Kelemen Hunor: Toţi vrem indexarea pensiilor, dar am ajuns la limită / Ar trebui să găsim o soluţie pentru pensionari care au între 1.300 şi 3.000 de lei pensia lunară / Trebuie să reducem deficitul în 7 ani, nu trebuie să aplici nicio terapie de şoc
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri seară, că liderii coaliţiei doresc indexarea pensiilor, dar nu există bani în buget pentru acest lucru momentan. Cu toate acestea, se doreşte o soluţie pentru pensiile mici, cuprinse între 1.300 şi 3.000 de lei lunar. De asemenea, Kelemen Hunor a declaratt că România are un ”noroc chior” că şi alte state europene au deficit mare şi trebuie să caute soluţii de reducere a cheltuielilor, iar noi trebuie să reducem deficitul în 7 ani, nefiind necesară ”nicio terapie de şoc”, transmite News.ro.
”Toţi vrem indexarea pensiilor. Anul trecut a fost o recalculare şi o indexare foarte bună, zic eu, cu mici excepţii care pot fi corectate, dar astăzi am ajuns la limită. Nu putem creşte cheltuielile bugetare. Oricum, pentru bugetul pensiilor trebuie să punem în jur de 37, 38, 39 miliarde de lei ca să completăm bugetul pensiilor şi asta este viaţa, trebuie să facem acest efort”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la Europa FM.
Liderul UDMR afirmă că ”nu putem cheltui mai mult decât adunăm”.
”Dacă cheltuim mai mult, trebuie să luăm în continuare credite, trebuie să mergem să luăm, cu dobânzi mari, credite foarte scumpe, nu ne permitem. Şi de aceea am spus că în acest an ar trebui să găsim o soluţie pentru pensiile mici, pentru pensionari care au între 1.300 şi 3.000 de lei pensia lunară, să dăm măcar o singură dată, spre sfârşitul anului după septembrie, o singură plată, ceva completare la pensiile lor, one-off, să fie în 2025”, a mai afirmat liderul UDMR.
Acesta a dăugat că ”în acest moment trebuie să vii cu cheltuiele bugetare în jos, cu deficitul bugetar în jos”.
”Norocul nostru că trebuie să reducem acest deficit în 7 ani, nu trebuie să aplici nicio terapie de şoc şi mai avem un noroc, chior, dacă vreţi, că, dintre statele membre ale Uniunii Europene, 20 de state au un deficit bugetar mare, mai mare decât 3%. Şi asta înseamnă că există un context economic prost pentru Uniunea Europeană, există un context politic nu prea favorabil în acest moment şi toată lumea trebuie să găsească soluţii pentru a mai reduce cheltuielile bugetare în momentul în care ar trebui să crească cheltuielile de apărare”, a adăugat Kelemen Hunor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.