G4Media.ro

Kelemen Hunor: Pur şi simplu nu înţeleg această goană după titlul de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Kelemen Hunor: Pur şi simplu nu înţeleg această goană după titlul de doctor, parcă ar fi un titlu nobiliar

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a declarat miercuri că nu vrea să comenteze situația lui Lucian Bode, acuzat de Universitatea Babeș Bolyai că și-a plagiat doctoratul, dar s-a arătat nedumerit în legătura cu politicienii care obțin doctorate.

„Nu vreau să comentez această chestiune, suntem colegi, dar există şi un proces pe rol, nu voi comenta. Eu pur şi simplu nu înţeleg aceasta goană după titlul de doctor, parcă ar fi un titlu nobiliar. Nu înţeleg, nu vreau să comentez, va rezolva domnul Bode probabil cum ştie el mai bine”, a declarat Kelemen Hunor la TVR Info, potrivit Agerpres.

Întrebat cum ar putea să încurce situaţia lui Bode aderarea la Schengen, liderul UDMR a spus: „N-are nicio treabă chestia asta cu spaţiul Schengen, nu domnul Bode intră în spaţiul Schengen, acum haideţi să nu încurcăm foarte tare borcanele în cămară. Dacă ar fi vorba să intre pe persoană fizică domnul Bode, atunci poate că ar fi o problemă, dar nu domnul Bode, pe persoană fizică, intră în spaţiul Schengen”.

Potrivit vicepremierului, „lucrurile nu sunt legate”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Miroase a sărăcie domnule Humor! Aici prin părțile noastre a Europei ce e mare , strălucitor și gol e onorabil , in totala opoziție cu lucrurile omenești . De aia suntem pe primul loc în Europa la hoți de buzunare , prostituție etc. Știm cu toții că domnul Bode e un simplu borfaș, la fel ca cei care au condus Romania și înainte de 89.

    • În esență doctor și nobil înseamnă cam același lucru: ahtiați după venituri mai mult sau mai puțin corecte. Atâta doar că titlul de nobil rămâne mostenire celor care nu au nici un merit în dobândirea lui. Exista teza de doctorat care sa nu fie plagiata? În fond se pornește de la lucruri cunoscute care trebuiesc precizate.

  2. E na, ne facem ca nu intelegem. De functii si de bani in plus la salariu atunci cand esti doctore` nu ai auzit nenea Kelemen?

  3. Titlul de doctor iti aduce tot atat de multi bani cat unul nobiliar, intrebati-l pe Bode! 😎

    • Esti in urma cu cifrele. Azi e doar 50% (impozabil si inghetat) din 1900 de lei…deci nici nu se cunoaste la salariul astora mari. E vorba de frustrari intelectuale la ei.

  4. Junta militaro-mafiota, fiind o nulitate absoluta si o structura parazitara in tot ansamblul ei, a trebuit permanent sa-si justifice existenta la butoane. La revolutie au ucis oameni prin ‘teroristi’, ca apoi sa poata spune ca numai ei ii pot opri. Apoi au fabricat mineriadele, tot pe acelasi principiu. Mai tirziu, cind pina si tara asta a mai evoluat, datorita strainilor, analfabetii din junta nu-si mai puteau justifica existenta la butoane. Asa ca si-au dat intre ei diplome de doctori.

  5. corb la corb nu scoate ochii!o clasa politica putreda nu va avea niciodata o actiune de respingere si eliminare a unui specimen ca bode!

  6. Nu este titlu nobiliar ,dar este furt din buzunarul nostru . Acest titlu aduce bani in plus la salariu și la pensie + pensie specială când este cazul și Hoțul merita.

  7. Cum nu intelegi, bre Hunore?!
    Simplu: beneficiile si privilegiile diplomei de doctor!!!
    Jurnalista Emilia Șercan a explicat pentru Ziare.com cu ce beneficii vine la pachet titlul de doctor.
    Printre acestea se numără banii, ascensiunea profesională sau recunoașterea autorității într-un domeniu.
    ”În primul rând vorbim despre posibilitatea de a avansa în carieră. O persoană care deține titlul de doctor înseamnă că are o calificare superioară, deține o serie de competențe și abilități care sunt diferite de cele ale unui absolvent de licență, masterat, și persoana poate să ocupe funcții mai importante într-o structură de stat.
    Deci în primul rând avansarea în funcție, care vine evident și cu un salariu mai mare.
    Există și beneficii materiale clare, mă refer la sporul de doctorat care se dă persoanelor care lucrează la stat.
    Până în 2017, acest Spor de doctorat era de 15% din valoarea salariului, după 2017, prin Codul Muncii, el a fost modificat astfel încât acum Sporul este de 950 de lei indiferent de salariu.
    Apoi mai există o serie de beneficii care avantajează persoanele care lucrează la stat, dar nu numai. De exemplu persoanele care pot să devină avocați în baza titlului de doctor fără să mai dea examenul de admitere în barou.”

  8. Titlul de doctor nu ar trebui recompensat financiar. El in sine presupune apogeul academic intr-un domeniu si nu este necesar pentru a lucra sau a fi productiv.
    Tot respectul pentru cei care il obtin pe bune si chiar sunt la acel nivel de inteligenta; am intalnit cativa doctori adevarati, dar si multi care au titlul si mult gol in cap.