Japonia: Una din maimuțele care au terorizat timp de câteva săptămâni localnicii din Yamaguchi a fost prinsă și eutanasiată
O maimuță care a terorizat locuitorii unui oraș japonez timp de câteva săptămâni a fost prinsă și ucisă, potrivit autorităților locale, relatează BBC.
Macacii au rănit aproape 50 de persoane în Yamaguchi. Masculul a fost găsit marți seara în incinta unui liceu de către vânători special însărcinați.
Acesta a fost tranchilizat și ulterior eutanasiat, după ce a fost identificat ca fiind unul dintre animalele responsabile de atacuri.
Autoritățile vânează maimuțele de când au început atacurile asupra adulților și copiilor, în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Cele mai multe răni au fost zgârieturi și mușcături ușoare.
Incidentele sunt în continuare raportate, iar căutările continuă pentru a găsi alte maimuțe agresive, a declarat pentru AFP un oficial de la departamentul agricol local.
„Martorii oculari descriu maimuțe de diferite mărimi și, chiar și după capturare, am primit rapoarte despre noi atacuri”, a spus el.
Maimuța capturată a fost estimată la patru ani și avea o înălțime de aproximativ jumătate de metru.
Macacii japonezi sunt obișnuiți în mari părți ale țării și în unele zone sunt considerați dăunători, mâncând culturi și uneori intrând în case.
Cu toate acestea, atacurile din Yamaguchi sunt neobișnuite. Un oficial al orașului a declarat înainte de capturare că este „rar să vezi atât de multe atacuri într-o perioadă scurtă de timp”.
„Inițial, au fost atacați doar copii și femei”, au spus aceștia, adăugând: „Recent, au fost vizate și persoane în vârstă și bărbați adulți”.
Eforturile anterioare de a captura animalele cu capcane au eșuat, iar patrulele de poliție înființate la începutul lunii iulie nu au avut succes până acum.
Rapoartele includ o fetiță de patru ani zgâriată după ce o maimuță a intrat în apartamentul în care se afla și un alt animal care a intrat într-o clasă de grădiniță.
Cândva o specie vulnerabilă, macacii japonezi au cunoscut recent un boom demografic.
Acest lucru a dus la „conflicte serioase” cu oamenii, potrivit cercetărilor de la Universitatea Yamagata. Schimbările în comportamentul uman și în mediul forestier ar putea fi una dintre cauze.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii