G4Media.ro

Jumătate dintre candidaţii care au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere…

Sursa foto: © Teodororoianu – Dreamstime.com

Jumătate dintre candidaţii care au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere în Buzău au fost respinşi / Prefect: ”Mulţi dintre copiii noştri nu sunt pregătiţi să devină şoferi la 18 ani”

Mai puţin de jumătate dintre candidaţii care au susţinut în anul 2022 proba practică pentru obţinerea permisului de conducere, categoria B, au reuşit să promoveze examenul, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, citat de Agerpres.

Cei mai mulţi dintre elevii şcolilor de şoferi nu au reuşit să depăşească proba de traseu iar rezultate slabe au fost înregistrate şi la capitolul legislaţie rutieră.

„Anul trecut, în 2022 s-au prezentat la proba teoretică în jur de 13.000 de candidaţi. Şcolile de şoferi au vizat sub semnătură că ar fi pregătiţi să devină şoferi. Ei bine, aflaţi că 50 la sută dintre ei nu au trecut proba teoretică deşi şcolile avizaseră că sunt pregătiţi să susţină acest examen iar la proba practică procentul pentru obţinerea permisului de circulaţie, categoria B este şi mai dramatic. Doar 40 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la examen pentru obţinerea permisului au reuşit să promoveze proba practică”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

Ţinând cont de rezultatele slabe înregistrate la examenele pentru obţinerea permisului de conducere dar şi ca urmare a unor accidente grave în care au fost implicaţi tineri de 18 ani, autorităţile recomandă ca înscrierea elevilor să se facă doar în momentul în care elevii sunt pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a conduce un autoturism pe drumurile publice.

„Asta înseamnă că prea mulţi dintre copiii noştri nu sunt pregătiţi să devină şoferi la 18 ani. Fac apel la părinţi, nu este nicio problemă dacă nu îşi iau permisul la 18 ani. Mai bine să îşi ia permisul când vor fi pregătiţi şi ceva mai responsabili”, a transmis prefectul judeţului.

Şcolile de şoferi admit că o parte dintre elevi nu sunt interesaţi de cursurile la care se predau noţiuni de legislaţie rutieră, motiv pentru care la probele practice o bună parte dintre ei sunt respinşi de examinatori.

„Procentele prezentate sunt minime spre medii, ar putea fi înregistrate şi rezultate mai bune. La partea de teorie mă gândesc la faptul că elevii ar trebui să depună mai mult efort. Noi din şcoală încercăm să nu le dăm drumul până când nu sunt pregătiţi. Le spunem despre faptul că acele cursuri de legislaţie sunt obligatorii dar mulţi nu vin…La partea de traseu sunt mai mulţi factori care intervin, starea traficului, a candidatului, probabil şi examinatorii. O parte dintre candidaţi se pregătesc, o parte sunt delăsători, mai ales tinerii, interesul lor lasă de dorit şi nu îşi asumă lucruri atunci când se urcă la volan”, a declarat, pentru Agerpres, Gabriel Brătilă, instructor auto.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. titlu: jumatate dintre candidati au fost respinsi

    text: doar 40% au luat examenul

    poate ca scolile care au mai putin de 50% dintre elevi care iau examenul ar trebui sa ramana fara licenta?
    si mai voiati sa dati permisul de la 16 ani, de parca nu sunt suficiente accidente grave in romania provocate de drogati, betivani sau teribilisti.

  2. Cum să dea examen când este pregătit? Încălcați dreptul de ‘a avea și eu permis’! Iar cant tăticul îi face cadou ‘puștiului’, care habar nu are să vorbească și să scrie corect, o mașină de câteva sute CP ( de preferat un BMW negru), este clar că obținerea permisului de la vârsta de 16 ani devine o cerință vitală pentru un viitor inconștient de pe șosele.Ca să nu mai vorbim de cei ce se cred piloți de curse la volanul unor căzături purtând mărci obligatoriu germane.