G4Media.ro

Judecătoarele care l-au condamnat pe fostul șef CNAS Lucian Duță, trimise în…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Judecătoarele care l-au condamnat pe fostul șef CNAS Lucian Duță, trimise în fața Secției disciplinare a CSM / Judecătoarea Panioglu: ”Ne vor exclude pe toţi care sesizează, prin motivare, în baza probatoriului, fenomenul infracţional din interiorul sistemului judiciar?”

Inspecția Judiciară a sesizat Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară cu privire la judecătoarele Curții de Apel București (CAB), Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Judecătoarele au fost cercetate disciplinar de Inspecția judiciară după motivarea deciziei de condamnare la 6 ani de detenție a fostului șef al CNAS, Lucian Duță. Cele două judecătoare sunt acuzate de utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul motivării și de exercitarea funcției cu rea-credință. Ele riscă excluderea din magistratură.

În motivare, judecătoarele i-au acuzat pe procurorii Teodor Niță și Gigi Valentin Ștefan de la Parchetul Curții de Apel Constanța că au încercat să îl ajute pe fostul șef al CNAS, Lucian Duță. Procurorii din Constanța le-au deschis dosar, la plângerea lui Duță, martorilor-denunțători din dosarul fostului șef CNAS, Irina Socol și Radu Enache, cu scopul de a compromite probele din dosarul lui Lucian Duță – au acuzat judecătoarele Panioglu și Guluțanu.

Ele au descris acțiunea celor doi procurori ca având ”un vădit caracter penal”. Detalii aici. Inspecția judiciară, nu doar că nu i-a cercetat pe cei doi procurori, ci dimpotrivă le-a deschis dosar disciplinar judecătoarelor.

Pe 11 noiembrie 2022, un complet al Curții de Apel București format din judecătorii Adina Pretoria Dumitrache și Andrei Iugan a admis în principiu o contestație în anulare formulată de medicul Lucian Duță față de decizia definitivă de condamnare la închisoare pronunțată de judecătoarele Panioglu și Guluțanu. Contestația în anulare a fost declarată adminisbilă în principiu în baza articolului 426 litera d din Codul de procedură penală: ”când instanța de apel nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate”

Ce spune judecătoarea Daniela Panioglu

Nu mă mai surprinde nimic. Mecanismul infernal, odată pornit, nu se mai opreşte. Aproape în fiecare zi aterizează câte unul sau doi inspectori judiciari, pentru acţiuni imaginare. Suntem trimise în faţa secţiei în 4 acţiuni disciplinare, dintre care 3 pe soluţie. Culmea aberaţiei şi hărţuială evidentă. Urmează a 5-a, tot pe soluţie, iar trimiterea la secţie este uşor previzibilă, în acest ritm susţinut şi alert.

În motivarea cu procurorii, am fost citate de pe o zi pe alta, am solicitat termen pentru a ne pregăti apărarea, drept elementar de care beneficiază orice inculpat sau, chiar, condamnat, însă peste două zile ne-au comunicat deja rezoluţia de trimitere în judecată disciplinară.

În ceea ce-l priveşte pe condamnatul Duţă Lucian-Nicolae, se mai încearcă şi altele, mult mai grave, în afara violentei campanii de presă în favoarea infracţionalităţii, după cum se întâmplă de ceva timp în România. Trebuie avut în vedere că mita pe care a perceput-o din numai trei contracte şi care a fost dovedită, restul rămânând în zona neagră, nedescoperită, este în sumă de 6.300.000 euro, bani publici.    

Ceea ce se fac că nu pricep este că judecătorul are obligaţia, şi nu facultatea, de a analiza probele, iar probatoriul făcea dovada unei activităţi de natură penală desfăşurată de către cei doi procurori. Restul e problema procurorilor, şi nu a inspecţiei judiciare. Recent, am citit că, tot într-o hotărâre judecătorească, care aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, se făcea referire la o activitate similară desfăşurată de un alt procuror, venind tot de la Constanţa. Ne vor exclude pe toţi care sesizează, prin motivare, în baza probatoriului, fenomenul infracţional din interiorul sistemului judiciar sau de oriunde? Eu cred că da. Pentru că acum se poate, în vasta operaţiune naţională de salvare a infracţionalităţii, care include sacrificarea judecătorilor oneşti”, a declarat pentru G4media.ro judecătoarea Daniela Panioglu.

Context. Judecătoarele CAB, Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu, mai au două dosare disciplinare pe rolul Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM.

Într-unul dintre dosare, judecătoarele sunt acuzate de abateri disciplinare precum nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse de conducătorul instanței, nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor și exercitarea funcției cu rea-credință.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul disciplinar vizează cererea DNA de recuzare a judecătorilor CAB Nicoleta Nolden și Aurel Găitan din cazul fostului primar PSD din Pitești, Tudor Pendiuc, și al samasarului de drepturi litigioase, Valentin Vișoiu. Cererea de recuzare a fost admisă de judecătoarele Daniela Panioglu și Nadia Guluțanu. Cele două au menținut completul inițial format din judecătorii Adina-Adriana Radu şi Alin-Benone Rădiunea. Detalii aici.

Acum, Inspecția judiciară le reproșează judecătoarelor Daniela Panioglu și Nadia Guluțanu că nu ar fi respins cererea de recuzare formulată de DNA, au explicat surse judiciare pentru G4media.ro.

Judecătoarele Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu mai au fiecare, separat, câte un dosar disciplinar pe rolul Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM pentru întârzieri în motivarea sentințelor.

În mai acest an, judecătoarea Daniela Panioglu a fost sancționată deontologic de CSM după ce și-a reclamat șeful de secție de la CAB pentru incapacitate managerială. Sancțiunea de ordin etic o împiedică însă pe judecătoare să candideze la Înalta Curte timp de 3 ani.

Cine sunt cele două judecătoare. Ele l-au condamnat pe fostul șef CNAS Lucian Duță la 6 ani de detenție cu executare pentru luare de mită.

Judecătoarea Panioglu a făcut parte și din completul care l-a condamnat pe fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, la 11 ani și 8 luni de închisoare. Ea l-a condamnat și pe omul de afaceri Nelu Iordache la 11 ani și 9 luni de detenție. Acum judecătoarea Panioglu judecă dosarul ”Fraudă la BRD” în care sunt inculpați frații Creștin, oameni de afaceri cu greutate, acționari ai Scandia Sibiu.

Judecătoarea Guluțanu are în lucru dosarul privind confiscarea de la magnatul Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa, pe care sunt construite IKEA, Mall Băneasa și Ambasada SUA. Puiu Popoviciu este condamnat la 7 ani de detenție, dar a fugit la Londra și se  află în proceduri de extrădare. Judecătoarea Nadia Guluțanu judecă și dosarul CNAS privind fraudele de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Cine conduce Inspecția judiciară. IJ este condusă de judecătoarea Roxana Petcu, soția unui fostul prefect PSD de București.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

34 comentarii

  1. Pentru genul asta de judecatori, da, as iesi in strada! Dar intrebarea este, tara asta mai vrea sa se iasa in strada? Mai intereseaza pe romanul obisnuit daca justitia e murdara sau nu? Aproape ca am obosit sa sper ca oamenii buni sunt mai multi si mai puternici decat cei rai si meschini.

    • Da! pentru Justitie ar trbui sa se iasa si masiv dar cu cine BAI cu cine?

    • Oamenii buni totdeauna au fost și mai sunt mai multi decât cei răi dar guvernul mafiot îi ține ocupați să lucreze la plata ratelor imense la banci, prețuri exorbitante la energie și mâncare pe salarii minime și pensii sub nivelul de subzistență.
      Dar să ferească Dumnezeu pe mafioți de mânia oamenilor buni când se răscoală dupa 32 de ani de jaf și sbjugare.
      Mafioții ne împing din prrostia și a avaritia lor la o nouă revoluție.

    • Mafia din justitie actioneaza fara frica. Si-au facut legile si Johannes le-a semnat ca il tin de nas cu dosarele cu casele si nevasta poate fi inculpata. Stat Esuat.

  2. Doamne in ce Romanie traim, cei cara care fura sunt albiti de sistemul mafiot.Mai ramane sa fie judecati si judecatorii carec au indraznit sa-l condamne pe fostul senator Voicu si intradevar putem pleca din Romania. O Romania subdezvoltata in toate domeniile din cauza furtului la scara nationala.

  3. Justitia romana, ca de altfel intregul aparat de stat este oglinda societatii/poporului roman. Coruptia si prostia este atat de adanc infipta in aceasta natie incat nu cred ca mai exista vreo sansa sa se faca ceva cu adevarat pentru tara si popor (caruia ii place aceasta situatie) in urmatorii 10-15 ani. Noroc ca suntem luati de valul UE si mai primim si noi putina dezvoltare pe ici pe colo.

  4. Inca odata este aratata coruptia existenta in Romania in orice domeniu si la orice nivel.
    Iar justitia este de-a dreptul cangrenata deja.
    Si se mira unii ca nu ni se permite accesul in spatiul Schengen…

  5. Asta-i Romania condusa de iuie Mohannis, cu justitia politizata si aflata la dispozitia guvernului PSD-PNL-UDMR: infractorii ii judeca si-i „executa” pe oamenii corecti!

    • Cine e mă cinstit? Duță ? 🤣🤣🤣

  6. Ce se poate face?

    • In strada ca la 13 februarie!

    • Revolutia 2.0
      De data asta trebuie arestați si judecați toti mafioții sistemului si pusi la muncă cinstită.
      De la pensii speciale sa treacă la sentințe speciale.

  7. Pe scurt, stat mafiot.

    • Da traim in stat mafiot dar toată cinstea pentru judecatoarele Daniela Panioglu și Nadia Guluțanu pentru curajul și dedicația lor.
      Pentru asa oameni iesim in stradă.

  8. Justitia si judecatorii sunt coloana verebrala a statului de drept. Daca sunt loviti pe nedrept statul ramane un handicpat fizic si de fapt si mental . Dar daca GRIVCO stapaneste tara?

  9. Faptul ca ai votat in 2019 cu Iohannis si, eventual, PNL ca sa pui capat dezlantuirii PSD-iste impotriva justitiei independente din 2017-2019, iar in 2020 Iohannis prezideaza alianta PNL-PSD mi se pare una din cele mai mari ticalosii din istoria politica a Romaniei. Iohannis are toate sansele sa devina un simbol al lichelismului politic, regasindu-se in aceeasi galerie de portrete cu un vechi PNList precum Guta Tatarescu sau cu un mai nou PNList ca Radu Campeanu. Cum se vede, PNL n-a fost niciodata un partid de incredere.

  10. Ați votat PSD 30% și PNL 25% în 2020, după toate ticăloșiile pe care le-au comis. Deci nu vreți și nu meritați Justiție funcțională.

  11. „NU AVEM TOATĂ PUTEREA, PÂNĂ NU LUĂM ŞI JUSTIŢIA” – Profesor Universitar Doctor Puşcăriaş Turnător Dan Voiculescu „Felix”

  12. ⭐ SECURITATEA ⭐ E CU NOI! ✌

  13. Parca nu ne trebuia justitie noua ca aia au pensii speciale…
    Acum ce facem ?

  14. Demisiile ministrii USR din guvernul maciuca!

  15. A fost pe vremea marilor Bratieni,iar în ultimul timp a devenit doar un vehicul electoral,pe care actualii posesori de ocazie îl lasă fără carburant.
    Era de asteptat,sotia de „jupan”prefectural,plagiatoare (criteriu sigur de promovare)ce putea să facă!?D-aia a si fost pusă acolo,să servească cauza jupănilor,sa ne întoarcă în timp,la vremurile fanariotilor.Si cand te gandesti ca toti au jurat pe Constitutie si pe Biblie!!!Și pe multi dintre ei îi vezi prin biserici!De Iohannis nici nu mai vorbesc.Chiar așa ce-o fi spunand el pe la spovedanii?Sau parintele nu-l întreabă,îl lasă sa zică ce vrea el,și atat.Dar poate,la cat de „falnic”este,nu se spovedeste la biserica,ci la ăl bătran,cu nume de diav..,pardon,de Varan.

