G4Media.ro

Japonia va integra inteligența artificială în administrație: noua tehnologie, utilizată pentru sarcinile…

Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

Japonia va integra inteligența artificială în administrație: noua tehnologie, utilizată pentru sarcinile repetitive

Microsoft va furniza tehnologie de inteligență artificială guvernului japonez după ce va crește puterea de procesare a centrelor sale de date, a relatat joi publicația Nikkei, citată de Reuters și Economic Times.

Agenția digitală japoneză va pune la dispoziție din toamnă tehnologia dezvoltată de OpenAI, un startup cumpărat de Microsoft, în regim de testare, pentru sarcini precum pregătirea proceselor-verbale și analizarea statisticilor guvernamentale, a precizat Nikkei.

De asemenea, guvernul nipon are în vedere utilizarea acestei tehnologii pentru a redacta răspunsuri la întrebările adresate de membrii Dietei, parlamentul japonez, și pentru a întocmi procese-verbale ale ședințelor.

Implementarea ar fi prima astfel de desfășurare în străinătate pentru tehnologia Microsoft în afara Europei, a precizat Nikkei.

Fiind o țară cunoscută pentru tehnologia sa avansată, Japonia încearcă să recupereze decalajul în cursa inteligenței artificiale (AI) generative. În timp ce SUA și China conduc cursa globală AI, întârzierea Japoniei este atribuită în principal deficiențelor sale în materie de învățare profundă și de dezvoltare extinsă de software.

Pentru început, cheia dezvoltării AI generative este reprezentată de modele lingvistice de mari dimensiuni, care stau la baza ChatGPT și a lui Ernie Bot de la Baidu, capabil să proceseze seturi vaste de date pentru a genera text și alte tipuri de conținut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Pot să-l cloneze pe ‘Ion’ , sigur vor avea succes.