre care Bogdan Buzăianu, în urma contractelor încheiate de aceștia cu Hidroelectrica și anchetate de DIICOT și DNA.

DNA a clasat marele dosar Hidroelectrica în iulie 2018 după o anchetă de 13 ani. În martie 2019, DNA a răspuns unei solicitări a G4media.ro și a precizat:

”Procurorii anticorupție au mai dispus (pe 30 iulie 2018 – n.r.) menținerea măsurilor asigurătorii dispuse în cauză, cu precizarea că acestea vor înceta de drept dacă persoana vătămată SC Hidroelectrica SA nu introduce acțiune în fața instanței civile, în termen de 30 de zile de la comunicarea soluției”.

Prin urmare, G4media.ro a solicitat Hidroelectrica să comunice dacă a introdus acțiune în instanța civilă în termen de 30 de zile de la comunicarea în vara lui 2018 a soluției de clasare dispuse de DNA.

Compania de stat a precizat, în februarie 2020, că a introdus mai multe acțiuni în instanța civilă împotriva băieților deștepți din energie, printre care și compania lui Bogdan Buzăianu, însă au fost respinse. ”Nu au fost obținute titluri executorii deoarece dosarele soluționate până în acest moment au fost respinse”.

Magnatul Bogdan Buzăianu a fost principalul beneficiar al contractelor considerate păguboase pentru Hidroelectrica. Numai compania reprezentată de el, Energy Holding, a avut un contract de 1 miliard de dolari cu compania de stat. Valoarea reprezenta 1 la sută din PIB-ul României din 2004, atunci când a fost încheiat contractul. Ministrul Industriilor în Guvernul Năstase era Dan Ioan Popescu, naşul de cununie al lui Buzăianu.

Vezi mai jos, pe larg, un timeline cu marele dosar Hidroelectrica, transformat într-unul dintre marile eșecuri ale Ministerului public din ultimii 20 de ani, alături de dosarele Rompetrol, Microsoft și EADS.

2005: DIICOT a început investigaţiile în dosarul Hidroelectrica după ce Traian Băsescu a ajuns preşedinte. Procuror de caz era Adriana Cristescu, zisă ”Vipera neagră”, iar procuror general, Ilie Botoş.

Dosarul viza 3 paliere:
* directorii care au semnat contractele cu băieţii deştepţi
* beneficiarii, adică băieţii deştepţi precum Bogdan Buzăianu, Dan Voiculescu sau Gheorghe Ştefan zis Pinalti
* politicienii care i-ar fi suţinut, precum foştii miniştri ai Industriilor, Dan Ioan Popescu sau Călin Popescu Tăriceanu

2012: Doar primul palier a fost investigat şi deferit Justiţiei. Băieţii deştepţi şi politicienii nu au fost anchetaţi efectiv niciodată.

„Cel mai important contract bilateral dintre S.C. Hidroelectrica S.A. şi Energy Holding S.R.L. a fost încheiat la data de 14.01.2004, fără respectarea reglementărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi la preţuri ineficiente din punct de vedere economic de la momentul încheierii contractului până în prezent, valoarea contractuală pe perioada de 10 ani a energiei electrice tranzacţionabile depăşind 1% din Produsul Intern Brut al României în anul semnării contractului”, acuza procuroarea DIICOT Adriana Cristescu de la Serviciul de combatere a macro-criminalităţii economico-financiare din DIICOT în rechizitoriul din 2012 de trimitere în judecată a directorilor Hidroelectrica care au semnat contractul cu Bogdan Buzăianu.

Tot în 2012, premierul de atunci Victor Ponta s-a lăudat că Hidreoelectrica a reziliat toate contractele cu băieții deștepți din energie. Totuși, nota presa vremii, contractele cu Alro, Elsid si Electrocarbon au rămas în vigoare. Vezi AICI.

2014: Dosarul penal disjuns din cel trimis pe masa judecătorilor în 2012 şi care viza palierele 2 şi 3 a fost preluat de DNA. A fost decizia procurorului general Tiberiu Niţu care a tranşat un conflict de competenţă între DNA-ul condus de Kovesi şi DIICOT-ul condus de Alina Bica.

