Italienii analizează de ce crește numărul infecțiilor în Marea Britanie / Patru cauze: masca, distanțarea, programul de vaccinare și o posibilă nouă variantă a virusului
De zile întregi, Marea Britanie înregistrează creșteri semnificative de noi infectări cu Sars-CoV-2, scrie Corriere della Sera, încercând să descopere posibile cauze.
Pentru a face o comparație, luni au fost 49.156 de cazuri noi în Marea Britanie, în Italia au fost 1.597, în Franța 1.057, în Germania 4.056.
Ieri, în Marea Britanie au fost 43.738 de cazuri noi depistate și s-au înregistrat 223 de decese, un record al ultimelor șapte luni.
Este adevărat însă că, datorită vaccinurilor, numărul cazurilor grave de Covid înregistrate în țară rămâne limitat și că procentul de ocupare a paturilor de spital de către pacienții cu Covid este semnificativ mai mic decât anul trecut, inclusiv în ATI.
Dar este, de asemenea, adevărat că, cu cât circulația virusului este mai mare, cu atât este mai probabil ca virusul să infecteze persoanele vulnerabile, să crească presiunea asupra sistemului de sănătate sau să dezvolte noi variante, potențial chiar mai periculoase decât Delta dominantă în prezent.
În ultimele ore, guvernul lui Boris Johnson a declarat că următoarele luni vor fi „solicitante”, și a asigurat că atenția asupra „cazurilor în creștere” este maximă, dar a refuzat deocamdată să pună în aplicare „planul B”, despre care vorbise luna trecută. Asta ar presupune reintroducerea unor măsuri restrictive, cum ar fi purtarea obligatorie a măștilor în interior și posibile restricții legate de accesul în diferite spații. „Guvernul vrea să încerce să protejeze atât viețile, cât și calitatea vieții”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Johnson, Max Blain.
Dar de ce sunt cazuri în creștere în Marea Britanie?
Principalele motive ar putea fi acestea:
- Măștile
Nu a existat niciodată obligația de a purta mască în aer liber în Marea Britanie. Obligația de a purta mască în interior nu există, de asemenea, de luni de zile. Practic, după cum a indicat corespondentul Corriere în Marea Britanie, Luigi Ippolito, „măștile au devenit o amintire peste tot, iar acum doar la metrou se mai pot vedea”.
Deși este imposibil să se coreleze utilizarea măștilor cu un număr mai mare de infecții (în Suedia și Țările de Jos, procentul persoanelor care spun că nu au purtat niciodată o mască, conform cercetărilor efectuate de Imperial College London, este mai mic decât în Marea Britanie, dar în ambele țări infecțiile sunt mult mai mici decât în Regatul Unit), este sigur că masca se numără printre măsurile decisive pentru controlul infecțiilor.
- Distanțarea
Marea Britanie a anulat obligațiile de distanțare socială mult mai devreme decât alte țări europene.
În Italia, de exemplu, redeschiderea cluburilor de noapte a făcut obiectul dezbaterii timp de luni, în timp ce cluburile britanice au redeschis la capacitate maximă.
În Marea Britanie nu există nicio obligație de a avea un permis verde pentru accesarea locurilor publice sau a locurilor de muncă.
„După ce guvernul a abolit toate restricțiile în luna iulie, Londra a reintrat în aerul normalității depline din septembrie: săptămâna trecută s-a ținut la Manchester congresul conservatorilor, o înflorire dantescă care a văzut mii de oameni și singura mască vizibilă era cea pe care o purta ambasadorul francez.
Ambasadele au reluat sau găzduiesc recepții și cele mai moderne cluburi din capitală se pregătesc să organizeze petreceri fantasmagorice de Halloween în care distanțarea socială va fi măsurabilă în zecimi de milimetru, descrie situația corespondentul italian.
- Imunitatea și programul de vaccinare
Marea Britanie a fost printre primele națiuni care au început masiv programul de vaccinare a populației. Cu toate acestea, campania de vaccinare și-a încetinit ritmul enorm.
Deloc surprinzător, Marea Britanie nu se mai află în top 10 al țărilor cu cel mai mare procent de populație vaccinată din lume. Și, în mod paradoxal, avantajul inițial ar putea fi una dintre cauzele care contribuie la creșterea actuală a infecțiilor, deoarece studiile au indicat că acoperirea împotriva infecției cu coronavirus scade semnificativ începând cu a șasea lună după a doua doză.
- O nouă variantă?
Savanții încearcă, de asemenea, să monitorizeze cât din varianta AY.4.2, o variație a Deltei, în creștere în Marea Britanie, poate fi legată de creșterea cazurilor.
În prezent, 6% din cazurile din Marea Britanie sunt legate de această nouă variantă. Din ceea ce se știe în acest moment, însă, această variantă, care nu este încă catalogată printre cele mai periculoase și a fost secvențiată în iulie, nu pare a fi semnificativ mai contagioasă sau mai periculoasă.
Sursa Foto: Facebook
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
21 comentarii