G4Media.ro

Kelemen Hunor: Trebuie să ne pregătim să primim refugiaţi. Dacă este război…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Kelemen Hunor: Trebuie să ne pregătim să primim refugiaţi. Dacă este război în vecinătatea noastră şi umanitatea, şi regulile internaţionale spun că trebuie să primeşti refugiaţi de război

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că, dacă vor avea loc atacuri terestre în Ucraina, România va fi unul dintre statele care vor primi refugiaţi din această ţară, iar zonele „sub presiune” vor fi Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani.

„Este inacceptabil ceea ce face Moscova şi este lipsit de responsabilitate.(…) Rusia face un joc cel puţin dublu, dacă nu triplu: vrea să devină iarăşi un jucător global. A reuşit. Dar în acelaşi timp a făcut şi un lucru interesant şi important: a solidarizat Occidentul şi este foarte bine acest lucru. Trebuie să ne pregătim să primim refugiaţi. Dacă este război în vecinătatea noastră, şi umanitatea şi regulile internaţionale spun că trebuie să primeşti refugiaţi de război. Şi dacă va fi un atac terestru şi mai ales dacă va fi un atac din două direcţii – nu ştim dacă se va întâmpla sau nu, eu în continuare sper că nu se va întâmpla – un atac terestru masiv şi din Belarus şi dinspre Rusia, atunci lucrurile se vor complica”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la B1 Tv.

El a afirmat că, dacă va avea loc un atac terestru masiv, Guvernul român se pregăteşte pentru a primi „zeci de mii de refugiaţi, dacă va fi nevoie”.

„În acest moment vorbim despre un război într-o ţară vecină cu România, cu cea mai lungă graniţă. Lucrurile trebuie discutate în contextul politic, economic, social. Dacă se creează un efect de pâlnie, în primul rând vor veni românii din Ucraina spre noi.(…) Dacă va exista o astfel de necesitate atunci oamenii trebuie cazaţi, trebuie să dai masă, căldură, să ai grijă de refugiaţii de război, există posibilitatea de a face tabere cu construcţii modulare uşoare, există pensiuni. Aici este vorba mai ales despre zonele de lângă graniţă”, a explicat viceprim-ministrul.

În acest context, el a indicat judeţe de pe graniţa de nord a ţării care ar putea fi „sub presiune”, spunând că taberele de refugiaţi ar urma a fi ridicate în Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Dap, de acord cu Hunor de data asta. A luat se pare o poziție diferită față de șeful lui de la Budapesta, care nu acceptă nici un fel de refugiat aa…european sau nu. Orban trebuie să mențină poziția ca nu cumva să facă cea mai mare crimă a secolului 21… să fie „rasist”. No refugee, welcomed.

  2. Ii vom duce in cele mai linistite zone cu aer curat ozonat…Tusnad, Mirecurea Ciiuc, Ordorhei, Valcele…in tinutul celor 3, 7 …scaune….

  3. 1. O analiză lucidă de la Kelemen Hunor.
    2. Hunor tot un șarpe politic e, care a distrus legile justiției cot la cot cu PSD.
    3. România nu va fi pregătită, pentru că nu e niciodată pregătită. Nu poate furniza căldură nici propriilor cetățeni.

  4. Nici dracul nu intra in golanimea romaneasca.

  5. Nu trebuie să primim nici un refugiat ucrainean,ore că apoi și teritoriu pe care îi primim.

  6. În HarCov cu ei. Și în unele părți din Mureș, Bihor, Arad, Baia Mare.

  7. Onu preconizeaza 5 milioane de redugiati..Hunor vede cateva zeci de mii

    • Tu chiar crezi ca vrea cineva sa se refugieze in Romania? Poate doar cei care au ceva rude pe aici.

  8. Astia deja vorbesc pe nas :))) Sa le spuna cineva ca orban a devenit total irelevant in Europa. Luati o gura de aer baieti

  9. Îi e frică pentru că se vor muta cei din Harkov în HarCov?

  10. Oare cati refugiati a primit tara noastra cand era razboi la fratii sârbi?