G4Media.ro

Jurnalista Emilia Șercan, despre dosarul fotografiilor personale publicate pe internet: ”Dosarul de…

sursa foto: Colaj Inquam Photos

Jurnalista Emilia Șercan, despre dosarul fotografiilor personale publicate pe internet: ”Dosarul de kompromat a fost închis integral la cererea Parchetului General/ Procuroarea Nicoleta Rotaru a decis că niciuna din cele șapte infracțiuni nu există”

Jurnalista Emilia Șercan a scris, luni dimineață, despre dosarul fotografiilor personale publicate pe internet, spunând că speța a fost închisă în integralitate la cererea Parchetului General condus de procurorul Alex Florența.

  • ”Nemernicia unor procurori speciali din România nu poate fi imaginată, în abstract, de un om normal. Dosarul de komprom@t a fost închis în integralitatea lui de Parchetul Curții de Apel București (PCAB) la cererea Parchetului General, instituția care anul trecut l-a scăpat pe dr. plg. Nicolae Ciucă de un verdict academic de pl@giat”, a scris jurnalista.

Aceasta a mai transmis că procuroarea Nicoleta Rotaru de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București ”a decis că niciuna dintre cele 7 infracțiuni din dosar nu există”:

”- nu există scurgerea probei din poliție, care a fost baza komprom@tului;
– nu există violarea vieții mele private (două infracțiuni);
– nu există abuz în serviciu (două infracțiuni);
– nu există fals informatic;
– nu există amenințare și șantaj
– furtul pozelor, ghinion, s-a prescris”, a mai scris Emilia Șercan.

În iulie 2023, APADOR-CH și alte 18 organizații i-au cerut procurorului general Alex Florența să acționeze în cazul Emiliei Șercan și să dispună ștergerea unor fotografii personale ale acesteia de pe site-ul unei societăți deținute de Alexandra Păcuraru, moderatoare Realitatea TV. Pozele sunt ținute pe site de peste un an. Cele 19 ONG-uri au transmis un memoriu Parchetului General, în atenția noului șef al instituției, venit în funcție la finalul lunii martie a acestui an. Memoriul integral poate fi consultat aici. 

Parchetul General ar fi cerut la finalul lunii iulie un control în cazul pozelor, a transmis Parchetul General, fără nicio altă mențiune ulterioară până în prezent.

La finalul lunii octombrie, o nouă scrisoare deschisă a fost adresată procurorului general, căruia ActiveWatch, Institutul Internațional de Presă (IPI), Reporteri fără Frontiere (RSF), Federației Europene a Jurnaliștilor (EFJ), Centrului European pentru Presă și Libertate Media (ECPMF), Free Press Unlimited (FPU), OBC Transeuropa (OBCT) și Centrului pentru Jurnalism Independent (CIJ) au condamnat ”ancheta neglijentă și plină de erori în cazul infracțiunilor comise împotriva jurnalistei Emilia Șercan”, potrivit unui comunicat de presă asumat de organizațiile menționate.

  • ”La o lună după ce a dezvăluit că Nicolae Ciucă, pe atunci prim-ministru al României, și-a plagiat teza de doctorat, Emilia Șercan a descoperit că 5 fotografii personale i-au fost furate și încărcate pe 31 de site-uri pentru adulți. O probă pe care Șercan a dat-o poliției pentru a se investiga furtul fotografiilor și violarea vieții private a fost publicată on-line, la 40 de minute după ce a părăsit secția de poliție, iar ulterior a fost preluată și distribuită pe circa 80 de site-uri, în cadrul unei evidente campanii de denigrare. Există suspiciuni puternice, bazate pe date, care indică o scurgere a fotografiilor de la poliție către mass-media care le-a republicat”, se mai arată în comunicat.