DNA a reclamat atunci că dosarul ar fi fost ţinut în nelucrare de procuroarea DIICOT Adriana Cristescu până când unele fapte s-ar fi prescris. Adriana Cristescu a scăpat de Inspecţia Judiciară prin pensionare. Ea a denunţat-o pe Alina Bica.

De precizat că fratele procuroarei Adriana Cristescu este Radu Cristescu de la PSD (fost PMP). În septembrie 2019, Radu Cristescu a fost numit de premierul de atunci, Viorica Dăncilă, în funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei. Vezi AICI.

2015: Jurnalistul Cristian Pantazi, pe atunci la Hotnews.ro, a publicat fotografii cu numele lui DIP şi al lui Buzăianu, gravate pe vitrina celui mai scump magazin din lume, aflat în Beverly Hills.

Foto: Numele lui DIP și Buzăianu, gravate pe vitrina celui mai scump magazin din lume, din Beverly Hills; Sursa: HotNews.ro

2016: Înalta Curte i-a condamnat pe directorii din primul dosar (palier) la pedepse până la 7 ani de detenţie. Şi ex-ministrul Economiei, Codruţ Şereş, de la Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu, a primit 4 ani de închisoare pentru că, deşi a fost avertizat, a închis ochii la jaf. Instanţa i-a găsit vinovaţi pe directorii Hidroelectrica de un prejudiciu uriaş de aproape 100 de milioane de euro.

Tot în 2016, ultimii baieți deștepți din energie au pierdut definitiv procesele cu Hidroelectrica, după ce contractele lor cu producătorul de energie au fost reziliate în perioada insolvenței Hidroelectrica, a anunțat Euro Insol, fostul administratorul judiciar al Hidroelectrica, condusă de deputatul Remus Borza. Vezi AICI.

2017: DNA a arătat că Elena Udrea i-ar fi cerut mită 5 milioane de euro lui Buzăianu ca să îl scape de dosarul Hidroelectrica de la DIICOT, unde şefă era Alina Bica, prietena ei de shopping de la Paris.

Buzăianu a scăpat de dosarul de dare de mită după ce a denunţat-o pe Elena Udrea şi a beneficiat de clauza de nepedepsire întrucât ar fi denunţat fapta „înainte să afle organul de urmărire penală”.

De-a lungul anilor şi al anchetei privindu-l pe Buzăianu, preşedintele Traian Băsescu a tunat şi fulgerat împotriva băieţilor deştepţi din Energie. De altfel, expresia îi aparţine.

30 iulie 2018: DNA a clasat dosarul Hidroelectrica.

noiembrie 2018: Potrivit unei investigaţii a Centrului de Investigaţii Media (CIM), statul român a recuperat doar 440.000 de euro din prejudiciul de 100.000.000 de euro din primul dosar Hidroelectrica, trimis în instanţă în 2012 şi finalizat în 2016. Fiscul nu a recuperat nici măcar cheltuielile statului cu instrumentarea dosarului. Numai expertiza, care a stabilit prejudiciul uriaş, a costat 800.000 de euro. Între timp, foştii directori trimişi după gratii timp de 7 ani, cum este cazul lui Eugen Pena, au fost eliberaţi condiţionat, potrivit investigaţiei CIM.

martie 2019: DNA a răspuns unei solicitări a G4media.ro și a comunicat că, în iulie 2018, a clasat marele dosar Hidroelectrica. Vezi mai jos răspunul DNA.

„S-au efectuat cercetări faţă de 32 de persoane având calitatea de suspect, pentru infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, comise începând cu anul 2000. La data faptelor, persoanele erau factori de decizie şi control ai S.C. Hidroelectrica S.A. şi respectiv, angajați în cadrul Sucursalei Hidrocentrale Porțile de Fier. Precizăm că această cauză a fost înregistrată la DNA în data de 14 decembrie 2014, anterior fiind instrumentată de o altă unitate de parchet (DIICOT – n.r.).

În urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, la data de 30 iulie 2018, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării, conform art. 16 alin. 1 lit. a (“fapta nu există”), b (“fapta nu este prevăzută de legea penală”) și f („a intervenit decesul suspectului ori a inculpatului persoană fizică” din Codul de Procedură Penală.

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au reieșit probe din care să rezulte, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor asimilate celor de corupție reținute cu ocazia începerii urmăririi penale.

