G4Media.ro

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București exclude audierile făcute de…

Sursa Foto: Colaj G4media.ro/ Inquam Photos

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București exclude audierile făcute de FBI în cazul “Dragnea – vizită la Trump” și cere DNA să remedieze presupuse vicii de procedură

Un judecător de de cameră preliminară de la Tribunalul București a exclus audierile făcute de FBI în dosarul DNA “Dragnea – vizită la Trump” și a cerut DNA să remedieze presupuse vicii de procedură, potrivit minutei consultate de G4Media. În dosar, DNA îi trimisese în judecată în mai 2021 pe Liviu Dragnea, Gheorghe Dimitrescu – fost consul general al României la Bonn, afaceriștii Dan Valentin Belcea și Cristi Burci, fiul său Carlo Burci.

Decizia judecătorului de cameră nu e definitivă și poate fi atacată de procurori.

Pe de altă parte, judecătorul de cameră preliminară a respins cererea inculpaților de sesizare a Curții Constituționale.

Context. În luna mai 2021, Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea, acuzat de trafic de influență în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia inaugurării președintelui SUA de la acel moment, Donald Trump.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite pentru el și pentru PSD, în schimbul cărora a încercat să influențeze premierul și alți miniștri din guvernele PSD pentru a-l ajuta pe acesta. Foloasele necuvenite ar fi vizita la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump și servicii de lobby.

Jurnalistul Dan Tăpălagă, pe atunci la Hotnews.ro, a dezvăluit, în noiembrie 2017, că Gheorghe Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea, „cât mai curand posibil”, întâlniri la vârful administrației americane.

În schimb, Dragnea l-ar fi ajutat pe Dimitrescu să ajungă consul la Bonn.

G4Media.ro a scris încă din iunie 2019 că vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani. În cursul anului 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane au cerut informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu.

Rechizitoriul DNA prin care fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru trafic de influență în legătură cu vizita în SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump, în ianuarie 2017 conține detalii despre relațiile fostului lider PSD cu nume grele de oameni de afaceri din România și SUA.

Potrivit procurorului DNA Jean Uncheșelu (acum, la Parchetul European), fostul lider PSD Liviu Dragnea și-ar fi traficat influența pe lângă premierul Sorin Grindeanu și reprezentanți ai MAPN și MAI astfel încât compania Circinius Defence LLC să obțină contracte cu Armata României pentru ”sistemul C4I cu capabilități de integrare ISTAR” și pentru un Centru de Analiză a Informațiilor din Surse Deschise (Open-Source intelligence – OSINT) pentru MAPN și MAI.

Compania Circinius Defence LLC este controlată, prin fondul de investiții Broidy Capital Management, de Elliott Broidy, unul dintre fundraiserii și vicepreședinții Comitetului de inaugurare al președintelui SUA, Donald Trump.

În 2009, Broidy a recunoscut la New York că a dat mită 1.000.000 de dolari unor oficiali ai statului și manageri ai fondurilor private de pensii, potrivit presei americane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Jean Uncheșelu. 😂😂😂

  2. Si cand nu sunt „presupuse” viciile de procedura? Cand hotaraste G4M sau cand decide un judecator? Ce titlu e asta? Stie autorul articolului ca judecatorul a gresit, nu? Are si cunostintele necesare si mai si intelege despre ce vorbeste. Personalul calificat al G4M sa intre-n Magistratura si sa-i inlocuiasca pe amatori. „Amice, esti…”