Mesajul integral al jurnalistei Emilia Șercan:

Nemernicia unor procurori speciali din România nu poate fi imaginată, în abstract, de un om normal.
Dosarul de komprom@t a fost închis în integralitatea lui de Parchetul Curții de Apel București (PCAB) la cererea Parchetului General, instituția care anul trecut l-a scăpat pe dr. plg. Nicolae Ciucă de un verdict academic de pl@giat.
Procuroarea Nicoleta Rotaru de la PCAB a decis că niciuna dintre cele 7 infracțiuni din dosar nu există:
– nu există scurgerea probei din poliție, care a fost baza komprom@tului;
– nu există violarea vieții mele private (două infracțiuni);
– nu există abuz în serviciu (două infracțiuni);
– nu există fals informatic;
– nu există amenințare și șantaj
– furtul pozelor, ghinion, s-a prescris.
Închiderea precipitată a dosarului a fost cerută de conducerea Parchetului General, după ce în luna august infr@ctorul Cristian Rize@ a declarat că cunoaște lucruri “care pot lămuri sub toate aspectele prezenta cauză”.
Individul a mai declarat atunci că “solicit calitatea de martor cu identitate protejată și doresc să am parte de beneficiile conferite de lege în urma faptelor pe care doresc să le denunț”.
Trei săptămâni mai târziu, Rize@ era adus de la Rahova la PCAB pentru a fi audiat de procuroarea de caz, Nicoleta Rotaru. Audierea lui Rize@ a fost făcută fără ca avocatul meu să fie notificat pentru a putea participa.
De data aceasta, infr@ctorul Rize@ și-a rezervat dreptul la tăcere pentru a nu se autoincrimina, ceea ce înseamnă că Rize@ era conștient de vinovăția lui.
La circa două săptămâni după acest moment, Parchetul General trimitea la PCAB o notă de îndrumare și control prin care cerea ca trei dintre dosarele mele să fie reunite și soluționate până la finalul lunii octombrie. O coincidență, desigur!
Iar dosarele au fost reunite și soluționate rapid. În favoarea infractorilor!
Toate infracțiunile au fost clasate, iar procuroarea Nicoleta Rotaru a decis că Rize@ – cel care a publicat o probă scursă din poliție și care a publicat repetat fotografiile mele personale -, este nevinovat.
Publicarea unor probe scurse din dosare penale nu constituie infracțiune.
Nici violarea vieții private nu constituie infracțiune dacă lucrul ăsta a fost făcut pentru „nobilul scop” de a-l salva pe dr. plg. Ciucă și de-a o îngropa pe Șercan, așa cum afirma Rize@.
Acum dr. plg. Ciucă poate candida liniștit la președinția României. Parchetul General l-a scăpat, din nou, de o problemă care l-ar fi încurcat în campania electorală.
Justiția a înfrânt și de data asta spiritul democrației. Rușine, specialilor, rușine!
P.S. Detaliile acestei infamii judiciare, care înseamnă clasarea dosarului, le-am publicat azi în limba română și în engleză. Le găsiți în comentarii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Dosarul a fost inchis la comanda mafiei PSD-PNL care nu vrea sa fie deranjata inainte de alegeri. „Dormi linistit PSD-PNL-FSN-GPL vegheaza pentru tine”.

  2. Mafie, statul nu mai reprezinta cetatenii ci un grup de interese interlop, acest grup de interese plateste toate formele fara fond ale statului din munca sclavetilor ca sa nu fie deranjat de nimeni si nimic (rusia in miniatura)

  3. statul FAPTA NU EXISTA a PSDNLUDMR

  4. „Fapta nu exista” – „Justitia nu exista” – pozele furate insa exista.

  5. Eyes wide shut.
    Halal justiție. Decizia procurorului poate fi și trebuie atacata, mai exista încă niște excepții prin sistemul de injustiție.

  6. Pasul urmator e Haga. Sper sa nu se lase.

  7. evident ca vor interzicerea platilor cash atunci cand ei fura legal

  8. România mafiotilor