G4Media.ro

Jurnalista Emilia Șercan anunță că judecătorii Curții de Apel București au decis…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Jurnalista Emilia Șercan anunță că judecătorii Curții de Apel București au decis că procurorii trebuie să redeschidă ancheta în dosarul său de kompromat privind fotografiile personale publicate pe internet

Jurnalista Emilia Șercan a anunțat joi că Curtea de Apel București a decis redeschiderea dosarului său de kompromat privind fotografiile personale publicate pe internet, un dosar pe care Parchetul General l-a închis anul trecut fără să trimită pe nimeni în judecată.

„După aproape un an de așteptare, Curtea de Apel București mi-a admis azi plângerea prin care dosarul de kompromat a fost închis într-un mod ticălos de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, cu girul conducerii Parchetului General. Un judecător ca confirmat azi, într-o manieră indubitabilă, că toate lucrurile pe care le-am reclamat au fost îndreptățite (…)

Azi, după aproape un an de la clasarea dosarului, un judecător de la Curtea de Apel București a constatat că cele reclamate de mine nu au fost anchetate corespunzător și a decis redeschiderea dosarului pentru faptele descrise mai sus. Aceasta este cea de-a doua decizie care confirmă că lucrurile reclamate de mine au fost întemeiate, după ce în aprilie, un alt judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție a redeschis un alt dosar, care are legătură cu acesta”, menționează Emilia Șercan într-o postare pe Facebook.

Postarea integrală:

După aproape un an de așteptare, Curtea de Apel București mi-a admis azi plângerea prin care dosarul de kompromat a fost închis într-un mod ticălos de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, cu girul conducerii Parchetului General.
Un judecător ca confirmat azi, într-o manieră indubitabilă, că toate lucrurile pe care le-am reclamat au fost îndreptățite:
– – – violarea repetată a vieții mele private – adică publicarea fotografiilor mele personale în mod repetat de infractorul Cristian Rizea și site-urile Realitatea Plus;
– – – divulgarea de informații care nu sunt destinate publicității – adică scurgerea din poliție a unei capturi de ecran pe care am depus-o ca probă și publicarea ei (alături de cinci fotografii personale) pe site-ul infractorul Rizea;
– – – antedatarea unui articol pe site-ul patrianoastra.com, astfel încât să fie dată senzația că acea captură de ecran și fotografiile mele personale au fost publicate pe site-ul conservă patrianoastra.com înainte de publicarea lor de către infractorul Rizea.
Timp de un an și jumătate am denunțat public faptul că procurorul Nicoleta Rotaru de la Parchetul Curții de Apel București a încercat să îngroape acest dosar călcând în picioare Codul penal și orice înțelegere a noțiunilor de „adevăr” și „dreptate”.
După clasarea dosarului, în noiembrie și decembrie anul trecut am protestat timp de 16 zile în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel pentru a atrage atenția conducerii porcurimii din România despre abuzul de drept făcut de procurorul Nicoleta Rotaru. Protestul nu a avut niciun efect, pentru că soluția clasării a fost menținută de șeful direct al acesteia.
Ei, bine, azi, după aproape un an de la clasarea dosarului, un judecător de la Curtea de Apel București a constatat că cele reclamate de mine nu au fost anchetate corespunzător și a decis redeschiderea dosarului pentru faptele descrise mai sus.
Aceasta este cea de-a doua decizie care confirmă că lucrurile reclamate de mine au fost întemeiate, după ce în aprilie, un alt judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție a redeschis un alt dosar, care are legătură cu acesta.
Las aici câteva pasaje din motivarea de azi:
„Judecătorul de cameră preliminară apreciază că această campanie a cărei victimă este petenta nu este străină de contextul – de notorietate – al investigațiilor realizate în decursul timpului de aceasta, în principal al devoalării caracterului plagiator al tezelor de doctorat ale unor persoane cu funcții importante în stat, inclusiv în Poliția Română”.
„Astfel, și Judecătorul Curții de Apel consideră, concordant cu Judecătorul Î.C.C.J. că activitatea de defăimare a acesteia precum și presupusa activitate infracțională de mușamalizare a scurgerii capturii de ecran din poliție prezintă o gravitate deosebită pentru statul de drept și este necesar să fie cercetate complet, astfel încât, pe bază de probe să se asigure aflarea adevărului cu privire la faptele și împrejurările cauzei, precum și cu privire la autorii acestora”.

