G4Media.ro

Kievul cere României şi NATO mai multă fermitate faţă de intrarea în…

Sursa foto: president.gov.ua

Kievul cere României şi NATO mai multă fermitate faţă de intrarea în frontierele lor a dronelor ruse / Consilier prezidențial: Avem nevoie de acțiuni, nu de „tăcerea mieilor” / „Nimeni nu se aşteaptă ca NATO să invoce articolul 5 pentru că o bucată de metal a căzut pe un câmp”

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a explicat vineri că Ucraina nu se aşteaptă ca NATO să declare război Moscovei pentru că o dronă militară rusă a căzut luni pe teritoriul României, ţară membră a NATO, dar a cerut mai multă fermitate pentru a evita repetarea unor situaţii similare, transmite EFE, preluată de Agerpres.

„Poate că ar merita să puncteze mai ferm că este inadmisibil să se încalce spaţiul lor aerian?”, a scris Podoliak pe contul său de pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter). Consilierul preşedinţiei ucrainene a sugerat o posibilă reacţie a României şi a altor ţări NATO care se învecinează cu Ucraina.

„De exemplu, acestea ar putea declara că sunt pregătite să doboare drone şi rachete pe o anumită rază pentru a-şi proteja graniţele”, a adăugat Podoliak, care a mai spus că „nimeni nu se aşteaptă ca NATO să invoce articolul 5 şi să intre în război cu Rusia pentru că o bucată de metal a căzut pe un câmp românesc”.

Consilierul biroului prezidenţial ucrainean a spus că „tăcerea” în legătură cu incidente precum cel de luni într-una din zonele României care se învecinează cu Ucraina face ca „Rusia să îşi permită să folosească spaţiul aerian” al ţărilor vecine Ucrainei „pentru a lansa atacuri cu rachete împotriva Ucrainei”.

Potrivit autorităţilor de la Kiev, rachete ruseşti au trecut în mai multe rânduri, de la începutul războiului, graniţele sau spaţiul aerian al României, Poloniei şi Republicii Moldova, aceasta din urmă nefiind membră NATO.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. cam are dreptate, nu?

  2. Avem nu stiu cate Gepard-uri.Putem transfera in asa fel incat sa acoperim 10-20km liniari pentru a proteja frontiera locuita vis-a vis de porturile ucrainiene care sunt atacate..Daca rusii au doborat un Reaper care zbura in zona internationala a Crimeei si noi putem face la fel avand in vedere ca rusii trimit drone -bombe care la un moment dat vor lovi Romania,intentionat sau nu.Le dobori cu riscul asumat de ucrainieni.Preferabil le dai jos fara sa fi nevoit sa afli pe pielea ta daca intra sau nu in spatiul tau aerian.Basca si SUA au doborat balonul chinezesc.Avem antecendente de la altii,doar sa punem in aplicare mai trebuie.PLUS CURAJ!

  3. „Aparam fiecare cm patrat al NATO” parca asa spunea Biden.

    • Trebuie ca și statul Român să vrea să fie apărat ori cabala rusofilă PSD-PNL-UDMR-AUR nu zice nimic! Dacă vine direct să apere NATO, de ce ne încalcă libertatea, dacă nu zice Dulapul României nimic si pune batista pe țambal, de ce nu vine NATO!

  4. Vă spun de luni soluția, dar cabala rusofilă PSD-PNL-UDMR-AUR tot încearcă să bage capul in nisip și să pună batista pe țambal: la granița cu Ucraina, NATO, oficial, să pună un scut anti-drone care să tragă in toate dronele ce ajung in acea zonă, inclusiv pe teritoriul ucrainean, cu acceptul Ucrainei. Doar cand din 50 drone trimise le vor fi doborâte 51 se vor liniști naziștii ruși.

  5. „Kievul cere Romaniei…”. De un timp incoace, tonul ucrainienilor la adresa Romaniei
    s-a cam ridicat, cu ratoieli, nuante de comanda si repros. Iar noi, ghiocei?

  6. Ca cetățean EU cer Kievului puțintică răbdare