Judecătoarea Daniela Panioglu a câștigat în instanță împotriva deciziei CSM de suspendare din funcţie / Judecătoarea poate merge la serviciu până se judecă contestaţia împotriva deciziei de excludere pentru a cincea oară din magistratură
Judecătoarea Curţii de Apel Bucureşti (CAB) Daniela Panioglu a câștigat în instanță împotriva deciziei CSM de suspendare din funcţie, potrivit portalului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Aceasta înseamnă că judecătoarea Panioglu poate merge la serviciu până când se judecă recursul ei împotriva deciziei CSM de excludere pentru a cincea oară din magistratură, au explicat surse judiciare pentru G4media.ro. Este o premieră ca un magistrat sancţionat disciplinar de CSM cu excluderea din magistratură să câştige împotriva deciziei de suspendare din funcţie până când se judecă recursul împotriva deciziei de excludere, au explicat aceleaşi surse.
Minuta instanței: „Admite contestaţia formulată de contestatoarea Panioglu Daniela împotriva hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, pe care o desfiinţează. Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea formulată de contestatoarea Panioglu Daniela privind suspendarea executării hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători. Definitivă. Pronunţată astăzi, 1 aprilie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă.”
Context. Daniela Panioglu a fost exclusă pentru a cincea oară din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM.
Ea a fost acuzată de Inspecția Judiciară că ar fi avut un comportament nedemn în sala de judecată față de un procuror DIICOT. ”Inspectorii judiciari au constatat că, din audierea înregistrării ședinței de judecată, de la termenul din data de 24.03.2022, s-a reținut un comportament nedemn al președintelui de complet față de reprezentantul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, doamna procuror Florentina Lupu.
Astfel, doamna judecător prin modalitatea imperativă în care s-a adresat procurorului, prin corectarea și întreruperea permanentă a acestuia l-a plasat într-o situație de inferioritate, inducând ideea că nu cunoaște dispozițiile legale sau că nu deține o competență profesională adecvată, atitudine lipsită de respect şi neconformă statutului de magistrat.
De asemenea, a făcut aprecieri de natură a crea procurorului impresia că soluția ce urmează a se pronunța în cauză este luată deja. Președintele completului de judecată, doamna judecător Daniela Panioglu, a corectat permanent procurorul, nu i-a acordat cuvântul în susținerea cererii introduse la instanță și a indus ideea că acesta nu cunoaște dispozițiile legale. Dialogul purtat cu reprezentantul Ministerului Public reflectă în mod evident nemulțumirea față de împrejurarea că pentru aceleași motive a fost adusă din nou în sala de judecată”, arăta IJ într-un comunivcat de presă de anul trecut.
În noiembrie anul trecut, judecătoarele CAB Daniela Panioglu și Nadia Guluţanu au câştigat și al 4-lea proces în care au contestat excluderea din magistratură. Printre capetele de acuzare aduse celor două judecătoare a fost că au admis o cerere de recuzare DNA față de alți doi magistrați, Nicoleta Nolden și Aurel Găitan, care judecau procesul fostului primar PSD din Pitești, Tudor Pendiuc, și al milionarului Valentin Vișoiu.
Ce dosare au soluţionat şi aveau în lucru cele două judecătoare
Judecătoarele Panioglu şi Guluţanu l-au condamnat pe fostul preşedinte al CNAS, medicul Lucian Duță, la 6 ani de detenţie pentru luare de mită. Judecătoarea Panioglu a făcut parte și din completul care l-a condamnat pe fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, la 11 ani și 8 luni de închisoare. Ea l-a condamnat și pe omul de afaceri Nelu Iordache la 11 ani și 9 luni de detenție. Acum judecătoarea Panioglu judeca dosarul ”Fraudă la BRD” în care sunt inculpați frații Creștin, oameni de afaceri cu greutate, acționari ai Scandia Sibiu.
Judecătoarea Guluțanu avea în lucru dosarul privind confiscarea de la magnatul Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa, pe care sunt construite IKEA, Mall Băneasa și Ambasada SUA. Judecătoarea Nadia Guluțanu judeca și dosarul CNAS privind fraudele de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii