G4Media.ro

Italia: profilul primelor 2.000 de victime ale coronavirusului. Cei mai mulți sufereau…

Sursa Foto: Pexels.com

Italia: profilul primelor 2.000 de victime ale coronavirusului. Cei mai mulți sufereau deja de boli cronice, mai ales hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și cardiopatie ischemică

Autoritățile sanitare din Italia au făcut vineri un prim profil al victimelor coronavirusului, agregând datele primilor 2.003 cetățeni care au murit, transmite publicația Journal International de Medecine, care citează un studiu al Instituto Superiore di Sanità.

Astfel, vârsta medie a celor 2.003 victime este de 80,5 ani (79,5 ani pentru bărbați și 83,7 ani pentru femei). 70 % dintre victime sunt bărbați.

Din totalul celor 2003 victime, nici unul nu avea sub 30 de ani, cinci aveau între 30 și 39 de ani, iar cei mai mulți – 852 – aveai între 80 și 89 de ani.

Doar trei pacienți nu aveau nici o patologie anterioară. 25,1% dintre decedați avea minimum o patologie, 25,6% aveau două patologii și 48,5% aveau trei patologii.

Afecțiunile cele mai întâlnite la cele 2003 victime sunt hipertensiunea arterială (76,1%), diabetul de tip 2 (35,5%) și cardiopatia ischemică (33%).

De notat că speranța de viață în Italia este de 82 de ani, una dintre cele mai ridicate din lume.

Sursa Foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

  1. Stai sa vezi veselie acum pe tineri ! Au confirmarea a ceea ce specialistii nostri le spusesera deja de peste 2 saptamani ! COVIDUL nu e pt ei !
    Cum o sa-si mai bage ei picioarele in recomandarile lui Vela, Despescu si A Rahat !
    Tocmai de aceea „recomandarile” facute pana acum de autoritati trebuie sa devina ” Dispozitii” Ordine de vreme ce sunt cuprinse in Ordonante !

    • Corect susuflere
      Prevad ca in Romania o sa vedem lucruri si mai rele decit in Italia, sper sa gresesc
      Noi, romanii au IQ ul mai mic decit multi alti europeni, noi nu intelegem lucruri clare pentru altii

    • Stai să vezi când vor începe și prostanacii să-și dea seama că aveam datele astea de ceva timp, că puteam izola numai bătrînii și puteam băga bani în a fi aprovizionati și îngrijiți la domiciliu, iar restul ar fi căpătat imunitate de grup si5boala dispărea fără să distrugem economia.
      Din nou incompetența politrucilor a învins știința.

    • @ Nik nu vezi frate ca prostanacii o tin pe a lor indiferent ce rezultate mai ies… Uite-i pe astia 2 de mai sus ce se aproba unul pe altul si ridica osanale lu’ Vela si Arafat si interzicerilor aberante…
      Unul nu pricepe ca masurile ar trebui sa fie pentru cei aflati in grupele de risc si nu pentru toata lumea.
      Vai de capul lor, nici cu textul in fata nu pricep…

    • @Nik, @Cristian cele două abordări sunt cunoscute: mitigation și suppression.
      “Coronavirus: The Hammer and the Dance” by Tomas Pueyo https://link.medium.com/lTrkh9iN24
      Se pare că suppression este cea mai bună variantă. Spitalele vor fi date peste cap și dacă tii pensionarii acasă. Cred că asta a realizat și UK si US acum.

    • @Nik Tare sunt eu curios cum izolezi tu doar batranii si bolnavii la domiciliu? Mai mult ca sigur ca majoritatea batranilor si bolnavilor traiesc in familii, impreuna cu copii, nepoti etc. Cu astia ce faci? Deci cum ii izolezi? Raspunsul e impreuna cu intreaga familie, deci despre ce vorbim. Imi place ca va dati cu parerea fara sa aveti habar care ar fi solutiile.

    • Adica toti oamenii sub 60 de ani locuiesc cu batrani in casa? Asta este o ineptie. Cei care locuiesc cu batrani bolnavi, sa se izoleze impreuna cu ei.

    • Nu se poate izolarea bolnavilor. De exemplu cei dependenti de dializa trebuie sa iasa din casa si sa mearga la dializa de trei ori pe saptamana.

    • @Nic, Cristian bai papagalilor, voi stiti ce este imunitatea? specialistii lu’ peste, hai spuneti ca sa ne luminam si noi, cei care lucram in domeniul asta! poate stiti voi mai multe, ca noi nu intelegem si nu stim inca daca se poate crea imunitate pentru acest virus care apropo afecteaza destul de serios si persoane tinere fara afectiuni. scenariul cel mai probabil e ca mutatiile suferite vor fi suficient de eficiente astfel incat anticorpii memorati pentru un anumit epitop sa nu mai fie eficienti. ca sa-ti traduc, o persoana e posibil sa se infecteze de mai multe ori la rand, exact cum se intampla cu virusii responsabili pentru „racelile” obisnuite. numai ca vezi tu, crescand numarul de infectari la o persoana creste si probabilitatea sa te trezesti cu o pneumonie grava. scaderea oxigenarii si dificultati in respiratie au fost observate ingrijorator de mult si la oameni tineri. si in plus, covid nu afecteza doar plamanii, sunt presupuneri ca ar putea sa infecteze si alte organe. dar vedeti voi astia cu certitudinile in cap, deocamdata comunitatea stiintifica are doar banuieli, fragmente de studii. asa ca va rog, ajutati specialistii, voi care detineti deja adevarul!

    • @Bug vorbesti muuult si nu spui nimic, ai fi bun de politician. Mai si jignesti, dovada clara de frustrare. Cum ai dedus tu specialistule ca afecteaza destul de grav pesoanele tinere si fara afectiuni? Din ce date, sa le studiem si noi astia care nu suntem ca tine si chimisti si biologi ci doar stim sa analizam niste date concrete. Daca din 2003 morti media de varsta este 81 de ani si in afara de 3 oameni TOTI aveau MINIM o patologie si apoape jumate aveau TREI patologii diferite, cum intelegi tu ca afecteaza grav si persoanele tinere si fara afectiuni?!?
      Asta daca studiem doar Italia. Daca te uiti pe cifrele din Germania sau Coreea sau Singapore iti dai seama cat de mult si prost vorbesti. Sau nu iti dai seama si tot ii dai cu cunostiintele tale de chimie si biologie

    • @cristian pai papagal sinistru, ai vazut medicii si asistentele din italia, spania, franta ce frustrati/frustrate sunt? oare de ce? ei se chinuie sa salveze idioti ca voi! las la o parte faptul ca esti un bou sinistru care se gandeste doar la el, pe principiul daca pe mine nu ma afecteaza, nu ma intereseaza de restul. daca nu ai fi un nemernic puturos ai pune mana si ai cauta si tu. iti dau cateva exemple concrete, ca vad ca astea iti plac tie:
      – pacientul 1 din italia, 38 de ani, ia pune mana putoare si vezi cat a stat in ati si in ce stare a fost;
      – primul pacient tratat cu remdesivir in sus, ce varsta avea si in ce conditie era?
      – Lee Duffy, 28 ani: https://twitter.com/LeeDuffy7/status/1241461395796963329 (mai cauta si alti fotbalisti infectati sa vezi daca a mai avut vreunul simptome mai grave sau nu)
      – la noi sunt curent 15 pacienti la ati, daca ai fi urmarit de la inceput cazurile lor, ai fi aflat varsta la cativa dintre ei
      – fetita de 12 ani din atlanta, fara afectiuni cunoscute, conectata la aparate

      Deci, pe ce date concrete te uiti tu? uite date concrete! e devarat ca majoritatea celor cu forme grave sunt in varsta dar asta nu inseamna ca cei tineri nu sunt afectati. si in plus, esti cumva prezicatoare, ai un glob de cristal sa ne spui si noua cum se va comporta organismul dupa cateva infectari succesive? intelegi acum de ce sunt asa frustrat? cand vad idioti ca tine care nu inteleg absolut nimic din domeniul asta si culmea arogantei si prostiei, vin si spun ca ei lucreaza pe „date concrete”! uite date concrete boule. vezi ca sunt sanse sa ajungi si tu in ele!

  2. La 80 de ani exista oameni fara vreun fel de afectiune ? E total nerelevanta statistica asta.

    • Sigur că există. A fi bătrân nu înseamnă obligatoriu a avea boli. Acesta este o mentalitate învechită, tipică oamenilor fără carte.

    • Nu printre puturoșii care Nu fac sport. În rest, la 80 de ani, unii merg la concursuri de alergat. Exemplu, țările nordice, germania etc.

    • Nerelevant este modul tau de a gandi…

    • @Marius daca tu ai sistemul imunitar slabit, s-ar putea ca în urma infectarii cu coronavirus sa ajungi la terapie alaturi de oamenii de 80 de ani, tragand de oxigen ca de ultima speranta la viata. Citeste pe net sa vezi ca exista batrani de 98-102 ani care s-au vindecat.

