G4Media.ro

Italia: +43% cazuri noi și +7,5% noi spitalizări, în ultimele șapte zile…

Sursa foto: pixabay.com

Italia: +43% cazuri noi și +7,5% noi spitalizări, în ultimele șapte zile / Numărul morților și al bolnavilor aflați în secțiile de terapie intensivă este în scădere

Creșterea netă a noilor infecții este parțial legată de creșterea testelor (+ 21%), anunță Fundația Gimbe, o organizație independentă care din 1996 promovează integrarea celor mai bune dovezi științifice în toate deciziile, citată de Corriere della Sera.

În Italia, după 7 săptămâni de coborâre continuă, curba de contagiune își inversează cursul și începe să crească din nou.

Pacienții internați în secțiile Covid obișnuite sunt, de asemenea, în creștere, chiar dacă cifrele rămân sub nivelurile de avertizare. Monitorizarea săptămânală a Fundației Gimbe detectează o creștere clară de 43% a cazurilor noi (25.585 față de 17.870) cu o medie de noi infecții pe zi trecând de la 2.553 pe 19 octombrie la 3.655 pe 26 octombrie.

Creșterea ar putea fi parțial influențată de creșterea cu 21% a testelor, față de săptămâna precedentă (2.604.550 față de 2.151.081), pe apariția unei posibile noi tulpini și pe faptul că o parte din populație începe să iasă din zona eficacității vaccinurilor.

Pe de altă parte, a scăzut, numărul de doze administrate, sunt doar 193.205 (-52,9% față de săptămâna precedentă).

„Cu iarna așteptând la colț, creșterea bruscă a cazurilor noi și a spitalizărilor și scăderea progresivă a eficacității vaccinurilor asupra infecției necesită accelerarea celei de-a treia doze (aproape 1,2 milioane) și trebuie să-i convingem să se vaccineze pe cei peste 2,7 milioane de cetățeni de peste 50 de ani, nevaccinați încă, cu risc mare de spitalizare și deces”, spune Nino Cartabellotta, președintele Gimbe

Sursa foto: Fondazione Gimbe

Monitorizarea Gimbe pentru perioada 20-26 octombrie, comparativ cu săptămâna precedentă, detectează doar două curbe descrescătoare: cea a deceselor (249 față de 271) și cea a internărilor la terapie intensivă (341 față de 355).

Pe de altă parte, spitalizările cu simptome cresc mai clar (2.604 față de 2.423) și, după cum sa văzut deja, noi infecții.

Toate regiunile, cu excepția Sardiniei și a Valle d’Aosta, înregistrează o creștere procentuală a cazurilor noi, iar în 15 regiuni, cazurile pozitive sunt în creștere.

„Se constată o creștere cu 7,5% a numărului de paturi ocupate de pacienții cu Covid-19 în zona medicală și o reducere cu 3,9% a celor aflați la terapie intensivă”, spune Renata Gili de la Gimbe.

La nivel național, rata de ocupare rămâne foarte scăzută (5% în zona medicală și 4% în zona critică) și nicio regiune nu depășește pragurile de 15% pentru zona medicală și 10% pentru zona critică.

Până la 27 octombrie, au fost livrate 99.780.625 de doze. Pentru a doua săptămână consecutiv nu există provizii noi, dar stocurile de vaccinuri mRna s-au ridicat la 11 milioane.

La 27 octombrie, 78,5% din populație (46.525.495 persoane) primise cel puțin o doză de vaccin (+204.896 față de săptămâna precedentă) și 75,1% (44.507.167 persoane) finalizaseră cursul de vaccinare (+459.731). ).

În ultima săptămână numărul administrărilor a scăzut (1.118.114), cu o medie mobilă pe 7 zile de 152.345 doze pe zi.

Acoperirea vaccinării cu cel puțin o doză de vaccin este foarte variabilă în diferitele grupe de vârstă: de la 97% dintre cei peste 80 de ani până la 72,9% din grupa de vârstă 12-19 ani.

sursa foto: pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Gata, începe „boost”-erizararea să-și facă efectul?

    • Da, e evident! Cazurile de terapie intensiva sunt in scadere! Asta e si scopul. Ce sa-i faci, ati mancat rahat degeaba, astia asa zisi anti-vaccin!

