G4Media.ro

Judecătoarea Sabina Adomniței, cu soțul condamnat în primă instanță, a vrut să…

Sursa foto: thetrends.ro

Judecătoarea Sabina Adomniței, cu soțul condamnat în primă instanță, a vrut să o elibereze din penitenciar pe Vanessa Youness, iubita fostului șef al serviciului secret al MAI, în baza deciziilor CCR privind prescripția / Opinia ei a fost însă minoritară

Judecătoarea Curții de Apel București, Sabina Daniela Adomniței, în opinie minoritară, a vrut să suspende – în baza deciziilor CCR privind prescripția – executarea pedepsei de 3 ani de închisoare la care a fost condamnată pentru corupție Vanessa Youness, iubita fostului șef al serviciului secret al MAI, Gelu Oltean, potrivit portalului CAB coroborat cu surse judiciare.

Un complet de 2 judecători ai CAB format din Claudia Jderu și Sabina Adomniței este învestit cu soluționarea contestației în anulare formulată de Vanessa Youness.

La termenul din 28 iunie, cele două judecătoare au avut opinii diferite cu privire la suspendarea executării pedepsei până la judecarea pe fond a contestației în anulare. Judecătoarea Jderu voia sesizarea Înaltei Curți de Csație și Justiție pentru a întreba, ca și alte instanțe, dacă deciziile CCR privind prescripția retroactivează sau ultra-activează pe principiul legii penale mai favorabile, iar judecătoarea Sabina Adomniției voia suspendarea executării pedepsei Vanessei Youness.

Până la urmă în complet a intrat un al treilea judecător, în complet de divergență. Este vorba de judecătoarea Adriana Adina Radu care a înclinat balanța în sensul dorit de judecătoarea Claudia Jderu.

În opinie majoritară:

I. În baza (…) sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept pentru lămurirea unei chestiuni de drept de a cărei dezlegare depinde soluţionarea pe fond a cauzei, respectiv:

„Constituie omisiunea instanţei de a avea în vedere inexistenţa unei cauze de întrerupere a termenului de prescripţie a răspunderii penale, în perioada 26.06.2018 – 30.05.2022, o eroare de procedură, în sensul art. 426 alin. 1 lit. b din Codul de procedură penală, în ipoteza cauzelor definitiv judecate, în perioada anterior menţionată?”

II. În baza (….) respinge, ca nefondată, cererea, formulată de contestatoarea condamnată Youness Amal Vanessa, de suspendare a executării sentinţei penale nr. 662/28.05.2021 a Tribunalului Bucureşti, Secţia I penală, definitivă prin decizia penală nr. 683/A/27.05.2022 a Curţii de Apel Bucureşti Secţia a II-a Penală, pronunţată în dosarul nr. 2567/3/2019. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia contestatoarei inculpate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 28.06.2022.

În opinie minoritară:

I. Constată că nu există o chestiune de drept, în accepţiunea (…) de a cărei lămurire să depindă soluţionarea pe fond cauzei, neimpunându-se, în consecinţă, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile.

II. În baza art. 430 Cod procedură penală, admite cererea, formulată de contestatoarea condamnată Youness Amal Vanessa, de suspendare a executării sentinţei penale nr. 662/28.05.2021 a Tribunalului Bucureşti, Secţia I penală, definitivă prin decizia penală nr. 683/A/27.05.2022 a Curţii de Apel Bucureşti Secţia a II-a Penală, pronunţată în dosarul nr. 2567/3/2019.

Stabileşte termen la data de 2.09.2022, ora 11.00, pentru când vor fi citate părţile”, este decizia CAB în complet de divergență.

Cine e judecătoarea Sabina Adomniței

Judecătoarea Sabina Daniela Adomniței este soția fostului ministru PNL Cristian Adomniței. În noiembrie 2020, acesta a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Iași la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Apelul din dosarul lui Cristian Adomniței a fost strămutat la Curtea de Apel Galați în mai acest an și are termen la data de 20 septembrie 2022.

În aprilie 2021, judecătoarea Sabina Adomniței de la Judecătoria Iași a fost detașată de Secția pentru judecători a CSM la Tribunalul București. Acum este la CAB. Secția pentru judecători a CSM este dominată de fosta șefă a CSM și a CAB, judecătoarea Lia Savonea.

Cine e judecătoarea Claudia Jderu

Judecătoarea Claudia Jderu s-a înscris în competiția privind desemnarea judecătorului român la CEDO, iar numele ei se află pe lista supleanților pentru acest post.

Claudia Jderu a făcut parte din completul care l-a condamnat pe fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de detenție efectivă pentru corupție. Jderu este judecătoarea care le-a condamnat la 8 ani, respectiv 5 ani de detenţie, pe Elena Udrea şi Ioana Băsescu. Ulterior, Udrea a blestemat-o pe judecătoarea Jderu. Magistratul a făcut parte şi din completul care l-a trimis după gratii pe fostul sforar PSD Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani de detenţie efectivă în dosarul Giga TV.

Cine e Vanessa Youness

Vanessa Amal Youness a fost condamnată pe 27 mai 2022 la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care era acuzată că a primit 1 milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft.

Conform unor articole din presa centrală, denunţători în acest caz sunt oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu. Presa a relatat că Vanessa Youness ar fi o apropiată a fostului premier Emil Boc, acesta fiind de altfel audiat ca martor în proces.

Ea este iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean. Cei doi sunt judecați la Tribunalul Dâmbovița într-un dosar de trafic de droguri, fiind acuzați că în clinica deținută de Vanessa Youness în Dâmbovița erau organizate şedinţe de „şamanism” (unde se consuma AYAHUASCA). La aceste ședințe la care participau zeci de persoane, inclusiv persoane cunoscute în spațiul public, se consuma băutura tradiţională AYAHUASCA, folosită de triburile din jungla peruană.

Foto: Vanessa Youness / Thetrends.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Magistratii de la Iasi. Printre cei mai slabi pregatiti profesional si dubiosi prin relatiile pe care le au cu lumea politica si serviciile.

  2. Cum justitia nu scapa de astfel de oameni? Ii sustin serviciile?

  3. Ce repede a promovat de la judecătoria Iași la tmb și apoi la Curtea de apel! Urmează iccj sau direct la ccr?

  4. colcaie de corupti.

  5. Normal in romanistan

  6. ASTA E NOUA „justitie” FAURITA DE VARANI.

  7. Normal ar fi ca atunci când unul dintre soți este condamnat pentru corupție, chiar dacă nu definitiv, magistratul să fie dat afară din sistem și lăsat fără nici un fel de pensie. Este imposibil ca soțul să fie corupt sau infractor și soția să nu știe.

  8. La pușcherie cu adormitei 😂

  9. curtea de apel bucuresti… CE S-AR MAI PUTEA SPUNE ?