G4Media.ro

Josep Borrell, în Parlamentul European: Vizita la Moscova a presupus anumite riscuri,…

Sursa foto: Captură video

Josep Borrell, în Parlamentul European: Vizita la Moscova a presupus anumite riscuri, pe care mi le-am asumat / Echipa mea s-a întâlnit cu avocații lui Navalnîi

Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, a declarat marți, la audierea din Parlamentul European, că vizita la Moscova a avut loc într-un context tensionat, că a presupus „anumite riscuri” pe care și le-a asumat, și că în timpul întâlnirii cu ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a cerut să aibă o întâlnire cu disidentul Alexei Navalnîi, dar a fost refuzat.

Josep Borrell a spus că echipa sa s-a întâlnit cu avocații lui Alexei Navalnîi și că vor menține dialogul.

„Nu mi-am făcut niciun fel de iluzie înainte de această vizită, acum sunt și mia îngrijorat”, a spus Borrell.

Înaltul Reprezentant al UE, care se confruntă cu critici dure din partea mai multor europarlamentari, unii dintre aceștia semnând deja o petiție adresată șefei Comisiei Europene pentru a-l demite din funcție, susține că a avut o „discuție aprinsă” cu Lavrov, cerându-i insistent eliberarea imediată și necondiționată a lui Navalnîi și o anchetă independentă în privința otrăvirii acestuia.

Borrell le-a mai spus europarlamentarilor că ministrul rus de Externe nu l-a informat despre expulzarea diplomaților UE, ci a aflat de pe internet.

Cu toate acestea, Borrell a spus că „este neapărat necesar să fie menținut un spațiu de dialog” cu Rusia, pentru că trebuie să existe o comunicare permanentă. În plus, trebuie găsită o cale de a fi în contact cu societatea civilă din Rusia.

Josep Borrell a spus că situația relațiilor cu Rusia va fi discutată în Consiliul Afacerilor Externe din 22 februarie și, în martie, de Consiliul European.

”S-ar putea include și sancțiuni”, a spus Borrell, anunțând că va face și propuneri concrete, utilizând dreptul de inițiativă pe care îl are.

Josep Borrell a spus că mulți dintre „pilonii tradiționali” dintre UE și Rusia dispar: există conflictul din Ucraina, situația din sudul Caucazia, Moldova-Transnistria, Belarusul.

„Toate acestea nu fac decât să alimenteze tensiunile dintre Rusia și UE, a spus Borrell, adăugând că „dialogul politic a ajuns acum la un blocaj”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Demisia! Cum adica si-a asumat vizita? Ce a castigat UE dupa aceasta vizita, in afara de declansarea unei stari de lehamite si greata fata de functionarimea si administratia de la Bruxelles? Mediocritate dusa la rang de arta. Cum mai poate acum UE sa joace un rol diplomatic pe plan global( nu ca ar fi avut un mare rol) avand in vedere patania asta?

    • Subscriu.
      Multa lume confunda administrația europeana cu politrucii înfipți în vârful ei la fiecare ciclu electoral. Am avut și noi panaramele noastre trimise acolo.

  2. Incompetentul acesta ar trebui sa plece. Europa, Spania si Partidul Socialist Spaniol se fac de rusine cu el…