În cauză, deși s-a constatat că nu au fost respectate condițiile privitoare la recepția lucrărilor și nu au fost adoptate măsuri pentru îndeplinirea unor condiții contractuale de aplicare a soluțiilor concrete de remediere/eliminare a deficiențelor de proiectare /execuție, cu toate că au fost aduse la cunoștința decidenților, aceste aspecte nu reprezintă încălcări ale dispoziţiilor legislației primare (având în vedere dispozițiile Deciziei nr. 405 din 15 iunie 2016 a Curții Constituționale).

De asemenea, nu au rezultat indicii că prețurile lucrărilor, acceptate și aprobate de Consiliul de Administrație, ar fi fost supraevaluate. Procurorii anticorupție au mai dispus menținerea măsurilor asigurătorii dispuse în cauză, cu precizarea că acestea vor înceta de drept dacă persoana vătămată SC Hidroelectrica SA nu introduce acțiune în fața instanței civile, în termen de 30 de zile de la comunicarea soluției”.

ianuarie 2020: G4media.ro a întrebat Hidroelectrica dacă a introdus acțiune în instanța civilă în termenul de 30 de zile de la comunicarea soluției de clasare din iulie 2018 pentru recuperarea banilor încasați de băieții deștepți din energie în urma contractelor considerate păguboase pentru Hidreoelectrica.

Compania de stat a răspuns că a deschis mai multe procese în instanța civilă în acest sens:

”Hidroelectrica S.A a formulat, în perioada 2013-2016, acțiuni pentru recuperarea eventualelor despăgubiri/prejudicii rezultate din derularea contractelor de furnizare energie electrică din dosarul DNA “Hidroelectrica”, atât împotriva societăților Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, Energy Holding, Alpiq AG, dar și împotriva celorlalte societăți cu care Hidroelectrica a avut încheiate contracte de furnizare energie electrică”, a precizat Hidreolectrica. De menționat că firmele din grupul Alpiq controlat de Bogdan Buzăianu sunt continuatoarele celebrei Energy Holding.

”Suma solicitată drept prejudiciu/despăgubire de Hidroelectrica S.A de la societăților Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, Energy Holding sau alte societăți comerciale vizate în dosarul penal este de aproximativ 4 miliarde de lei”, a precizat compania de stat.

G4media.ro a revenit cu o solicitare de presă și a întrebat Hidroelectrica cum au fost soluţionate toate aceste procese și ce sumă a fost recuperată din totalul de aproape 4 miliarde de lei.

februarie 2020: ”Nu au fost obținute titluri executorii deoarece dosarele soluționate până în acest moment au fost respinse”, a fost răspunsul sec al Hidroelectrica pentru G4media.ro, care consfințește eșecul statului în recuperarea banilor încasați de băieții deștepți din energie.

Foto: Facebook/ Hidroelectrica

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

  1. Țară lipsită de profesionism şi de profesionişti.
    Elitele noastre îşi gasesc locul şi valoarea numai emigrând.

    • Toti sunt complici judecatori procurori politicieni si oameni care vrajeala lucreaza in servici si instituti de stat o vrajeala ieftina toti lucreaza inpreuna sa fure legal de la stat.in romania nu osa se schimbe nimic nici o data pentru ca in politica intra aceiasi oameni care au avut de aface cu statu adica stiu ca bani multi si usor vin de la stat toti intra in politica si in istituti ale statului doar pentru bani atit

    • „Băieţii deştepţi şi politicienii nu au fost anchetaţi efectiv niciodată.”

      1. de ce le spuneti „destepti” ?! sunt niste HOTI CARE TREBUIA SA PLATEASCA !

      2, # kondensatorilor, nu le mai luati apararea procurorasilor viteji de la dna ?!

      3. de ce oare aproape toti magistratii se unira impotriva SIIJ ?!

    • erata

      trebuiaU SA PLATEASCA !

  2. Cu articole de genul asta, adica rascolitoare, eu nu ma mai enervez sambata si duminica!
    S-a demonstrat suficient ca avem un stat mafiot, nicidecum de drept, intretinut de o Justitie imputita securistoida si comunistoida.
    Tot globul ne stie ca pe un „cal breaz”! Macar sanatosi sa fim sa n-avem nevoie si de spital…..

    • PERFECT ADEVARAT !

    • Articol bun pentru prostimea #rezist care au crezut in vajnica lupta anticoruptie. Varful de capusare a fost in 2010-2012, in plin regim basist slugarit de domnii Pantazi si Tapalaga. Kovesi i-a ocolit ani de zile pentru ca si ea si Buzaianu aveau sefi comuni la securitate.

    • Nu stiam ca postacii PSD/Dan Voiculescu lucreaza si duminica.

      A310 si Victor sunt flamanzi.

    • Tocmai ca nu sunt postac. Azi tocmai am intrat ca e zi libera. Ma gandeam ca va revoltati pe aici de coruptia celor 25 ordonante date noaptea ca hotii. Constat insa ca cireada #rezist pasuneaza in liniste ca acum nu o mai asmute securitatea.

  3. Ar trebui recuperat prejudiciul de la cei care au tărăgănat până la clasarea cazului!!! Cea mai rușinoasă materie, din punctul meu de vedere, la ora actuală este cea de judecător, avocat, procuror…
    Dar de ce să ne mirăm de colapsul justiției cand indivizii i-au avut ca profesori nevertebrate precum tudorel toader și cine știe câte specimene ca el colcaie prin universitățile țărișoarei noastre…..
    Noi rămânem cu frustrarea iar ei cu banii in buzunar!

  4. In acesti 13 ani salariile magistratilor au crescut de la cateva sute la cateva mii de euro iar pensiile celor care se spala pe maini de aceste dosare s au transformat peste noapte in mici averi,comparativ cu prostii,cei multi,care primesc cateva sute de lei.

  5. Este din nou liber la furat, tunuri ca acesta vor mai fi din cauza ca au fost desfiintate protocoalele. Ii multumesc lui Dorneanu inca o data.

    • Cea mai mizerabila institutie a acestei tari este Curtea Constitutionala. Sunt slugile la care apeleaza infractorii cand legea le este vadit potrivnica…iar slugile nu stiu decat sa execute. Astia nu sunt romani; sunt niste scursuri sociale…psd-isti platiti ca Victor, de mai sus, sunt varful icebergului iar incununarea miseliei e in CCR.

  6. Niste oameni rai au facut articolul acesta. Si atunci ce facem cu zeitatea kovesi, pentru ca in ultimii 13 ani se incadreaza si ea ca a pus umarul la acest deznodamant. Vreti sa spuneti ca DNA a fost facuta sa ii aresteze pe prosti (vezi cazul doctorita de la Lehliu gara) si adversarii politici (aici se stie cine a fost arestat)? Sa faca anticipate si apoi sa vada toti ca PNL+USR=PDL.

  7. Pedeapsa capitală pentru atentarea la securitatea națională (1% din pib) nu mi se pare exagerată.
    Votați cu încredere. Vai de capul nostru.

    • Poti sa dai orice pedeapsa in lege, e inutil, astia ies basma curata. Iti dai seama ce spagi s au dat in dosarele astea daca prejudiciul e de un miliard de euro…

  8. Asta e un bun exemplu prin care judecatorii so procurorii arata ca „merita” pensii speciale. Inca ceva: toti prostii care-l voteaza pe Tariceanu, habar n-au de invartelile de acest gen, ale acestui „dinozaur” al politicii românesti..
    Datorita unora ca el, e tara asta, atat de batuta de soarta si intr-o nesfarsita „cursa a sobolanului”.

  9. Inseamna ca banii au ajuns la toata lumea si nu avea cine sa dea din gura la proces.

  10. Securitatea rules. Sa nu se ajunga la oameni mai grei. Stat mafiot. Dosarele clasate spun clar in ce tara traim. Si de cate ori li s-a sters datoria …

    G4Media, poate faceti si voi o ancheta mai ampla despre toate stergerile de datorii la Stat.

  11. O infratire intre mafie si justitie .Dar ,sa vedeti ce infratire este in instantele inferioare intre mafie si justitie-acolo unde nu este publicitate cum este in cazurile de mare coruptie .

  12. prescrierea faptelor trebuie desfiintata. aici nu vorbim de alimente care pot expira.

    • Cea mai elocventa demonstratie! Dar stii cum interpreteaza judecatorii si legislatorii!

