G4Media.ro

Judecătorii Curții de Apel Constanța se dezic public de poziția șefilor de…

Sursa: info-sud-est.ro

Judecătorii Curții de Apel Constanța se dezic public de poziția șefilor de instanțe, care au cerut CSM să oprească protestele magistraților din țară

27 din cei 41 de judecători ai Curții de Apel Constanța se dezic public de scrisoarea semnată de șefii tribunalelor și curților de apel din țară, în 10 martie, prin care au solicitat CSM să oprească protestele. Amintim că Aproximativ 30 de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai curţilor de apel au cerut luni CSM să ia măsuri în legătură cu formele radicale de protest ale unor magistraţi, susţinând că judecătorul Cristi Dănileţ nu este reprezentativ pentru justiţia din România, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres. Duminică, un apel similar fusese semnat de 30 de președinți și vicepreședinți de tribunale.

Adunarea Generală a CA Constanța s-a întrunit în 12 martie, la cererea a 32 de judecători (78%), și a decis să continue demersurile prin care cer abrogarea OUG 7, să continue protestele și să continue suspendarea activității timp de 30 de minute zilnic.

Totodată, cei 27 de judecători s-au delimitat ferm de demersul judecătorilor Marius Cristian Epure și Cristina Eleni Marcu, președintele respectiv vicepreședintele Curții de Apel Constanța, și au subliniat că acțiunile acestora nu reprezintă voința colectivului de judecători ai Curții de Apel Constanța. Judecătorii au mai precizat că opiniile celor doi nu au fost exprimate în baza unui mandat acordat de Adunarea Generală sau în urma vreunei consultări interne.

De asemenea, judecătorii constănțeni cer Consiliului Superior al Magistraturii să clarifice cadrul legislativ actual privind organizarea judiciară și statutul magistraților, pentru ca toate prevederile care generează vulnerabilități la adresa independenței magistraților să fie eliminate. Ei mai cer și ”un cadru normativ previzibil, bazat pe criterii obiective de selecție, de promovare și de eliberare din funcție a judecătorilor și procurorilor, precum și prin eliminarea oricăror măsuri discreționare, care pot afecta cariera magistraților”.

Curtea de Apel Constanța este prima instanță care reacționează în urma demersurilor făcute de șefii tribunalelor și curților de apel din țară care cer încetarea protestelor magistraților. În 10 martie, 58 de președinți și vicepreședinți de instanțe au semnat o scrisoare prin care au cerut CSM să ia măsuri cu privire la nemulțumirile exprimate de judecători prin proteste și prin suspendarea activității. În tot acest timp, procurorii și judecătorii din toată țara anunță că nu vor renunța să ceară abrogarea OUG7 dată de Tudorel Toader în 20 februarie și au intrat în a treia săptămână consecutivă de proteste.

G4Media a arătat pe larg cine sunt cei mai importanți șefi de tribunale și curți de apel din România și care sunt legăturile lor cu șefa CSM Lia Savonea, dar și cu diferite grupări apropiate de PSD.

Comunicatul integral al Adunării Generale a Curții de Apel Constanța, din 12 martie:

COMUNICAT

Adunarea Generală a judecătorilor din Cadrul Curții de Apel Constanța, întrunită la solicitarea unui număr de 32 de judecători, în temeiul dispozițiilor art.50 alin.3 din Legea nr.304/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare și art.17 alin.2 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, în prezența unui număr de 31 de judecători, a hotărât următoarele:

1. Susținerea în continuare a demersurilor în vederea abrogării dispozițiilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.7/2019, cu excepția prevederilor privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, formarea profesională inițială a magistraților, examenul de absolvire a Institutului Național al Magistraturii, stagiul și examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiar, apreciind că prin modul de adoptare, în lipsa oricăror consultări publice prealabile, actul normativ menționat este de natură să aducă atingere principiilor de legiferare consacrate prin Constituția României, principiilor ce stau la baza independenței justiției și a celor privind cooperarea loială între puterile statului;

2. Solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii de a efectua demersurile necesare în vederea modificării și clarificării cadrului legislativ actual privind organizarea judiciară și statutul magistraților, în scopul eliminării prevederilor care pot genera vulnerabilități la adresa independenței magistraților, precum și prin asigurarea unui cadru normativ previzibil, bazat pe criterii obiective de selecție, de promovare și de eliberare din funcție a judecătorilor și procurorilor, precum și prin eliminarea oricăror măsuri discreționare, care pot afecta cariera magistraților;

3. Cu majoritate de voturi, respectiv 27, dispune continuarea măsurilor de protest și, în urma votului exprimat de un număr de 25 de judecători, stabilește ca măsuri de protest suspendarea activităților de judecată pentru o durată de 30 minute, in intervalul orar 09,30 – 10,00, cu excepția cauzelor urgente, în perioada 13.03.2019 – 22.03.2019 și aducerea la cunoștință publică a prezentei hotărâri, inclusiv prin afișarea acesteia la loc vizibil în incinta instanței și comunicarea acesteia în presă;

4. Aduce la cunoștința opiniei publice că poziția exprimată de către conducerea Curții de Apel Constanța în cuprinsul scrisorii adresate Consiliului Superior al Magistraturii de către președinții și vicepreședinții curților de apel din România la data de 10.03.2019 nu reprezintă voința colectivului de judecători ai Curții de Apel Constanța, această opinie fiind exprimată în afara unui mandat acordat în baza unei adunări generale sau a altor forme de consultare internă.

