G4Media.ro

Joe Biden, după achitarea lui Trump de către Senat: ”Acest trist capitol…

Joe Biden, după achitarea lui Trump de către Senat: ”Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă”

Preşedintele Joe Biden a declarat sâmbătă că, în pofida achitării lui Donald Trump în procesul său de impeachment, „fondul acuzaţiei nu a fost contestat” şi că atacul asupra Capitoliului de la 6 ianuarie a arătat că „democraţia este fragilă”, relatează AFP şi Reuters.

„Chiar dacă votul final nu a dus la o condamnare, fondul acuzaţiei nu este contestat”, a declarat democratul după achitarea votată de Senatul SUA în al doilea proces de impeachment contra predecesorului său republican.

„Chiar şi cei care s-au opus condamnării, precum liderul minorităţii din Senat (Mitch) McConnell, cred că Donald Trump ‘şi-a abandonat ruşinos îndatoririle’ şi că ‘practic şi moral este responsabil pentru provocarea’ violenţei dezlănţuite la Capitoliu”, a mai apreciat Biden.

El a spus că se gândeşte la poliţistul de la Capitoliu Brian Sicknick, care a murit în urma violenţelor de pe 6 ianuarie, precum şi la ceilalţi care au rezistat cu curaj sau care şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, Biden a elogiat curajul celor care au făcut efortul de a proteja integritatea democraţiei americane, inclusiv democraţi şi republicani, oficiali electorali, judecători, lucrători în secţiile de votare.

„Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă. Că ea trebuie mereu apărată. Că trebuie să rămânem mereu vigilenţi. Violenţa şi extremismul nu-şi au locul în America. Şi că fiecare dintre noi are datoria şi responsabilitatea, ca americani şi în special ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciuna „, a afirmat Biden într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Mai degraba relativa decat fragila.

  2. E adevărat, Trump a făcut greșeli, unele mari, dar nimeni nu-i poate șterge lucrurile bune făcute. Cei 72de milioane de americani care l-au votat sunt o mărturie. Așteptăm rezultatele lui Biden. Dacă vor fi de aplaudat, o vom face. Dar dacă….

    • @Aurel Cormiz – Ceea ce a facut Trump nu sunt simple greseli, sa provoci haos doar pentru ca personalitatea ta plina de orgolii nu poate accepta o infrangere e condamnabil pentru un lider (daca motivatia e de alta natura, atunci e si mai reprobabil).
      Exagerand pentru a sublinia, pana si Hitler a facut o sumedenie de lucruri bune , dar nimeni nu mai stie de ele, poti sa faci toata viata lucruri bune pe care la un moment dat le stergi total cu o fapta (pe care ai alegerea de a nu o face) care anuleaza tot ce altceva ai facut pana atunci.
      PS: Cam asa functioneaza si la noi expresia devenita „cultura traditionala”: A furat, dar a si facut… personal, refuz total atitudinea asta

    • @kafka
      Cred ca asta o sa para cel mai proTrump comentariu care l-am facut vreodata, dar sunt de partea lui Aurel de data asta.

      In timpul administratiei Trump s-au facut si lucruri bune. Cele mai importante pentru americani sunt cresterea economica sustinuta si cvasi-eradicarea somajului. Inainte de criza Covid.
      Plus o linie mai dura fata de imigratia ilegala si fata de China – astea facute prost dar nu complet ignorate ca pe vremea administratiei Obama.

      Dpmdv realizarile economice se datoreaza platformei pro business republicane, la care Trump nu a contribuit mare lucru dar a pus-o in practica si a sustinut-o entuziast.
      Evident ca la final sa isi poata puna firma peste realizarile altora si sa isi aloce toate meritele.

      Chiar legat de exemplul tau, nu cred ca lumea nu stie de realizarile economice ale lui Hitler de dinainte de razboi. Tot timpul se aduce vorba aia ca autostrazile nemtilor au fost facute intai pe vremea lui.

  3. La pranz, Senatul american a votat sa fie chemati martorii. Cand au spus avocatii apararii ca vor se cheme o suta, liderii celor 2 grupuri au iesit putin la o discutie privata si s-au intors declarand presei ca nu e nevoie de martori.

    Exemplu de justitie, de procedura constitutionala, de democrateala.