G4Media.ro

J.K. Rowling şi Elon Musk critică Jocurile Olimpice după victoria lui Imane…

Captură YouTube

J.K. Rowling şi Elon Musk critică Jocurile Olimpice după victoria lui Imane Khelif în meciul de box feminin pe fondul controversei legate de gen: „O instituţie sportivă misogină”

J.K. Rowling şi Elon Musk se numără printre numele importante care condamnă organizatorii Jocurile Olimpice pentru că i-au permis lui Imane Khelif din Algeria să participe la competiţia de box feminin din cadrul competiţiei de la Paris 2024. Khelif a fost descalificată de la Campionatele Mondiale feminine de anul trecut, după ce nu a trecut un test de eligibilitate în funcţie de gen, din cauza nivelului ridicat de testosteron din organismul său, scrie publicația Variety, citată de News.ro.

La Jocurile Olimpice de la Paris, meciul de box al lui Khelif împotriva italiencei Angela Carini s-a încheiat în 46 de secunde, după ce Carini a decis să renunţe la luptă după ce a primit câteva lovituri de la Khelif. Carini şi-a stăpânit lacrimile în timp ce încheia meciul şi a declarat ulterior pentru BBC: „Ar fi putut fi meciul vieţii mele, dar a trebuit să mă gândesc la viaţa mea în acel moment”.

„Ar putea vreo imagine să rezume mai bine noua noastră mişcare pentru drepturile bărbaţilor?”, a scris Rowling pe X în timp ce partaja o imagine cu Carini în lacrimi şi Khelif încercând să o consoleze după ce meciul a fost întrerupt. „Rânjetul unui bărbat care ştie că este protejat de o instituţie sportivă misogină şi care se bucură de suferinţa unei femei pe care tocmai a lovit-o în cap şi căreia tocmai i-a spulberat ambiţia de o viaţă”.
Absolutely https://t.co/twccUEOW9e
— Elon Musk (@elonmusk) August 1, 2024

Musk a distribuit o postare cu înotătoarea Riley Gaines care susţinea că „bărbaţii nu au ce căuta în sporturile feminine”. Proprietarul X a scris: „Absolut”.

Jocurile Olimpice şi-au menţinut decizia de a-i permite lui Khelif, care s-a născut femeie, să concureze în competiţia de box feminin, spunând: „Toată lumea care concurează în categoria femeilor respectă regulile de eligibilitate ale competiţiei. Ele sunt femei în paşapoartele lor”.

Carini a declarat presei că nu va critica plasarea lui Khelif în competiţia feminină, spunând: „Îi doresc să continue până la capăt şi să fie fericită. Eu sunt o persoană care nu judecă pe nimeni. Nu sunt aici pentru a face judecăţi”.

Următorul meci de box al lui Khelif la Jocurile Olimpice de la Paris va fi împotriva unguroaicei Anna Luca Hamori.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Transgender algerian, e o gluma :))

    • Nu e transgender, doar are testosteron să dea și la alții. Nu are ce căuta la competiția feminină.

    • In presa internationala el este numit transgender. Desigur, parerea mea este ca e barbat. Dar, de dragul discutiei, este transgender si rpovine dintr’un stat unde el ar fi ars pe rug. Asta e bancul

  2. Intrebarea e, exista doar doua sexe?
    Asta e intersex (pe vremuri se numeau hermafroditi), nu e transgender, nu e barbar care se „simte” femeie. Cu alte cuvinte are vagin, a crescut ca o femeie dar are niste malformatii genetice care ii confera anumite caracteristici masculine.
    Cromozomial e femeie, nivelul de testosteron e barbatesc.
    Bun.. si atunci, inseamna ca testul cromozomial e irelevant. Pana acum consideram ca XX joaca cu XX si XY joaca cu XY.
    Nu e vina algerianului.

  3. Aceste organizatii internationale de sport sunt stat in stat si nu raspund nimanui, prin urmare iau decizii nu neaparat in functie de binele sportului si mai mult pentru alte interese pentru ca nu inteleg cum vrei sa promovezi un sport feminin destul de brutal cu asemenea sportivi care ies din tipare.

  4. Daca a cazut la testul cromozomial inseamna ca nu e femeie. Nicio sportiva nu a picat testul asta pana in 2023. Nu exista nimic de discutat aici, chiar nimic. Rowling si Musk au dreptate.