G4Media.ro

Judecătorul Cristi Danileț: Ce pot face profesorii jigniți sau insultați online de…

SURSA: SuperTeach Romania

Judecătorul Cristi Danileț: Ce pot face profesorii jigniți sau insultați online de către elevi, părinți sau alți profesori. „Nu vă lăsați afectată reputația”

Membru al Asociației VeDem Just, judecătorul Cristi Danileț le-a spus profesorilor că există o lege la care pot apela, printr-o procedură simplă, direct la judecător, în cazul în care elevii, părinții sau alți profesori le aduc injurii, fie online fie „offline”. Răspunsul său a venit ca urmare a unei întrebări din public la conferința SuperTeach de la Cluj-Napoca, la care a fost invitat. Danileț a anunțat că, pe lângă manualeul de educație juridică pentru liceeni, care este gratuit, Asociația VeDem Just a lansat zilele acestea și teste juridice pentru elevi și profesori.

Întrebarea din sală a fost: „Elevii care aduc injurii dirigintei, online, în timpul orelor sau după, pot fi sancționați?”

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: SuperTeach Romania

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Întâi, profesorii să nu mai fie slugile de partid care o aplaudau pe Androneasca, astfel vor avea o reputaţie de apărat, pentru prima dată.

    • Normal, doar o sluga de profesor are o reputatie de aparat

    • Asta e problema la tine, că o aplaudau pe Androneasca? Nu că muncesc doar 8 luni pe an, câte 18 ore pe săptămâna, iar mulți și de la alea trag chiulul. Avem ce votăm, iar de votăm de-alde tine, e clar ce-o sa avem.

  2. Pamflet
    Respectul se castiga, nu se impune.
    Oricum, sunt multi elevi care nu au ce cauta la scoala mai mult de 8 clase.
    Invatamantul obligatoriu in romania e mult prea lung si e facut pentru a da de lucru cadrelor didactice.
    Sunt extrem de mult elevi care ayu terminat 8 clase dar care daca stai de vorba cu ei, ai impresia ca n-au fost nici zi la scoala.
    Elevilor care nu vor/nu pot sa invete trebuie sa li se creze posibilitatea sa invete o meserie care sa ii ajute in viata. Dar pentru asta trebuie restructueat total tot sistemul de invatamant romanesc, iar scopul invatamantului in romania nu e educarea elevilor ci pastrarea posturilor pentru cadreĺe didactice cu orice pret si imbogatire unora prin laptele si cornul, prin masa calda, prin excursii, prin concursuri gen comper si prin manualele alternative si culegeri.
    Daca invatamantul ar fi corect, adica sa fie pentru fiecare cat poate iar cel mai capabil sa ajunga cel mai sus si daca scoala chiar te-ar invata ceva, nimeni nu ar jigni pe nimeni. Dar cum scoala romaneasca nu te invata nimic pentru viata ci e doar un loc unde sa pierzi timpul ca sa nu faci ceva util, normal ca se ajunge la astfel de situatii. In alte tari ( pot da exemple) elevii chiar invata lucruri pentru viata si lucruri care le permit sa poata profesa in mod competent o meserie. Ceea ce nu se intampla in romania

    • Subscriu!
      În legătură cu comm cetățean, este evident că se referă la dvs, având în vedere că sunt doar 4 comentarii!
      Îl invit pe el cetățean să detalieze acțiunile ” reformiștilor” câte au distrus sistemul, perfect adaptat,după părea dansului!
      Uite aici, la comentariu pt ABC!
      Că unu nu veniți curate, fapte, cifre!
      Măcar ABC, a făcut o radiografie, la rece, simplă!
      Va rog sa îl combateți!

  3. Wow!
    O grămadă de pricepuți și ,,parerologi”
    Reacție civică nu înseamnă să comentezi orice, fie că ai habar fie că nu ai!
    Voi, reformiștii de serviciu ați distrus educația românească!

    • Un răspuns pentru interpelarea la ABC?
      Pentru evidența…
      Altfel, reformiștii au dreptate! 🙂

  4. Pe când grijă și pentru elevi? Oare dacă îi spun directorului școlii din București la care învață fiul meu că în școala lui prezența elevilor e obligatorie, dar nu și a profesorilor, că are absenteism masiv al cadrelor didactice din subordine la numeroase discipline, deși muncesc doar 8 luni pe an, 18 ore pe săptămână ( și de la alea trag chiulul), că situația asta nu ar fi posibilă fără complicitatea lui, că este ciudat ca o școală din București să aibă puzderie de suplinitori ca la Cuca Măcăii, că și situația asta trezește suspiciuni privind modul de ocupare a posturilor, dacă îi zic toate astea, îl insult?

  5. Nu. A fi foarte deschis să vă asculte.
    Doar copilul tău să se aștepte la repercusiuni, cum că este un element conturbator!
    Ok.
    În această circumstanță, ce alegem, domnu’ cineva?
    Deschidem gura sau …mere și așa?
    Este o situație ingrată, recunosc… însă cred că fără atitudinea noastră, nu se va schimba, ever, nimic!
    Oricine sa vina la guvernare!
    Personal, mi-am luat-o. Am avut o atitudine legat de o acțiune generată de director, iar mai apoi, după un an, a trebuit să dau cu subsemnatul pentru anumite acțiuni ” reprobabile” ale copilului!
    Justificate, nu zic, dar „repercusiunile” erau muuult pes fapta comisă!
    Și am ales varianta:” este la latitudinea dvs să acționați așa cum va dictează conștiința, de a pedepsi un elev bun, eminent chiar, să îi fie scăzută nota la purtare sau chiar sa îl exmatriculați! Pentru…o copilărie…
    Adică dacă nu lucram și noi la psihicul domnilor, atunci, evident că se vor pisa pe noi și pe copiii noștri! Cu boltă.
    „Decât”!

    • Așadar, să nu le mai poarte atâta de grijă dl. Dănileț. Copiii noștri sunt ostatecii lor și asta îi apără mai bine decăt orice instanță. Ei sunt abuzatorii, nu victimele. La un moment dat, la câte o familie, se „rupe filmul” și atunci apare scandalul și sărmanele cadre didactice se declară abuzați.