G4Media.ro

Kelemen Hunor: Coca Cola are un profit foarte mic în România, comparativ…

Sursa Foto: Pexels

Kelemen Hunor: Coca Cola are un profit foarte mic în România, comparativ cu alte țări / Optimizarea fiscală scoate banii din țară / ANAF lasă în pace firmele mari cu profit mic

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a spus că așa-numita ”taxă de solidaritate” pe cifra de afaceri a companiilor mari este necesară pentru că unele firme nu plătesc profit, scoțându-l din țară sub formă de optimizarea fiscală. El a dat ca exemplu reprezentanța din România a Coca Cola.

”Coca Cola are un profit foarte mic, la o cifră de afaceri mare. În altă țară similară, Coca Cola are un profit mult mai mare, la o cifră de afaceri similară. În România, anumite companii merg pe optimizarea financiară, e un nume foarte frumos, dar se poate spune altfel – se scot banii din țară se facturează alte servicii și se înregistrează profitul în altă parte”, a spus liderul UDMR la Digi24.

El a criticat și Fiscul, spunând că agenții fiscali nu controlează marile companii: ”Cei de la ANAF merg după companii mici și lasă în pace firmele cu cifră de afaceri mare și profit mic sau deloc. La aceste companii nu se uită. Eu o să spun lucrurilor pe nume. Dacă statul nu e în stare să adune TVA și alte taxe, înseamnă că nu e un stat puternic. Un stat puternic are reguli respectate de toți. Noi suntem interesați să avem un stat puternic”.

Kelemen Hunor a spus că PNL nu e de acord cu taxa propusă de UDMR și susținută de PSD, adăugând că discuțiile vor continua și în 2022. ”Nu trebuie să ne ambalăm, dar trebuie să discutăm. Să încercăm să aducem niște bani la buget”, a mai spus liderul UDMR.

El a spus că taxa ar urma să intre în vigoare la minimum 6 luni după eventuala adoptare și ar aduce la buget ”4-5 miliarde de lei pe an”. (Sursa Foto: Pexels)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. De unde profit la Coca Cola daca nu fura si nu da spagi.

    • Coca-Cola are profit bun in Romania, dar Kelemen vorbeste prostii. 2 438 044 625 Ron cifra de afaceri anul trecut, Coca-Cola a avut un profit de 335 745 239 Ron. Adica vreo 14%. Nu stiu cat profit vrea ca o companie sa aibe. Probabil ca Klelemen nu stie ca firmele mari nu merg pe marje de profit uriase, mizand mai mult pe mentinerea sau pe expansiunea in piata. Probabil crede ca multinationalele sunt hoteluri de pe litoral care au marja de profit de 60-70 % in plin sezon.

    • O cofunda ungurul cu Pepsi, ca acolo profitul e ceva de genul 1-2 milioane de lei.

      Statul mai bine ar pune ANAF-ul la punct, ca taxele astea tot prostii le platesc, nu marile firme.

    • S-o terminat pădurea, voi altă preocupare mai serioasă nu aveți?! Bine ar fi sa aibe rubrică de comentarii toate publicațiile.

  2. Vinzi apa cu 10 lei 2 litri si ai profit zero.

  3. iar avem dovada ca astia cocotzatzi ..nu au nici cel mai mic habar de economie..nici dupa 30 de ani..au aceeasi placa..firmele acot bani din tara..
    peste tot este la fel..si probabil daca as fi in locul lor as face la fel
    problema nu e ca scoat bani din tara..problema e..ce faceti voi ca sa ii tina in tara..aici e vorba de reglementare..de piata competitiva..de oportunitati de investitie..de care voi inca nu aveti habar.
    oricum..fara acele 350 de companii..nu prea mai aveti de unde fura..asa ca aveti grija..nu omorati vaca..mai bine mulgeti-o..dar vedeti ca mai trebuie sa ii dati si de mancare..

  4. Coca Cola Zero taxe :))

  5. Pentru expertul în economie dl. Kelemen Hunor, cu dedicație:
    – sa nu fi încurcat cu cifrele îmbuteliatorului care este o firma separată de Coca Cola.
    – toate firmei fac un fel de optimizare fiscala acolo unde legea permite. Inclusiv românești și chiar și maghiare. Problema este ca ei știu sa interpreteze legile proaste votate de Dvs. cei mai profesionisti parlamentari din EU.
    – nu se duc numai la firme mici, ci și la firme mari, numai ca acolo nu prea au ce sa găsească pentru ca ori joaca cinstit – de cele mai multe ori – ori sunt acoperiți de contracte beton. În plus la firme mari este de munca, nu 2-3 facturi pe, și trebuie sa înțelegi cu ce se ocupa ca sa iei dai seama dacă într-adevăr „sug din seva acestui popor chinuit de-a lungul secolelor, dar drept și neînfricat în fata cotropitorilor fiscali”
    – nu de la corporatii nu se recupereaza TVA-ul, ci de la firme românești conduse de evazionisti de frunte

  6. fix de asta nu doarme Hunor noaptea, ca nu face Coca Cola destui bani de pe urma noastra.

  7. case de marcat fiscale in piete
    lasati povestea cu tanti cu patrunjelu’
    tanti nu mai exista de mult

  8. Si am controale lunar de la autorități și ANAF e Cu ochii pe mine la ultimul ban…așa e când ești mic si corect. Păcat de țară, că nu avem oameni competenți.

  9. Hunor bacsi… WIZZAIR… Wizzairul cât plătește impozite în România? Că la Mureș stă gratis pe aeroport. Probabil și în alte locuri. Deci… WIZZAIR.

  10. Pentru ca in Romania Coca Cola este produsa sub licenta de HBC care inseamna Hellenic Beverage company si care sunt greci

  11. Pai Coca-Cola e dezvoltator imobiliar cu marje de profit astronomice ?

  12. Nene Hunor, lwgilw economice si codul fiscal sunt toate proaste. Schimbati legea societatilor comerciale, contabilitatii, evaziunii si veti avea bani. Cati din clasa bogatilor de azi din Ro isi pot justifica averile, confiscati la greu, impozitati progresiv veniturile si veti avea bani.

  13. Să zicem că se pune taxa. Oricum nu se pune de azi pe mâine. In alea trei sau șase luni pină intră în vigoare, multe firme mari se sparg in multe micuțe. Sau ne spun la revedere și se mută prin Serbia, Moldova, Ungaria. Și se trezește în statul cu ceva șomeri în plus.
    Și că taxa se va aplica la vreo câteva firme de stat.

  14. Este prima oara când comentez o știre; companiile multinaționale își exportă profitul prin diverse servicii gen taxa de utilizare brand, taxa de cercetare, etc., adică primesc facturi de la firma mama pe diverse servicii; teoretic este legal dar este imoral pentru că ei fac banii aici, nicidecum in Grecia, Germania, Suedia, etc, dar nimeni nu dorește să reglementeze aceste oportunități pentru ei.