G4Media.ro

Judecătorii de la Curtea de Apel București prelungesc protestul până când ”puterea…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Judecătorii de la Curtea de Apel București prelungesc protestul până când ”puterea legiuitoare le va respecta statutul și munca tot mai împovărătoare de la an la an”

Judecătorii Curții de Apel București s-au reunit miercuri și au decis, cu majoritate, continuarea protestului prin suspendarea activității de judecată, cu excepția cauzelor urgente.

”Volumul aproape inuman de muncă, bolile profesionale, unele incurabile, în rândul judecătorilor și grefierilor, subdimensionarea cronică a schemelor de personal, neadaptate de ani de zile volumului uriaș de cauze, incompatibilitățile și interdicțiile profesiei sunt aspecte ce trebuiau cântărite de legiuitor, atunci când a decis să lovească nemeritat corpul magistraților și al personalului auxiliar de specialitate, prin afectarea statutului și a independenței, prin lezarea chiar a demnității profesiei”, se arată într-o reacție a reprezentanților instanței obținută de G4Media.ro.

Judecătorii mai spun că ”pensia de serviciu, și nu specială” a fost concepută pentru a consolida statutul magistratului și garanțiile de independență pe care acesta trebuie să le ofere și că legiuitorul nu a oferit niciun argument rezonabil pentru a o elimina.

Magistrații vor cere președintelui Instanței Supreme sesizarea Curții Constituționale a României.

Protestul continuă și laTribunalul Bistriţa-Năsăud, ca urmare a unei decizii luate de Adunarea Generală, întrunită miercuri, în şedinţă. Motivul este adoptarea în Camera Deputaţilor a proiectului de abrogare a dispoziţiilor legale privind pensiile de serviciu pentru personalul din justiţie, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul instanţei.

Și Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Braşov şi Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Braşov au hotărât, miercuri, suspendarea, pe perioadă nedeterminată, a activităţii, ca urmare a adoptării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru magistraţi.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Impovaratilor, judecati mai intai cum trebuie dosarele, dupa legi si dupa Constitutie.

  2. Ca sa-ti pastrezi independenta de „magistrat” dupa ce ai iesit la pensie la limita de varsta, hai si la 70 de ani, chiar nu-ti trebuie PENSIE SPECIALA! Sunt destui tineri care va pot lua locul imediat, cu concurs dat la INM, cu punctaje foarte mari, care nu au loc de voi! Nu puteti, nu sunteti in stare, nu sunteti multumiti? Lasati tinerii in locul vostru ca multi dintre voi nici nu aveti ce cauta pe acolo!

  3. cu siguranat a da numai cu suspendare este o ” munca tot mai impovaratoare” .
    Ca sa nu zic de procesele istorice care se judeca de 30 ani(Revolutia si Mineriadele).
    Mda.
    Apropos pe perioada cat fac greva sunt platiti?Verifica cineva oerele lucrate de grevisti?Ca banuiesc ca atunic cand faci greva nu mai este”munca tot mai impovaratoare”…

  4. Justitia ar trebui modernizata… modele care sa faca economie de timp, costuri, munca exista….intrebarea mea este de ce nu se vrea ????
    Concret :
    1.In Anglia NU exista proces pentru pensie alimentara a copilului minor(dupa ce s-a hotarit incredintarea minorului)
    -partile se pot intelege de buna voie
    -daca nu, primitorul se inscrie pe un site al guvernului si pensia copilului se calculeaza automat in functie de salariile parintilor si nevoile copilului; platitorului i se retine 40% din suma, primitorului 4% din suma.
    FARA proces, FARA avocat, FARA citatii, FARA aminari…. FARA timp pierdut
    2.Poces incredintare minor; fiecare parte are avocat; instanta desemneaza firma care va face ancheta sociala
    Orice repros, text, nemultumire, referatul anchetei sociale, inclusiv acceptarea martorilor de partea adversa se face prin avocati pe MAIL
    Cand au spus tot ce doresc se stabileste data procesului acceptata de toti cei implicati (judecator, clienti, avocati,…. pe MAIL….. FARA aminari, FARA citatii inutile, FARA timp pierdut.
    Parintii sunt invitati la niste filmulete educative ca sa li se explice cum sa se poarte fiecare… cum este mai bine pentru copil.
    Instanta hotaraste si cheama parintii si avocatii cam dupa 2 saptamini sa le explice hotarirea, sa justifice cum au gindit
    Ar trebui facuta la noi o statistica; din numarul nesfirsit al dosarelor zilnica cate sunt aminari ???

