G4Media.ro

Ivermectina este ineficientă în prevenirea simptomelor severe la pacienții cu COVID-19, potrivit…

Foto: FDA

Ivermectina este ineficientă în prevenirea simptomelor severe la pacienții cu COVID-19, potrivit unui nou studiu revizuit de colegi publicat în The Journal of the American Medical Association (JAMA).

Studiul deschis a examinat 490 de pacienți cu risc ridicat cu COVID-19 la 20 de spitale publice și un centru de carantină din Malaezia. Pacienții aveau 50 de ani și peste cu infecții confirmate cu SARS-CoV-2, comorbidități și boală ușoară până la moderată. Pacienții au fost împărțiți într-un grup de control care a primit îngrijire standard fără Ivermectină și un grup care a primit îngrijire standard plus ivermectină.

Cercetătorii au oferit participanților la studiu din grupul Ivermectină un curs de cinci zile de medicament, constând din 0,4 mg/kg greutate corporală în fiecare zi.

Dintre participanții la studiu, puțin mai mulți pacienți din grupul Ivermectină (52) au progresat la boală severă decât cei din grupul de control (43). În plus, din cei 55 de participanți la studiu care au prezentat evenimente adverse, 33 au fost din grupul Ivermectină, în timp ce 11 au fost din grupul de control. Dintre cele identificate ca evenimente adverse grave (SAE), patru au fost din grupul cu Ivermectină, în timp ce doar unul a fost din grupul de control. Evenimentele adverse sunt evenimente care au loc în timp ce o persoană este tratată sau ia parte la un studiu, dar nu sunt neapărat cauzate de tratamentul administrat.

În Malaezia, mai puțin de 5% dintre pacienții cu COVID-19 progresează într-o stare hipoxică care necesită suplimentarea cu oxigen, potrivit studiului. Cercetătorii au observat că, deși Molnupiravir și Nirmatrelvir/Ritonavir s-au dovedit a fi eficiente ca tratament timpuriu al COVID-19, ele pot fi prea scumpe pentru utilizare pe scară largă. Ivermectina, pe de altă parte, este ieftină, ușor de administrat și disponibilă pe scară largă.

Cercetătorii au subliniat că, în timp ce unele studii clinice timpurii au sugerat potențiala eficacitate a Ivermectinei în tratamentul și prevenirea COVID-19, „aceste studii au avut deficiențe metodologice”.

Un articol al cercetătorilor argentinieni și chilieni la care studiul face referire în acest sens a subliniat că concentrația necesară de 5 µM pentru a atinge acțiunea anti-SARS-CoV-2 a Ivermectinei observată în studiile „eprubetă” este mult mai mare decât 0,28 µM atins în concentrația maximă raportată atinsă în studiile la om, cu o doză de aproximativ 1700 µg/kg (de aproximativ nouă ori doza aprobată de FDA).

Două studii clinice randomizate din Columbia și Argentina în 2021 și o meta-analiză Cochrane nu au găsit niciun efect semnificativ al Ivermectinei în tratarea și prevenirea bolilor severe. O meta-analiză recentă a opt studii clinice randomizate cu Ivermectină pentru tratarea COVID-19 a arătat, de asemenea, că medicamentul nu a avut un efect semnificativ asupra supraviețuirii.

Cercetătorii din studiul publicat vineri au subliniat că nu au găsit „nicio dovadă” că Ivermectina ar fi eficientă în reducerea riscului de îmbolnăvire severă. Ei au adăugat că incidența „în mod semnificativ mai mare” a evenimentelor adverse în grupul cu Ivermectină „sporește îngrijorările cu privire la utilizarea acestui medicament în afara setărilor de studiu și fără supraveghere medicală”.

Au fost documentate cazuri în care unii oameni au utilizat Ivermectină pentru uz animal.

sursa: Jerusalem Post

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Da, știam că e fake-news rusesc, nu înțeleg de ce nu se face ceva împotriva lor!!!