G4Media.ro

Klaus Iohannis, în Vinerea Verde: Încercați să lăsați mașina acasă/ Nu există…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Klaus Iohannis, în Vinerea Verde: Încercați să lăsați mașina acasă/ Nu există variante de rezervă la vaccinare/ Mai e nevoie de multă muncă pentru depolitizarea instituțiilor/ PNRR nu este o catastrofă, vom corecta și vom implementa planul

Președintele Klaus Iohannis a luat parte la Vinerea Verde alegând să meargă la Palatul Cotroceni cu bicicleta. Iohannis a îndemnat românii să aleagă mijloacele alternative de transport pentru a proteja mediul, a contribui la decongestionarea traficului, dar și pentru sănătate:

  • ”Vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună. Orașele sunt extrem de aglomerate mai ales în orele de vârf. Îi încurajez pe toți românii să aleagă mijloacele de transport alternative, chiar să meargă pe jos, este sănătos și decongestionează traficul. Mersul pe bicicletă este o alternativă excelentă, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu. O alternativă care trebuie luată în seamă, dar și autoritățile au mult de lucru, este transportul public. Încercați să lăsați mașina acasă, astfel vom reduce poluarea în orașele noastre, nemavorbind de beneficiile faptului că ne mai mișcăm puțin”, a transmis președintele.

Referitor la ridicarea restricțiilor de 1 iunie, președintele a reiterat că fără o vaccinare în masă românii nu vor ieși din pandemie, subliniind că se va implica personal în transmiterea mesajelor pro-vaccinare, inclusiv prin vizitarea centrelor.

În privința posibilei ridicări a carantinei instituite noaptea, Iohannis a transmis că ”lucrurile nu se pot întâmpla de azi pe mâine”, dar că odată cu avansarea vaccinării măsurile restrictive vor fi atenuate, apoi ridicate.

Președintele a mai transmis că ”nu există variantă de rezervă” la vaccinare, iar vestea bună este că România are suficiente doze de vaccin pentru o campanie masivă de inoculare a serurilor anti-COVID.

Iohannis a mai adăugat faptul că își dorește foarte mult ca starea de alertă să fie ridicată, dar a subliniat din nou că acest lucru nu poate fi posibil fără reducerea numărului de infectări, care depinde de numărul de români vaccinați:

  • ”Fără vaccinare nu ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire este vaccinarea în masă. Voi discuta cu oamenii, voi vizita centre de vaccinare, voi transmite mesaje ca astăzi: Dragi români, mergeți și vă vaccinați (…). Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Deocamdată merge bine campania, avem în jur de 100000 de persoane vaccinate zilnic. Dacă se reduce numărul de infectări, de persoane la ATI, de decese, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a contola răspândirea virusului. Comitetul Național evaluează permanent împreună cu INSP, fac propuneri și veți vedea că ușor-ușor se atenuează câte o măsură, apoi se va renunța la unele, până ieșim din pandemie și reluăm viața normală (…) Nu există variante de rezervă. Vestea bună este că avem suficiente doze de vaccin. Dacă nu, pandemia va continua, oamenii se vor îmbolnăvi și nu cred că își dorește nimeni așa ceva (…) În măsura în care se reduce pandemia și se reduc numărul de infectări, la o analiză serioasă se va renunța la prelungirea stării de alertă. Îmi doresc să ajungem cât mai repede în această etapă”, a mai spus Iohannis.

Referitor la depolitizarea instituțiilor publice, Klaus Iohannis a declarat că mai este nevoie de ”multă muncă” pentru ca lucrurile să se miște ”în direcția dorită de români”:

  • ”Mai e nevoie de multă muncă, multe reforme și sunt convins că până la urmă vom reuși să mișcăm lucrurile în direcția dorită de români”, a subliniat președintele.