Prezenta hotărâre se va aduce la cunoștință publică, în conformitate cu dispozițiile art.7 alin.1 lit. c din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, prin orice mijloace de comunicare și publicarea acesteia pe portalul Curții de Apel Constanța.

Adoptată azi, 12.03.2019 – orele 15,00

Articol publicat inițial pe info-sud-est.ro

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Bravo !
    Felicitări pentru poziția luată împotriva infiltraților în justiție !

    Iar din punct de vedere personal, Vă Mulțumesc ! Pentru că prin atitudinea voastră luptați și pentru mine, un anonim din celălalt capăt al României.

  2. Prin proteste nu se pot elimina puntile de legatura (consultanti) din triadele judecator-infractor-avocati ce stabilesc verdicte definitive cu mult inainte de pronuntare.

  3. Bravo, nu ii slăbiți, se bazează pe frica noastră..
    Curaj și ieșit la vot!!

  4. Sefii lor = colegii A. Flocea, magistrata corupta, fiică de comunist odios, `avocata” mafiei constantene de borfasi, si șefa Gestapo-ului infiintat de Răhățel Toader. Judecatorii sin Cta stiu bine ce ticalosi sunt sefii lor si ce interese ticaloase apără.

  5. din intamplare am ascultat o stire la radio guerrilla (cu doi de „r” si doi de „l”) despre scrisoare celor 60, si cu stupoare am auzit cum s-a zis ca de fapt cei 60 reprezinta 80% din magistratura, care sunt anti miscarea „Danilet”, si pe un ton destul de ironic la adresa protestatarilor din justitie, desi erau informatii peste tot ca aia au facut in nume propriu ..

    poate citesc si „psd-istii” de la stirile de la radio guerrilla stirea asta , sa refaca calculele

  6. Justitia=Politica=CORUPTIE
    Cine a eliberat tot criminalii, violatorii, hotii din puscarii?( cel mai bun exemplu, Nutu Camataru…eliberat dupa 1 an de detentie dintr-o pedeapsa de 6 ani).
    Cine a dat sentinte minime pentru jafuri de milioane de euro, pentru crime, violuri si talharii?
    Cine a tinut dosare „ascunse” prin sertare cu anii, sau a amanat procese pana cand faptele sau prescris( cel mai bun caz reteaua ce obliga minori la cersit din Tandarei)?
    Cine a luat spaga, s-a afisat la cumetrii cu interlopii, politicineii corupti???
    Raspunsul este unul singur….JUSTITIA din Romania, aceasta Justitie, care prin pasivitate, servitudine si coruptie a ajutat la crearea unei clase Politice puternice( corupta pana in maduva oaselor dar corupta)….clasa politica ce doreste sa o subjuge acum.
    Atunci cand judecatorii si procurorii isi vor face treaba cum trebuie, atunci cand legile vor fi schimbate astfel incat cei care fura, violeaza, omoara vor fi pedepsiti corect…doar atunci vom avea o tara ce poate progresa si se poate integra in cultura si valorile UE, pana atunci JUSTITIA are o mare bila neagra.

    • foarte mare dreptate in ce spui DAR
      – cine face legile pe care justitia trebuie sa le aplice? POLITICUL
      – de ce scapa si violeaza, omoara, talharesc de puscarie? POLITICUL (recursul compensatoriu)
      – cine a trimis Romania aproape de „optiunea nucleara’ ? POLITICUL (prin legile pro infractori, nerespectarea indicatiilor venetia/mcv)
      – de ce nu se reabiliteaza puscarii si puscariasi? POLITICUL (nu e nici o actiune a lui dorel sa imbunatateasca activitatea adminsitrativa)
      – de ce nu se imbunatateste activiatea in justitie, pentru ca nu sunt suficienti oameni/spatii proprii pentru munca? POLITICUL (dorel doar ames in japonia sa vada cum se face, si s-a dus bou si a venit vaca)
      – cine vrea sa controleze justitia? POLITICUL ( atat timp cat exista cea mai mica ingerinta a politicului in justitie, alegeri de cozi de topor, tot felulde cumatrii /nasii cum de ex a promovat dorel nu stiu ce fin pe la minister .. vor apare si vor avea consecinte, deoarece coruptia naste coruptie )

      clar nu e justitia cea mai „alba ca zapada”, dar unde merge aiurea treaba (gen magistrati) ai sa vezi ca filiera sefilor si a politicului e asa de stransa, ca nu te poti mira cum de apar tot de „nevinovati” plini de averi si conturi prin brazilia, costa rica, madagascar, serbia ….

  7. Dar din salarii mai taiem si noi putin? O fi bine cu vreo 17.000 pe luna? Sau poate renuntati la pensiile speciale…..
    Rusine, rusine, rusine! Lăsați ceva in urma dvs? Ce hotărâri luminate ati pronuntat? Sa ne dumirim si noi, astia mai fara scoala….ufffff

  8. Foarte corect Andrei….dar, acest POLITIC este efectul unei justitii, populatii, presa pasiva, proasta si corupta.
    Politicul este efectul actiunilor noastre.
    De ce Justitia nu a iesit in strada cand au fost eliberati mii de infractori din inchisori???
    De ce Justitia nu a iesit in strada pentru legi aiurea date?
    De ce Justitia iese in strada doar cand sunt afectati direct si nu atunci cand sunt afectati toti Romanii?
    De ce noi…popul ar trebui sa sustinem Justitia aceasta atat de corupta si subjugata intereselor politice?