  16. Mafie statala la cel mai inalt nivel, practic Camorra romanesca a luat in primire tara asta …

  17. Asurzitoare tăcerea lui Preşoiu în toate cazurile magistraţilor pedepsiţi de mafia securiştilor pentru „crimele” de a fi cinstiţi şi de a judeca independent. De fiecare dată când un Danileţ sau Camelia Bogdan sunt lucraţi, Preşoiu ori habar nu avea, ori nu ştia nimic, pentru că el e un inocent şi neprihănit, care nu cunoaşte absolut nimic niciodată de transformarea justiţiei în mafie.

  18. Mafiotii de mare rang vor scapa mereu, sistemul ŕii pune la adapost. Justitia depaie de la noi o sa faca asa fel incat sa fie liber. Va pleca in Grecia ori Anglia sau Monaco ca toti marii smecheri. Judecatoarele
    din acest caz vor ajung in provincie sau la pensie.

  19. sunt foarte bucuros să văd, să fiu contemporan cu super Mafia din România! Cînd mai vedeam cite un documentar la tv despre marii mafioți ai lumii…. Al Capone, Gotti, Gambino, Luciano, mă întrebam oare cum or fi fost acele vremuri, cum le-au trăit oamenii, oare era chiar așa cum se prezenta??
    acum ce trăiesc românii simpli în Romania, sunt vremuri cu adevărat mafiote, ce fac cei care au ajuns să conducă Romania zilelor noastre îi depășesc cu mult pe mafioții marcanți ai tuturor timpurilor. nici pe vremea asasinului iliescu, sau a vicleanului praduitor basescu nu am trait astfel de vremuri.

  20. Șperțoiu, tu ești?

  21. „Ret” asta e pusă de voi,ca sa fiti siguri că nu scapati controlul riguros asupra celor care trebuie să ajungă la puscarie si care nu trebuie să ajungă.În mod normal,intrucat infractiunea este o faptă cu pericol social grav,judecatorul nu numai ca trebuie sa o mentioneze în motivarea hotararii,ci și să sesizeze organele judiciare.Fiind cel mai important om al legii,el nu poate sa fie indiferent fată de o FAPTĂ PENALĂ.Ar fi absurd să i se ceară asta unui judecător.Regimul juridic, în care functionează,înseamnă ca e marcat de rea credintă,de la un capat la altul.Practic virusat,iar din spiritul Constitutiei noastre nu se degajă asa ceva.
    Motivarea hotărarii „încriminate”se referă la fapte cu CARACTER PENAL si nu la infractiune ca atare.Si asta pentru a deveni mai convingatoare argumentele condamnarii.Cand spui caracter penal este ca si cum ai spune fapta penala,care nu acuză pe nimeni,fiindcă numai vinovatia acuza pe cineva și numai atunci devine infractiune.
    Dar ceea ce s-a mentionat se bazeaza pe probele indubitabile,legal administrate în cauză.Nici calomnia,nici denuntarea calomnioasă si nici incalcarea prezumtiei de nevinovatie nu pot fi invocate,avand in vedere suportul solid probator.
    Sau cineva se simte cu musca pe caciulă si acela este omul vostru ?Sau puneti de vreo revizuire ceva,desi pe latura penală,hotararea nu poate fi anulată.Cine stie ce planuri aveti,daca ati pornit pe un drum atat de periculos?

  22. si uite asa moare si ultima speranta ca justitia in tara asta mai poate fi salvata …

  23. Pentru,,Ret, din 15.11.2022,așa e în hotărârea judecătorească, nu au voie sa menționeze că un magistrat e ,,penal,, , dar, dar în MOTIVAREA HOTĂRÂRII e altceva. Și acest lucru l-au făcut aceste judecătoare ca și cele din cazul Adinei Florea din Constanța,care în urma atacului violent al celor două judecătoare din dosarul lui Portocală a cerut pensionarea. Mai documentează-te,apoi vii și te dai ,,deștept,, .

  24. Mohamad Mrad spunea intr-un interviu ca in Constanta infractiunile cu terenuri sunt facute de grupuri infractionale compuse si din procurori , de unde rezulta ca cele doua judecatoare stiu bine ce afirma.