G4Media.ro

Kelemen Hunor: Dacă nu intrăm în Schengen în 2023, atunci până în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Kelemen Hunor: Dacă nu intrăm în Schengen în 2023, atunci până în 2025 nu trebuie să ne ocupăm de acest subiect, pentru că vin alegerile / Cred că a fost o decizie mizerabilă, dar degeaba cauţi vinovaţi în România

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat marţi la Prima News TV, despre aderarea la Schengen, că dacă nu intrăm în 2023, atunci până în 2025 nu trebuie să ne ocupăm de acest subiect, pentru că vin alegerile şi Comisia nu se mai ocupă. El a precizat că consideră în continuare că a fost o decizie mizerabilă şi a arătat că în opinia sa că România a gestionat bine acest dosar în 2022.

Întrebat dacă aderarea la Schengen ar putea să se întâmple anul acesta, Kelemen Hunor a spus: ”E greu de spus, Eu sper că da, dar e greu de dat un termen. Dacă nu intrăm în 2023, atunci până în 2025 nu trebuie să ne ocupăm de acest subiect, pentru că vin alegerile şi Comisia are treabă, nu se va mai ocupa. Comisia care vine după alegerile europarlamentare se va aşeza undeva în septembrie, octombrie 2024, până când lucrurile se vor aşeza pe un făgaş normal trece anul 2024”.

Liderul UDMR a precizat că vrea să creadă că ”dacă nu vom reuşi să închidem sub preşedinţia suedeză, sub preşedinţia spaniolă se poate închide”. ”Au şi austriecii nevoie de un pic de timp, au alegerile în ianuarie, acum, şi după aceea politic lucrurile se vor aşeza”, a mai spus el.

Întrebat cine este vinovat pentru acest eşec, Kelemen Hunor a răspuns: ”Nu avea cum să prevadă nimeni această schimbare, nici din România nici din statele membre. Noi când am aflat chestia asta am aflat de la colegii noştri din Austria, că avem acolo prieteni, suntem în aceeaşi familie politică. Ne-au zis, vedeţi că se schimbă brutal ceva la noi, au văzut sondajele, cancelarul a luat o decizie, în cerc restrâns. Dar asta noi am aflat când s-a luat decizia. (..) Toată Comisia a fost susprinsă, toate statele membre şi supărarea a venit şi de aici”, a spus preşedintele UDMR.

El a precizat că a fost o reacţie politică. ”Eu în continuare cred că a fost o decizie mizerabilă, dar degeaba cauţi vinovaţi în România, pentru că toată lumea este luată sub surprindere”.

”De schimbat nu mai putea schimba nimic. Sunt convins, deşi nu am fost implicat, am avut multe discuţii cu colegii din diferite state membre şi eu cred că România a gestionat bine acest dosar în 2022”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că ”nu ar susţine decuplarea de Bulgaria”. ”Trebuie să îţi păstrezi prietenii, noi am da un mesaj prost, că nu mai are încredere în tine, că îl laşi baltă”, a arătat preşedintele UDMR.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ce sa faci? Croații nu au Miorita. Soarta. Sigur au ăștia ceva cu noi. Noi nu suntem de vina, normal.

  2. Minți cum respiri, Kelemene.
    Vinovații sunteți voi , mai ales voi iudemeriștii care sunteți de 30 de ani la guvernare.

  3. „Mulțumită ” celei mai nocive alianțe pentru viitorul României.
    Psd Pnl și Udmr au distrus orice alternativă, din incompetență, din dorința de a sfida orice reguli și de a fura in permanență, din dorința de a ne arata cât de dezinteresați de problemele reale ale românilor. In afara de permanentul interes de a secătui resursele țării în favoarea lor și a acolitilor , s-au preocupat și se preocupa de pensii speciale și îngenuncherea definitivă a justiției , astfel încat ,indiferent de fapte sa fie in permanență exonerați de delicte . Voiculescu și sluga lui grivcoviana, iohannis sunt artizanii acestor fapte .

  4. ha, a-ti domit mai tot timpul pe bancheta din spate in timp ce altii isi faceau treaba

  5. Ie de vină agenturiliiii! Avem cea mai coruptă clasă politică, cei mai corupți și hoți vameși și ăsta spune că să nu căutăm vinovații în românica. Dacă nu îi căutăm în românica vinovații nu vor fi găsiți în altă parte și vor scăpa și cu averile.

  6. Cum să nu fie vinovați și cei din România?

    De ce nu mergeți chiar acum să discutați cu Olanda?

    Nu cumva Consiliul Național Secuiesc, reprezentanții extremiști ai FIDESZ, a cerut statelor membre UE exact respingerea cererii României de aderare la Schengen, în urmă cu doar câteva săptămâni?

  7. Avem cea mai coruptă și lipsită total de dragoste de țară și popor clasa politică din Europa. Nicăieri nu au atins culmea culmilor ca in Ro. Ăștia ar trebui judecați în regim de urgenta pentru înaltă trădare și aplicată pedeapsa cea mai mare.