G4Media.ro

Jocurile Olimpice: Ultimul român calificat într-o finală, Alexandru Novac, s-a clasat pe…

sursa foto: Facebook\ COSR

Jocurile Olimpice: Ultimul român calificat într-o finală, Alexandru Novac, s-a clasat pe locul 12 în concursul de aruncare a suliței

Atletul român Alexandru Mihăiţă Novac a ocupat locul 12, ultimul, în finala probei de aruncare a suliţei, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite Agerpres. Medalia de aur a fost cucerită de indianul Neeraj Chopra.

Novac, care a intrat în finală cu a şaptea performanţă din calificări (83,27 m, cel mai bun rezultat al sezonului), a aruncat 77,03 m la prima încercare şi 79,29 m la a doua, dar a ratat a treia tentativă şi a părăsit competiţia.

Moldoveanul Andrian Mardare a ocupat locul 7, cu 83,30 m, fiind singurul cu şase încercări de peste 81 de metri.

Chopra s-a impus cu performanţa de 87,58 metri, reuşită la prima aruncare, aducând Indiei primul titlu olimpic la atletism. Indianul de 23 de ani are în palmares doar un titlu de campion al Asiei în 2017 şi o medalie de aur la Jocurile Asiei, un an mai târziu. De asemenea, a obţinut aurul la Jocurile Commonwealth din 2018.

Medaliile de argint şi bronz au revenit cehilor Jakub Vadlejch (86,67 m), respectiv Vitezslav Vesely (85,44 m), potrivit Agerpres. (sursa foto: Facebook\ COSR)

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Urât titlu de articol. Neomenos. De două ori e folosit cuvântul „ultimul”. Dai în omul căzut? Ce va mai fi de scris pentru ce-i care nici nu s-au calificat în finală?
    Putea să se anunțe, pe ton neutru, performanța lui Mardare, a luat totuși locul șapte, și apoi, spre sfârșit, amintită ratarea uneia din cele trei aruncări de către Novac.

  2. Iar suntem fara medalie la atletism. Problama este, ca si in cazul celorlalte sporturi, existenta cluburilor militarizate, Steaua si Dinamo, incompatibile economiei de liata si timpurilor moderne. Aceste relicve ale bolshevismului fac concurenta neloiala celorlalte cluburi, atrag sportivi si antrenori prin oferirea de grade si pensii speciale. Insa acest sistem care omoara concurenta nu aduce progres, din contra. Cand se vad cu gradele, sportivii si antrenorii nu mai au interes pentru munca si deci nu mai ajung la performanta.

    • De exemplu, dosarele penale sunt intarziate cu anii din lipsa mai multor politisti judiciaristi de calitate, dar MAI are pe statul de plata hanbalisti, altleti, poloisti care astepta cuminti pensia speciala, fara o zi de munca efectiva in politie. La fel armata are colonei si generali care nu ai vazut in viata lor o arma, iar din aia 2% pentru aparare o parte se duc la angajarea unor sportivi straini, unii din tari neptietene, dar care au liber acces in unitati militare.

  3. deci e al 12-lea cel mai bun din lume. bravo lui. felicitări

  4. Bravo tuturor celor care s-au luptat, au participat!
    Au luptat si merita respect!
    Bravo pentru Atitudine Ana Maria Branza!
    Bravo Dna Lipa!
    La incompetenta guvernantilor care nu pot inteleg ca cel mai bun reprezentant al Romaniei in lume este Sportul!
    Comparati nepotul numit ambasador al Romaniei in SUA (cel mai puternic stat) cu o medalie de Aur la Olimpiada!
    Merci.

  5. !Nicu

    cred ca totusi cele scrise nu tin de subiectul in cauza

    nu avem sport medaliat pentru ca nu avem sportivi de performanta, nu avem sportivi de performanta pentru ca centrele de copii nu sunt asaltate de copii, centrele de copii nu sunt asaltate pentru ca parintii nu cred in valoarea miscarii fizicei, parintii nu cred in valoarea miscarii fizice pentru ca cred in bere si mici..

    domnia-voastra pune o problema institutioanala, eu imi permit sa pun o problema legata de filosofia de viata a romanului cel de toate zilele…

    cate persoane in varsta femei sau barbati vedeti alergand dimineata si seara pe strazi?

    socul care l-am avut acum cativa ani cand am vizitat Tirana a fost numarul extraordinar de persoana de toate varstele si sexele posibile ce alergau prin parcul central in decursul unei zile!

    la asta se adauga calitatea antrenorilor, a bazelor sportive, a centrelor de recuperare..etc

    sa corelam asta cu nivelul de obezitate a populatiei!