  13. Ar fi bine de stiut daca sc Hidroelectrica Sa a formulat plangere impotriva solutiei de clasare la conducerea DNA si ulterior,in caz de respingere a acestei plangeri daca a contestat solutia si la instanta competenta potrivit legii, conform prerogativelor conferite de Codul de procedura penala.In cazul in care a facut-o ar trebui sa cunoastem si solutia adoptata de procurorul ierarhic superior sau de instanta de judecata penala sesizata cu plangerea impotriva solutiei de clasare.Daca nu a introdus o astfel de plangere culpa se muta in ograda SC Hidroelectrica SA.Cum actiunile introduse la instantele civile/comerciale au fost respinse pana acum inseamna ca nu au existat temeiuri de atragere a raspunderii civile.Oricum in civil/comercial vointa partilor materializata in contract este lege.
    Deduc insa ca un prim lot de inculpati -acela format din directorii care au semnat contractele paguboase- a fost totusi condamnat la pedepse grele de instanta si in legatura cu acest lot trebuie luate masuri de recuperare a prejudiciului, dar executarea silita scartaie la noi inca in ce priveste recuperarea prejudiciilor .Pentru celelalte doua loturi daca nu s-a probat vreo culpa constand in complicitate sau coruptie in legatura cu cei din al doilea si al treilea lot inseamna ca asta e situatia si s-a transat totul odata cu primul lot de inculpati condamnat definitiv atat pe latura penala cat si pe cea civila. Aceasta daca nu cumva mai sunt actiuni civile /comerciale in curs de solutionare care sa vizeze si faptele cercetate penal pentru persoanele din loturile doi si trei.In acest din urma caz ar fi de stiut daca sechestrul infintat initial in faza de urmarire penala mai este sau nu in fiinta sau a incetat de drept.

    • Hidroelectrica SA, condusa la momentul din iulie 2018 de un personaj psdist care si-a falsificat diploma de absolvire a facultatii, nu a facut nicio plangere in instanta civila, la clasarea dosarului din 2018 de catre DNA, pe motiv ca daca i-au fost respinse plangerile depuse intre 2013-2016, ce rost mai avea sa depuna si atunci? Cum a fost posibil sa ajungem in starea asta profunda de coruptie?
      Amestecul lui tariceanu si alde in aceasta monstruoasa hotie este absolut sigur, ca s-au luptat la baioneta sa ramana alde la conducerea acestui minister, special pentru a acoperi toate aceste fapte penale. Scarba asta de alde e un cuib de naparci penale, toti.

  14. Schimbata legislatia si cazurile astea monstruoase cu furturi de zeci, sute si chiar miliarde de dolari sa nu poata fi prescrise.
    Astea chiar sunt atacuri la siguranta nationala. Cum sa avem autostrazi cu asemenea jafuri socante?
    Confiscarea integrala a averilor ilicite e solutia care sa-i linisteasca definitiv!
    Baietii aia dăstepti sunt cumteri cu P$D-Alde cu siguranta dar nu sunt cumva si cu PMP si PNL ?!

  15. Doamna sau Domnule „Aveti ce votati” , de unde aveti convingerea ca eu as fi postac PSD , aveti cumva un glob de cristal sau sunteti „Mama Omida” .
    De aici de unde sunt ma intereseaza”maxim” , jegosenia din colonia periferica numita romanica , guvernata de Gau__iter klauSS .

  16. nu mai faceti gargara; succesul major a fost ca Hidro nu a fost nevoita sa plateasca nici o despagubire din cele cerute de EFT, Alpiq, Andritz, Energy Holding, etc la toate tribunalele din lume (Bucuresti, Zurich, Washington).
    paguba din cei 10 ani de vanzare pe contractele cu baietii desteti cautati-o la Dan Ioan Popsescu, Tariceanu, Vosganian si toti cei care au intermediat si inlesnit contractele alea…

  17. Romania pierde . Cine-i trage al raspundere pe justitiabilii care nu au dus pana la capat dosarul?

  18. Si presa are vina ei pentru needucarea acestui popor, de ex. de ce le spuneti „baietii deshtepti”?
    Copii si tinerii care citesc si aud aceste cuvinte, cresc cu acest termen in cap si la randul lor or sa aiba in cap cum ca nu e asa de rau precum criminal/hotz, etc.
    La fel si in presa de sport, apare Becali peste tot, nu este zi sa nu se scrie de el, un cioban, un sexist, un analfabet, un mitocan care e dat drept model pentru tinerii din Romania.

