Jurnalistul veteran Bob Woodward critică modul în care presa americană a acoperit scandalul Russiagate
Remarcile tăioase ale jurnalistului veteran Bob Woodward despre modul în care mass-media a tratat scandalul Russiagate și dosarul Christopher Steele au fost întâmpinate în mare parte cu tăcere în industrie în această săptămână, relatează Fox News.
Woodward a fost una dintre cele câteva figuri importante care au vorbit cu Columbia Journalism Review (CJR) – publicat în această săptămână după 18 luni de muncă – despre povestea tentaculară a acuzației de complicitate Donald Trump-Rusia care a consumat mass-media americană timp de ani de zile. Woodward, legendarul reporter al Washington Post care a contribuit la dezvăluirea scandalului Watergate în anii 1970 și a realizat o serie de interviuri impresionante cu președintele Trump, a declarat că acoperirea de către presă a anchetei privind Rusia „nu a fost tratată bine” și că el crede că telespectatorii și cititorii au fost „înșelați”.
De asemenea, el a susținut în raport că i-a avertizat pe reporterii Washington Post care lucrau la poveștile despre complicitatea cu Rusia despre motivul pentru care a criticat public dosarul Christopher Steele în 2017 ca fiind un „document de gunoi”, iar reporterii Post și-au exprimat lipsa de curiozitate pe acest subiect.
Lucrarea îndelungată a lui Jeff Gerth pentru CJR, care acoperă saga mediatică Trump-Rusia, a aprofundat mai multe momente-cheie, inclusiv tratarea credulă de către presă a dosarului Steele, acum discreditat, acordarea de premii Pulitzer celor de la New York Times și Washington Post pentru articole care au promovat o teorie care, în cele din urmă, nu s-a concretizat, faptele și cifrele înșelătoare sau omise care au ascuns povestea preferată de mass-media privind complicitatea cu Rusia, precum și panica mediatică legată de scrisoarea din 2019 a procurorului general de atunci, Bill Barr, care a rezumat concluziile anchetei lui Robert Mueller.
În 2018, reporterii de la New York Times și Washington Post au împărțit un premiu Pulitzer „pentru o acoperire de interes public cu surse profunde și reportaje neobosite, care a contribuit în mod dramatic la înțelegerea de către națiune a interferenței rusești în alegerile prezidențiale din 2016 și a legăturilor acesteia cu campania lui Trump, cu echipa de tranziție a președintelui ales și cu eventuala sa administrație”.
Atât Times, cât și Post au menționat Pulitzerul ca o justificare a reportajelor lor, dar premiile au fost criticate pe parcurs, pe măsură ce povestea Russiagate și ideea că Trump ar fi implicat într-o conspirație diabolică s-au estompat. Reporterii care au câștigat prestigioasa distincție pentru reportajele lor despre Rusia au ignorat în mare parte solicitările de comentarii cu privire la comentariile lui Woodward.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii