G4Media.ro

James Cameron, regizorul fimului ”Titanic”: OceanGate a fost avertizată. E o catastrofă…

sursa foto: Facebook/ OceanGate Expeditions

James Cameron, regizorul fimului ”Titanic”: OceanGate a fost avertizată. E o catastrofă care se bazează pe aceleași principii de nerespectare a avertismentelor

Regizorul hollywoodian James Cameron, care a regizat filmul Titanic din 1997, a declarat pentru BBC că implozia care a distrus submersibilul OceanGate cu cinci oameni la bord a fost provocată de neluarea în seamă a avertismentelor legate de securitatea navei.

Cameron a efectuat 33 de scufundări până la epava Titanicului.

„Comunicațiile lor au fost pierdute, iar navigația a fost pierdută – și am spus instantaneu, nu poți pierde comunicațiile și navigația împreună fără un eveniment catastrofal extrem. Și primul lucru care mi-a venit în minte a fost o implozie”, a spus Cameron/

„Acum avem un alt naufragiu care se bazează, din păcate, pe aceleași principii de nerespectare a avertismentelor”, a spus el. „OceanGate a fost avertizată”.

El a spus că în cadrul companiei au existat persoane care lucrau în interiorul companiei și care au demisionat, dar nu a precizat de ce.

El a continuat spunând că unele persoane din cadrul comunității de scufundători la mare adâncime, printre care nu se numără și el în mod direct, au scris o scrisoare către OceanGate în care spuneau că ei cred că „mergeți pe calea spre catastrofă”.

Cameron nu este primul care își exprimă îngrijorarea cu privire la operațiunile firmei de turism.

O scrisoare trimisă către OceanGate de către Societatea de Tehnologie Marină (MTS) în martie 2018 și obținută de New York Times a afirmat că „actuala abordare experimentală adoptată de OceanGate… ar putea duce la rezultate negative (de la minore la catastrofale)”.

Separat, documente judiciare americane arată că un fost angajat al OceanGate a avertizat despre potențiale probleme de siguranță ale navei încă din 2018.

Documentele arată că David Lochridge, directorul de operațiuni maritime al companiei, a exprimat îngrijorări într-un raport de inspecție.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Obsesiile ucid. Vedem asta anual cu cei ce urca pe Everest. Nu e nici o diferenta in cazul experientei OceanGate.

    Insa, cu exceptia tanarului de 19 ani, cei ce au pierit au facut-o dupa “placul lor”, in timpul unei aventuri alese de ei. Nu este mai placut sa te chinui prin spitale 6 luni cu un cancer si apoi sa fii ingropat la 2 metri sub pamant, intr-un cimitir.

  2. Ba da, e o diferenta! care urca pe everest – marea majoritate, cunosc riscurile, dar stiu procedurile carre trebuiesc urmate, si au parte de ghizi montani specializati si cu experienta, in 99% din cazuri fatalitatile se datoreaza exclusiv lipsei de rezistenta fizica a respectivelor victime, nu nesocotirii elementelor de siguranta.