    • Pai vad ca spitalizarile cresc. Parca te vaccinai sa n-ajungi in „corhaz”. S-a schimbat si asta?

  2. Nu va pierdeți speranța! Dacă doza trei tot nu merge, precis la a șaptea scăpăm de virus! Tot înainte, lemmingi!

    • Functioneaza in proportie de 92%, pe langa medicamentele de 4% este parfum.

    • Koaie, atunci parfumează-te!

  3. Este ceva interesant în analiza acestui articol, faptul ca și vaccinați se îmbolnăvesc și transmit virusul, dar nu ajung în ATI ne spune analiza, asa o fi, însă dacă ar fi ca la noi farmaciile și spitalele fără medicamente și nu se pregăteau din timp și cu medicamentație, care se pare sunt indispensabile în lupta cu acest virus, nu mai pun, ca noi ne milogim pe la alți și primi donații de la sârbii, care nu sunt în UE. Oare ce se întâmplă?

    • ce medicamente? vitamina C sau D? alea de artrita? alea de paduchi? antibioticele? alea de 3k de euro?

    • Alo,rusofilule,am primit donatii de la toate tarile care au vaccinat,printre care si Serbia,mama Rusia in schimb e ocupata sa fie la fel de praf ca noi din cauza populatiei spalate pe creier de Biserica si alti analfabeti care i-au convins ca nu e nevoie sa se vaccineze(+500 taxe de inmormantare pe zi catre Biserica nu sunt de ici de colo)

  4. Noi 22,23 decese la un milion in medie pe zi in ultima saptamana. Italienii doar 0,63, de 35 de ori mai p.u.t.i.ne.

    • Tine-ne la curent.

    • Excesul de decese Bulgaria si Romania a fost mult mai mare decat in Italia. Bulgaria de exemplu e pe locul 1 in lume la decese in exces in pandemie, avand de 2,5 ori mai multe decese in exces decat Italia. Si totusi in ultima saptamana Bulgaria a fost pe locul 2 in lume la decese zilnice, deci nu i-a ajutat.

      Asadar e ilogic ca motivul pentru situatia buna din Italia sa fie ca „nu mai are balta peste”. Daca asta ar fi motivul, la noi si la bulgari situatia ar trebui sa fie mai buna decat la italieni, din moment ce am avut deja de 1,6 ori si respectiv 2,5 ori mai multe decese in exces decat italienii in pandemie.

  5. Nu asa se pune problema. Luați numărul de morți de la începutul pandemiei și raportați la populația totală,atat în România cât și în Italia. Pana acum câteva zile stăteam mai bine decât italienii.
    În regiunea mostra avem 7 tari care stau mai prost.
    Prin urmare vaccinare are efecte aproape zero.

    • Dupa capul tau sec . Daca vorbesti de vaccinare , cum ca are efect zero , analizezi situatia DUPA vaccinare , nu de la inceputul epidemiei .

    • Mai creieras neted,cum draq vrei sa calculezi efectele vaccinarii luand in calcul decesele Italiei din anul de dinaintea inceperii vaccinarii? Bai,voi daca sunteti platiti pentru a face campanie antivaccinare le datorati bani alora,ce v-au dat ei ,plus ceva in plus pentru daunele de imagine produse miscarii antivaccinare.

  6. Urmariti evolutia in Italia. In decurs de o luna, doua, o sa aflati lucruri interesante.

  7. A innebunit lupul

  8. Și la noi de ce nu se ia în considerare faptul ca la ora actuala avem 15 000-16 000 de cazuri, dar la un număr de teste de peste 80 000, iar în primavara aveam 9 000-10 000 de cazuri din maaxim 20 000 de teste???? Ahhh dar stai, am uitat ca italienii sunt vaccinați în proporție de 70% și trebuie sa mâncăm și noi acum puțin rahat sa se vaccineze prostimea.

  9. Teste pcr se fac chiar mai putine,astea antigene care te arata pozitiv dupa ce ti-ai infectat toti cunoscutii nu au valoare. Dar abilitatile tale cognitive limitate ce explicatie au pentru faptul ca la acelasi numar de cazuri in tarile vaccinate au trecut de la 1500 e decese zilnice in 2020 la 200 in 2021? Poate s-o fi rugat Marele Alb pentru ei?Posibil,dar totusi leaganul nevaccinat si arhaic al ortodoxiei sta putin cam rau.