  3. Intervalul 40-79 e lăsat complet in aer. Super studiu. Merci

    • Sunt putini cei care au murit la 40-50 asa ca din pacate cei peste 60 vor fi sacrificati .
      Cand medicina duce lucrurile la absurd ajutand oamenii sa traiasca pana la varste de 100 natura intervine sa corecteze erorile.
      Suntem prea multi, distrugem resursele pamantului
      Pana la urma virusul face ce este corect sa faca.

    • 12 morți pe intervalul 40-49 de ani, 56 pe 50-59 de ani, 173 pe 60-69 de ani și 707 pe 70-79 de ani.
      Statistica e valabilă pentru primii 2 000 de morți.

    • Ați citit cumva studiul integral ca să îl jigniți? Acesta este un articol de presă care a preluat câteva din datele studiului. Inforamati-va înainte de a vorbi!

    • @jeana valjeana – „Cand medicina duce lucrurile la absurd ajutand oamenii sa traiasca pana la varste de 100 natura intervine sa corecteze erorile” – Undeva in viitorul omenirii probabil oamenii vor trai mult mai mult. Se cheama evolutie. Oamenii au o conduita din ce in ce mai sanatoasa, iar organismul se adapteaza la asta. Deci, nu zic decat atat: cand o sa ai si tu 80 de ani o sa-ti vrei sa traiesti, nu pana la 100 de ci pana la 120 de ani… Asa ca sa vedem cat de absurd o sa ti se para tie cand e vorba de viata ta. Iar treaba cu distrusul resurselor… mai vedem, probabil ca in timp se vor gasi solutii

  4. Spitalele au de ales intre a salva tinerii sau a salva batranii care si asa la varste din astea sunt pe drumul spre Rai.

    • nu exista Rai.

    • nu au „de ales”, doar 60+ ar trebui internati, unii din ei
      restul sa stea acasa, cu sau fara tratament
      italienii, mai mult ca alte tari, ii baga pe toti in spital si se mira ca nu mai e loc

    • Poate sunt pe drumul spre Iad, nu stii 🙂

      Dar da, nu exista Rai si Iad, exista doar votul, votezi cu oameni buni, sau nu.

  5. Fara discutie ca media celor decedati este 80 + in Italia si resursele medicale, destul de mari ,au fost canalizate pentru persoane mai tinere iar rata de deces la 40-60 este mica. Noi nu avem resurse .La noi o sa fie mult mai rau . Plus ca si in Italia lucrurile sunt in evolutie si cei mai tineri rezista mai mult in reanimare . Cu siguranta in urmatoarele săptămâni se modifica statistica. In primul rand aveti grija de voi,statul nostru nu poate….

  6. Nu mi vine sa cred ce citesc aici, pareri ale unora… imunitatea de grup nu poate fi atinsa, studiile nu au dovedit ca persona care a trecut prin boala a dezvoltat anticorpi specifici pe termen lung si imunitate. Batranii nu pot fi izolati perfect, oricat ai incerca sa investesti in asta. Sunt sute de mii de gospodarii, si in mediul rural si in cel urban, in care locuiesc persoane din diferite generatii. Mai mult ,astea sunt datele de pe primele sapt, varsta a tot scazut, articolul de fata nu prea are relevanta. Acum pe cei peste 60 nici nu ii mai trateaza, sunt blocati cu cei de 40… si asta in conditiile in care majoritatea italienilor din lombardia sunt mult mai sanatosi decat romanii, fac sport, mananca sanatos…la noi au boli cronice cei peste 30. Si, oricum, nici pentru tinerii sanatosi nu e o experienta usoara. Asta daca va convine ca va vor muri parintii, bunicii si colegii. Ce nu inteleg e cine ar avea interes in a extinde rata infectiilor la noi, cine investeste in campania aceasta care incurajeaza tinerii sa nu respecte carantina, findca ei ar fi imuni. Oricum , la noi masurile luate sunt apa de ploaie, putin si tarziu. Daca urmezi exact pasii italiei vei ajunge ca ea. Trebuie arse etapele, masuri proactive. Inchisa de lunea trecuta circulatia neesentiala, si parcurile, si mallurile,mallurile, si locurile de joaca. Inghetata economia neesentiala, bagati in somaj, nu somaj tehnic, angajatii neesentiali din privat sau din de la stat, folosind proceduri simplificate, cu depunerea actelor online. Banii pentru relansarea economiei vor fi necesari peste 3 luni, acum sunt necesari doar bani pentru alimente si nevoi de baza. Intre timp s ar putea fabrica medicamente, cu derogare de 6 luni de la brevete, se poate compare tehnologia pt un ventilator pulmonar care sa se faca la noi…si.. stat in case!

  7. Multumim Oct
    Un comentariu pertinent, obiectiv,de nota maximă