    • Daca as fi IT-ist, as gandi si proiecta un sistem de judecata robotizat si i-as da dracu de judecatori si grefieri!

  5. Vreau sa cer scuze publice unei jurnaliste daca s-a simtit jignita de ce am scris la un articol al ei. Ceva s-a inteles gresit.

  6. Pot să-și depună demisia. Sunt posturi disponibile in sectorul privat unde, în mod cert, nu ar face față. Dar, evident, salariatii de la STAT (degeaba) nu vor să lucreze intr-un mediu concurențial.

  7. Cine vă obligă să prestați o muncă atât de umilitoare, specialilor?! eu nu sunt special, pentru că sunt obligat să vă plătesc vouă pensiile absurde?! O femeie sudor nu este specială, pentru că muncește onest și plătește impozite?! un agricultor nu este special, hulpavilor?! V-ați obișnuit doar cu drepturi, fără să răspundeți pentru infracțiunile nedescoperite, protejate de către ceseme, lăsând impresia că sunteți independenți! Poate față de lege; pe care o contorsionați frecvent. Părerea mea.

  8. Pai, daca dai pedepse cu suspendare la marii mofioti ai neamului astuia, normal ca ai dosare multe, caci de chiar a doua zi „baietii” se apuca din nou de treaba si, mai mult, ceilalti se simt incurajati sa incalce si ei legea, Si asa aveti multe dosare.

    Daca pedepsele ar fi pe masura faptelor iar demnitatea publica a faptuitorului ar fi privita ca o circumstanta agravanta, nu atenuanta, in stabilirea pedepsei, in mod cert ati avea mai putine dosare.

  9. „Impovaratii” astia de judecatori:
    „udecătorul Ion-Tudoran, achiziții imobiliare nejustificate de peste 150.000 de euro. Case la munte și la mare plus un apartament secret nedeclarat.
    n perioada în care activa în funcția de judecător la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a achiziționat, într-un interval de șase luni, între noiembrie 2014 și aprilie 2015, două imobile. Unul la munte, la Sinaia, altul la mare, la Neptun-Olimp. Comparând diferențele între economiile declarate, banii câștigați de el și soție, dar și retragerile din conturi, reiese foarte clar faptul că judecătorul Ion-Tudoran a plătit casele de la munte și de la mare cu bani nedeclarați, nefiscalizați. Din bănci a retras suma de 16.500 de euro, dar a făcut plăți de peste 150.000 de euro. Așadar, de unde au provenit banii?
    https://newstrack.ro/judecatorul-ion-tudoran-achizitii-imobiliare-nejustificate-de-peste-150-000-de-euro-case-la-munte-si-la-mare-plus-un-apartament-secret-nedeclarat/

  10. Greva lor este ilegala ! CHIAR DACA EI O DENUMESC SUSPENDARE … tot incetarea activitatii este ! Basca , incalcarea grosolana a drepturilor justitiabililor !

    • Corect sesizat, dar n-are cine in tara asta sa-i puna cu botul pe labe. Ei sunt Dumnezeii nostri, ai guvernantilor, ai politicienilor, ai tuturor!

  11. Radulescu Marcel, in Estonia , se judeca deja cu inteligenta artificiala ! Au inceput cu 30.000 de cauze vu valori ale pretentiilor sub
    6500 euro . Deciziile au fost contestate doar in 10% din cazuri !!!!!!!! https://www.libertatea.ro/stiri/reportaj-acasa-la-primul-judecator-robot-al-lumii-in-estonia-2665884

    • Ia uite! N-am stiut! Deci chiar s-ar putea! Asa ma gandeam: un soft care sa compare situatia infractionala a unui om, constatata de un procuror (ce a comis omul si in ce imprejurari) cu toata legislatia existenta in vigoare si pac concluzia care sa fie si sentinta! Totul rapid, fara amanari, fara „legaturi” interumane, fara teama sau intentia completului de a gresi, fara sentimente, fara nimic si nimeni, doar un ins care „incarca” suspectul cu cauza lui in sistemul informatic.

    • Astept opiniile autorizate ale IT-istilor aia de ieri-alaltaieri care se vaitau, precum azi toate institutiile din Justitie, ca pierd la bani si pierde tarisoara daca-i impoziteaza pe venit!

  12. Cumva in aceasta perioada primesc salariu? Ala de 20.000 lei/luna? Cum isi justifica remuneratia acesti judecatori? In sectorul privat daca nu te prezinti la serviciu o saptamana zbori instant. Justitia este stat in stat. La Sectia a V-a de la Curtea de apel sunt o multime de taranci nesimtite care nu asculta pledoariile. Este o frustrata cu o mecla de drojdiera care doar urla la parti. In aceasta sectie sunt albite toate litigiile cu bancile nemernice abuzatoare de clienti. Ulterior Inalta Curte le caseaza si le trimit la rejudecare. Sunt diabolice tovarasele de la Sectia a V-a.

  13. ….si mai lăsați pierderea de timp cu scrisul pe net…dati-i drumul la munca CA aveti de platit salariile grofilor….
    IOBAGILOR CE SUNTETI VOI !!!!

  14. Niste capuse ordinare pe corpul social sanatos al poporului roman .
    Niste imbuibati din rodul muncii celor care produc valoare adaugata .
    O clasa politica de cacat le-a dat astora beneficii imense din rodul muncii noastre .

  15. Şi dacă i-ați cunoaşte mai bine! Cei mai mulți dintre magistrați sunt mediocri intelectual, gândesc doar după clişee, iar personalul auxiliar, grefieri, arhivari, registratori sunt nişte limitaţi, incompetenţi care şi-au gasit un serviciu la stat.

  16. Oare doar ei au mult de munca? Altii nu mai lucreaza ore suplimentare sau la sfarsit de saptamana? Dar ei au drepturi speciale: chirii platite de stat, 90% reducere la incheierea actelor notariale, servicii medicale in sistem propriu. De ce un grefier e mai presus de un medic?

  17. Lăsați judecătorii în pace. E normal să aibă salarii mari și pensii speciale. Altfel independenta justiției dispare. In Anglia poate judeca un soft cauze minore cum spuneți, dar nu la noi unde procurorii vin cu falsuri și cu rechizitorii din imaginație. Ar fi catastrofal pentru voi toți ca nimeni să nu poată verifica imaginația bolnavă a unora din procurori care scriu rechizitorii din imaginație doar să își ia avansări, prime, sporuri la salarii, sau la ordin (să vă ferească Dumnezeu, dar oricare dintre voi oricât de cinstit, fără pata chiar, poate devenii, la un moment dat în viață, victima unui astfel de procur sau a unor erori). Dacă judecătorii nu sunt bine plătiți și nu vor avea garantate pensiile speciale (având în vedere că nu au voie să aibă afaceri sau acțiuni la firme), rezultatul va fi că oameni foarte bine pregătiți vor pleca și se pot face avocați, profesori universitari, scriitori juridici, sau vor pleca în alte domenii mai bine plătite, sau afară. Vor venii alți judecatori slab pregătiți care vor face erori (abia se însănătoșise cât de cât corpul judecătorilor, sunt mai corecți ca oricând, văd că majoritatea judeca pe probe). Vor să le taie banii să plece cei cu demnitate, inteligenți și bine pregătiți, să facă loc unora mai puțin pregătiți, mai influențabili, mai aserviți. Mai mult, cei ce vor venii vor fi slab pregătiți și prost plătiți (în eventualitatea că CCR primește ordin să respingă sesizarea ICCJ). Judecătorii ,, adevărați,, muncesc enorm. Cei cu care vor fi înlocuiți, vor distruge sistemul juridic vă rog să conștientizați că oamenii inteligenți și bine pregătiți trebuie plătiți foarte bine, altfel vin unii mai putin inteligenți, mai slab pregătiți, care vor face numai nenorociri. Numai zic că un judecător slab pregătit e și mai ușor de corupt de diverși, executa ordine în contra probelor etc.

    • Doamna Luiza , nimeni nu a facut referire la salariile si privilegiile magistratilor , totul se rezuma la pensiile HYPERNESIMTITE .