Istoricul Mădălin Hodor în dezacord cu jurnalista Emilia Șercan pe tema acțiunii USR de a copia teza de doctorat a ministrului Bode: Acum că au făcut praf şi pulbere toate iniţiativele ok, din pricina de isterie şi prostiei universale care le acompaniază de regulă acţiunile, s-au apucat de plagiate
Cercetător în cadrul CNSAS, istoricul Mădălin Hodor a criticat într-o postare pe Facebook, acțiunea USR de a copia lucrarea de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode.
Mădălin Hodor este același personaj care a înjurat redactorii G4media, numindu-i ”jegoși” și ”lăutari”, în urma publicării unui articol – semnat de jurnalista Andreea Pavel – referitor la derapajele unei emisiuni difuzate de TVR în care vechea securitate era pur și simplu spălată. G4media semnala că în cadrul emisiunii respective se vorbea despre ”șansa femeilor” de a intra în sistemul securității, iar vechii securiști erau prezentați ca fiind persoane oneste, oameni ”absolut minunați, cu greutăți”. Detalii AICI. Consiliul Național al Audioviziualului a sancționat cu somație TVR pentru emisiunea semnalată de G4Media.
Hodor, din postură de istoric CNSAS, a intervenit pentru a apăra emisiunea de la TVR. El nu au comentat conținutul emisiunii, dar i-a înjurat pe jurnaliștii G4Media, făcând același tip de afirmații care au scandalizat familiile victimelor Experimentului de la Pitești, în 2019. Mădălin Hodor a spus despre victime că sunt ”căcați cu ochi care se torturau între ei pentru un blid în plus”.
În disputa cu Emilia Șercan, Hodor afirmă că volumul în care lucrarea lui Bode este publicată nu este secretizat şi că cei de la USR „o să ducă şi asta în ridicol până la urmă, aşa cum de gard au dat tot ce au făcut”.
În replică, jurnalista Emilia Şercan, care a descoperit mai multe cazuri de plagiat şi care a făcut recent precizări referitoare la statutul lucrării de doctorat a lui Bode, a invocat răspunsul directorului Bibliotecii Naţionale Adrian Cioroianu potrivit căruia ”titlul nu este disponibil utilizatorilor, deoarece nu a fost încheiat procesul de prelucrare a titlului şi a exemplarului destinat colecţiilor curente ale Bibliotecii Naţionale a României”. Șercan a precizat că volumul conţinând teza lui Bode nu este disponibil la raft, relatează news.ro.
Postarea lui Hodor:
”S-au pornit trotinetisti supi tare. Acum că au făcut praf şi pulbere toate iniţiativele ok, din pricina de isterie şi prostiei universale care le acompaniază de regulă acţiunile, s-au apucat de plagiate. Foarte frumos. O să ducă şi asta în ridicol până la urmă, aşa cum de gard au dat tot ce au făcut. Vor duce în ridicol o muncă altfel onestă a câtorva pentru că nu se pot abţine ei sa se catere pe subiect. S-au dus la ei la biblioteca şi s-au pozat cum copie sărăcuţii de mana (vai, ce nenorocire, nu ne dă, au ascuns la secret! Spume şi fandaxie majoră la publicul biciclist. Da şi Mamaia Biciclista baga tare pe conspiraţii şi vede numai SRI peste tot, deşi hei, mamaie verifica şi matale cronologia, când şi-a dat Bode doctoratul coordonatorul era la UBB, nu la Academia de Informaţii, vai capul tau care e prafao de fapt!). Mii de aplauze şi urale pentru alde Bulai Doamne şi Ghinea. Acum, eu ştiu că publicul userist şi presa aferenta e vai mama lor pe legătura cu realitatea, dar chiar să minţi în halul ăsta că e cartea la secret..Uite. Ia mergeţi voi, luptătorii luminii stinse şi cereţi sa va dea de la bimbloteca una sau doua sau trei din cele 7 (şapte, ca poate nu ştiţi cifra) volume depuse acolo. O să descoperiţi că nu sunt deloc secrete şi chiar le puteţi citi cu pixul in mână. Aşa nu mai trebuie sa fandaxati lumea aiurea şi nici nu mai faceţi scurta la mana copiind ca prostii ceea ce puteţi accesa la liber. Ce ziceţi? O împrumutaţi şi o cititi până vi se duc ochii la spate. Nu mai minţiţi lumea aiurea că ea secret că va faceţi de ceea ce sunteţi deja de prea multă vreme. Hai, va pupa tata. Când va faceţi mari să mă căutaţi poate iese ceva şi din capul vostru”, a scris Hodor duminică pe Facebook.
Răspunsul Emiliei Șercan:
Jurnalista Emilia Şercan a reluat precizările făcute încă de vineri, conform cărora: ”(1) Coordonatorul lui Bode, Adrian Ivan, era 2018 rectorul Academiei SRI, dar si prof. dr. coordonator la UBB. (2) Recent am întrebat la Biblioteca Naţională dacă editura unde a apărut cartea i-a trimis, aşa cum cere legea bibliotecilor, în număr de 7 exemplare. Răspunsul primit, sub semnătura directorului Adrian Cioroianu, spune aşa: „În prezent, titlul nu este disponibil utilizatorilor, deoarece nu a fost încheiat procesul de prelucrare a titlului şi a exemplarului destinat colecţiilor curente ale Bibliotecii Naţionale a României”. (3) In postarea mea de vineri am pus link-uri catre Biblioteca Nationala si Biblioteca UBB unde se vede clar ca (,) cartea lui Bode nu e disponibila „la raft”. E disponibila doar teza, care are la cota un „V” in fata. Asta este indicativul tezelor de doctorat”.
Mădălin Hodor a avut o nouă reacție:
„Înţeleg că lucrarea nu este disponibila din cauza că nu a fost îndeplinită procedura care era în sarcina Bibliotecii, corect? Asta nu implica ideea că Bode şi-a „secretizat” cartea, sau cel puţin eu nu vad legătura. Daca exista o culpa ea este a bibliotecii. Deci nu înţeleg de ce se face o întreagă cabala pe ideea de secretizare. Ce anume îmi scapă in afara de ideea de a face un proces de intenţie?”
Ulterior, Mădălin Hodor a avut încă două postări pe acelaşi subiect:
”Hai să lămurim o treabă, că văd că trebuie să desenez. Campanie împotriva lui Câmpeanu, campanie împotriva lui Bode, campanie împotriva lui Ciucă.. Acuzaţii, dar cu zero dovezi,dar cat să stârnească valul. Nicio decizie a unei instanţe care are abilitatea sa judece aceste cazuri. Dar nu contează. Doar noi credem în credibilitate nu? Desigur totul este întâmplător, nicio legătură cu lupta politică subterană pentru viitoarele alegeri. Ok. Hai sa ne culcam la loc, că am trăit 30 de ani degeaba”, a scris el, comentariul jurnalistei Emilia Şercan fiind: ”Mădălin, serios?”.
Într-o altă postare, el a afirmat: „Ştiu că stăm greu cu logica, aşa că întreb separat.: 1. Cum îşi secretizează cineva o carte daca trimite 7 exemplare din ea la biblioteca? 2 In ce fel este vina lui Bode că biblioteca nu a terminat procedura de prelucrare şi punere la dispoziţia publicului a cărţii?”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
104 comentarii