  19. Comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie.
    Hotia, jaful sunt in romania politica de stat.
    Tudoreii cumularzi primesc privilegii nenumarate si nemasurate. Iata si de ce.

  20. In timp ce astia isi umfla conturile poulimea e tinuta cu ochii pe A3 de dom’ professsor.
    Pana si tov Constantinesc Iemil si-a facut institut de sinecuri. Pentru el, pentru prieteni. Isi umfla in fiecare an privilegiile. Le da sinistrul Tariceanu, ca nu da de la el.

  21. „statul” roman le-a dat fratilor micula aproape o jumatate de miliard de euro bani lichizi.
    la ce va asteptati ? caritas, bancorex, fni. jafuri multe si pe sume mari. sa faca averi judecatorii, procurorii, militienii, generalii, securistii si cu voia dumneavoastra, ultimii pe lista, puliticienii.

  22. As avea multe de spus in cauza, eu fiind oarecum parte in demararea dosarului, impreuna cu doi prieteni, unul din ei fiind decedat la aceasta data. Este vorba de Constantin Fantana, cel care, dupa ce in anul 2004 in campania pentru prezidentiale i-am prezentat impreuna dosarul Liei Roberts, a avut ulterior intalnire cu Traian Basescu. Apoi a fost o scrisoare a mea catre Basescu, la care am primit raspuns comunicandu-mi-se ca dosarul a fost inaintat organelor statului. A urmat o scrisoare din partea MAI in care eram anuntat ca dosarul a fost dat spre cercetare . La scurt timp am fost contactat, la sediul Hidroelectrica de doi ofiteri din cadrul DIICOT cu care de altfel am lucrat impreuna cu Costica Fîntînă. Primele mele declaratii la DIICOT au fost in biroul Adrianei Cristescu, iar cei doi tineri ofiteri m-au asigurat ca dosarul va fi dus pana la capat. El a fost impartit in mai multe parti : retehnologizare Portile de Fier I – vinovat principal Calin Popescu Tariceanu; retehnologizare Portile de Fier II – Dan Ioan Popescu (DIP); retehnologizare Olt Inferior ( SH Slatina) – Dan Ioan Popescu ; vanzarea de energie ieftina catre baietii destepti – Dan Ioan Popescu ș.a. Dosarul asa cum au promis, a fost finalizat de cei doi tineri ofiteri, dar la finalizarea lui le-a fost luat. Cei doi au plecat din DIICOT. Pe tot parcursul acestor ani, pe langa DIICOT, mai intai Costica si apoi, dupa decesul lui, eu, am tinut continuu legatura cu un sef SRI din structura centrala din Bucuresti. In emisiunea lui Rares Bogdan, singura la care am participat, a atins acest aspect. Dupa emisiune Rares entuziasmat de cantitatea de informatii pe care o detineam si o detin inca, era hotarat sa facem serial. Am discutat circa 2 saptamani de ce urmeaza sa discuta la Jocuri de putere, dupa care discutiile s-au intrerupt brusc. De stiut stiu multe, am date, am propriile cercetari din care rezulta clar legaturi inclusiv cu organizatia creata de Marc Rich, cu fosti membri KGB. Ideea cautarii unor astfel de legaturi am facut-o cand Remus Borza l-a numit director IT la Hidroelectrica pe Yugo Neumorni, omul lui Vitali Matsitski.
    A scris DIICOT solicitand raspunsuri, am scris si DNA unde a ajuns parte din dosar, am fost in audiente, dar am fost primit doar de procurori de serviciu, desi ii cerusem audienta doamnei Kovesi. Dupa 20 de ani de lupta cu mafia din sectorul hidroenergetic , constat ca singurii vinovati au fost cativa directori ai Hidroelectrica si Codrut Seres. Marii infractori sunt ori in Italia – DIP – ori prin Parlament – Calin Popescu Tariceanu – ori, in cazul baietilor din fostele si chiar actuale servicii, bine mersi. Ca fapt divers, cand i-am prezentat sefului acela SRI legaturile la care am ajuns si implicarea oamenilor Moscovei, nu mi-a spus ca fabulez, ca sunt paranoic, ca teoria conspiratiei sau altele de astea. Mi-a zis, citez exact : „nu-i treaba ta !” .