Context

În iulie 2023, APADOR-CH și alte 18 organizații i-au cerut procurorului general Alex Florența să acționeze în cazul Emiliei Șercan și să dispună ștergerea unor fotografii personale ale acesteia de pe site-ul unei societăți deținute de Alexandra Păcuraru, moderatoare Realitatea TV. Pozele sunt ținute pe site de peste un an. Cele 19 ONG-uri au transmis un memoriu Parchetului General, în atenția noului șef al instituției, venit în funcție la finalul lunii martie a acestui an. Memoriul integral poate fi consultat aici. 

Parchetul General ar fi cerut la finalul lunii iulie un control în cazul pozelor, a transmis Parchetul General, fără nicio altă mențiune ulterioară până în prezent.

La finalul lunii octombrie, o nouă scrisoare deschisă a fost adresată procurorului general, căruia ActiveWatch, Institutul Internațional de Presă (IPI), Reporteri fără Frontiere (RSF), Federației Europene a Jurnaliștilor (EFJ), Centrului European pentru Presă și Libertate Media (ECPMF), Free Press Unlimited (FPU), OBC Transeuropa (OBCT) și Centrului pentru Jurnalism Independent (CIJ) au condamnat ”ancheta neglijentă și plină de erori în cazul infracțiunilor comise împotriva jurnalistei Emilia Șercan”, potrivit unui comunicat de presă asumat de organizațiile menționate.

  • ”La o lună după ce a dezvăluit că Nicolae Ciucă, pe atunci prim-ministru al României, și-a plagiat teza de doctorat, Emilia Șercan a descoperit că 5 fotografii personale i-au fost furate și încărcate pe 31 de site-uri pentru adulți. O probă pe care Șercan a dat-o poliției pentru a se investiga furtul fotografiilor și violarea vieții private a fost publicată on-line, la 40 de minute după ce a părăsit secția de poliție, iar ulterior a fost preluată și distribuită pe circa 80 de site-uri, în cadrul unei evidente campanii de denigrare. Există suspiciuni puternice, bazate pe date, care indică o scurgere a fotografiilor de la poliție către mass-media care le-a republicat”, se mai arată în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Mult succes, Emilia Sercan!

  2. cum a reusit PNL + MUHANIS sa distruga DOSARUL 10 AUGUST asa au reusit ei sa blocheze un alt dosar DE O GRAVITATE EXTREMA LA ADRESA DEMOCRATIEI SI ANUME KOMPROMATUL EMILIEI SERCAN !!! kompromat pentru ca a DERANJAT SISTEMULPSDNUDMR!!!

    daca un jurnalist , o FEMEIE, care nu a facut altceva decat sa arate mizeria PSDNUDMR, o persoana cu vizibilitate a patit astfel de lucruri, daca PSDPNLUDMR au reusit sa amane / tergiverseze dosare (mineriada, revolutie, 10 AUGUST ) , cand se elibereaza pe banda rulanta politicieni, afaceristi legati de stat, la ce putem sa ne mai asteptam de la JUSTITIE PSDNLUDMR?

    avem noroc ca mai sunt cateva luni pana la alegeri , duap alegeri credeti ca se va mai face ceva cu MAFIA PSDNLUDMR din nou la butoane?

    • crede cineva ca va fi vreo condamnare? pariem ?
      ori va EXPIRA ori va fi autor NECUNOSCUT ori va fi ceva de genul FAPTA NU EXISTA …

    • asta e marea victorie a PLAGIATORULUI GENERAL PNL 5 STELE .. sa organizeze avand INTERNELE si JUSTITIA .. un kompromat asupra unei JURNALISTE

  3. Felicitari!
    Ma mira cum spagarii speciali au avut tupeul sa redeschida ancheta.

  4. porcurimii – bine spus!