G4Media.ro

Italia: Peste 1.000 de migranți au debarcat în câteva ore

Sursa foto: Twitter / SeaWatch

Italia: Peste 1.000 de migranți au debarcat în câteva ore

Peste 1.000 de migranți au debarcat în Italia în ultimele ore, iar alte sute de migranți salvați de nave umanitare așteaptă un port de refugiu, au anunțat duminică ONG-urile și autoritățile italiene, potrivit BFM TV.

Peste 600 de persoane care încercau să traverseze Marea Mediterană într-o barcă de pescuit în derivă au fost salvate sâmbătă de o navă comercială și de paza de coastă în largul coastelor Calabriei, în sudul extrem al Italiei.

Aceștia au fost debarcați în mai multe porturi din Sicilia. De asemenea, autoritățile au recuperat cinci cadavre de migranți care au murit la bord în circumstanțe care nu sunt încă cunoscute.

Sute de persoane salvate pe mare

Pe insula Lampedusa, aproximativ 522 de persoane din Afganistan, Pakistan, Sudan, Etiopia și Somalia, în special, au sosit sâmbătă seara la bordul a 15 ambarcațiuni diferite din Tunisia și Libia.

Potrivit presei italiene, centrul de primire de pe această mică stâncă mai aproape de Africa decât de Italia este depășit. Cu o capacitate de 250-300 de persoane, acesta găzduiește în prezent 1.200 de persoane, potrivit agenției Ansa.

Între timp, ONG-urile de salvare pe mare au continuat să recupereze sute de migranți rătăciți în Marea Mediterană.

34.000 de persoane au ajuns pe mare de la începutul anului

SeaWatch a declarat duminică că a efectuat patru operațiuni de salvare sâmbătă. „La bordul navei SeaWatch3 se află 428 de persoane, inclusiv femei și copii, o femeie însărcinată în nouă luni și un pacient cu arsuri grave”, a precizat aceasta pe contul său de Twitter.

ONG-ul OceanViking al organizației SOS Méditerranée a declarat că a recuperat 87 de persoane, dintre care 57 de minori neînsoțiți, de pe „o barcă gonflabilă supraaglomerată aflată în pericol în apele internaționale din largul Libiei”.

Între 1 ianuarie și 22 iulie, 34.000 de persoane au sosit pe mare în Italia, față de 25.500 în aceeași perioadă în 2021 și 10.900 în 2020, potrivit Ministerului de Interne.

Ruta de migrație din centrul Mediteranei este cea mai periculoasă din lume. Organizația Internațională pentru Migrație estimează că 990 de persoane au murit sau au fost date dispărute pe această rută de la începutul anului.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. vine cine vrea, scapa cine poate

    • De ce vin în Europa și nu la tine în Rusia? Fiindcă viața în Rusia e absurdă și săracă.

  2. Italia are nevoie de migrație dar nu de genul asta; numai bărbați islamici veniți cu pluta. Și noi în Romania avem nevoie de migrație, legală. Avem nevoie de migrație legală, planificată. Ar trebui sa ne planificam ca in 30 de ani să fim 25 de milioane și cu ocazia asta să-i vindecăm de „eternitate” și „de rasă pură ” și pe ăștia „loiali coroanei”…

  3. …si or sa mai vina, pentru ca nu ii duc inapoi in portul din care au plecat. Si ei stiu asta.

  4. Sa nu-i plangem pe imigranti,cand te sui in barca iti asumi niste riscuri nu e nimeni obligat sa te salveze.Aaa sant salvati ca asa e ordin de la imparatia UE .Cu cat mai multi imigranti cu atat dispare notiunea de stat si asta urmareste si UE.Dupa aberatia de Green Deal federalizarea e un nou pas pentru imbuibatii de la Bruxelles care se vad stapani pe un continent

  5. Daca trec la crestinism , au meserii si se angajeaza inrun timp rezonabil sunt de acord sa vina ,altfel vin la cersit si la furat .
    Ar trebui trimsi inapoi .