Klaus Iohannis a mai declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență nu este în pericol în urma discuțiilor de la Bruxelles, iar termenul de finalizare a proiectului până la sfârșitul lunii este doar ”unul orientativ”, Comisia începând deja să recomande țărilor mai degrabă să lucreze la proiecte solide și eficiente decât să respecte termenul stabilit: ”Nu e nicio catastrofă”, a spus președintele:

  • ”Termenul stabilit este orientativ, Comisia începe să recomande țărilor să lucreze la planuri bune decât să le termine până la un termen. Am auzit tot felul de politicieni de la opoziție care anunță catastrofa. Nu e nicio catastrofă, prima formă a PNRR a fost discutată cu comisia, fiecare a făcut observații, le vom analiza, vom corecta planul, iar vor exista discuții la Bruxelles, vom face ultimele corecturi și planul va fi implementat”, a mai declarat președintele Klaus Iohannis după ce a participat la proiectul Vinerea Verde, venind cu bicicleta la Palatul Cotroceni.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

47 comentarii

  1. Cred si eu ca e o placere, atunci cand ai de mers cu bicicleta prin curtea de la Cotroceni ca sa ajungi la „birou”.

    • A venit cu bicicleta de la Vila Lac.Acolo locuiește,nu în Palatul Cotroceni.

    • 1. Depolitizare de la cascaval?
      2. PNRR nascut mort!

    • Ne vorbeste de protectia mediului unul a carui nevasta merge Bucuresti-Sibiu pentru ca sa tina cateva ore la liceu, cu suita de SPP si indivizi care iarna stau in masina cu motorul pornit cat timp isi tine ea orele.

  2. …vom®, vom®, vom®.
    si noi, vomam®!

  3. Adica, Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că mai e nevoie de multă muncă pentru a se ajunge la reformele şi depolitizarea PROMISE în campanie, asta a fost răspunsul lui de 1 frază la o întrebare de 3 ori mai lungă adresată de un reporter, luni dimineaţă, la Cotroceni.

    Reporter: „Aţi spus în repetate rânduri că este nevoie de o majoritae stabilă pentru a vedea reforme şi depolitizare în domeniile cheie. Coaliţia de guvernare se află la putere de patru luni şi în tot acest timp managerii de spitale sunt numiţi tot pe criterii politice, la fel şi conducerile şcolilor. S-a modificat legislaţia ca prefecţii să fie numiţi şi mai uşor politic şi în tot acest timp aproape în fiecare săptămână se împart funcţii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Aş dori să vă întreb dacă după aceste patru luni sunteţi mulţumit de rezultat şi dacă aşa arată depolitizarea pe care dvs. le-aţi cerut-o guvernanţilor.”

    Klaus Iohannis: „- Mai e nevoie de multă muncă, mai e nevoie de multe reforme şi sunt CONVINS că până la urmă vom reuşi să mişcăm lucrurile în direcţia dorită de români.”

    Vor face „depolitizarea” in ultimul An, 2024, pana atunci timp de 3 ANI isi vor face plinul!
    Sa stiti ca si Romanii sunt „convinsi”, dle Johannis, CONVINSI ca maretele REFORME vor ramane pe hartie, in Programul de guvernare al aliantei 2020-2024!
    Fix ca la PSDragnea 2016!

    Cat despre povestile din PNRRul Romaniei, ‘vom face si vom drege”(dar de ce NU ati REUSIT in astea cateva luni, dle Johannis?!) iar Banii vor veni fix cum vin din 2007 incoace, de cand Romania a aderat la UE, iar Gradul de absorbtie NU a depasit 50% in nici un Exercitiu financiar!
    Ultimii in UE in fiecare exercitiu financiar la Gradul de absorbtie!!

    ADEVARUL, 18 Decembrie 2020: „Cum dăm cu piciorul banilor gratis. România a accesat mai puţin de jumătate din fondurile europene pentru perioada 2014-2020.
    România a absorbit mai PUTIN de jumătate din Fondurile europene alocate ţării noastre în exerciţiul financiar multianual 2014-2020, până în acest moment. Din 31 de miliarde de euro, sumă similară cu cea pe care o vom primi pentru relansarea economică de după criză, ţara noastră a reuşit să acceseze doar 14,8 miliarde euro, în 6 ANI. Banii pentru Relansare(PNRR) vor trebui cheltuiţi în numai 3-4 ani.”

    Succesuri!

    • Inutil este sa le explici unora adevarul acelora care nu isi doresc ca la rindul lor sa prezinte public o realitate si nu propria lor inchipuire .Ce o fi asa de greu , pentru unii , de inteles ce se intimpla .PNNR este un program nou ce se afla in desfasurare si unde toate fortele conlucreaza inspre obtinerea unei solutii cit mai corecte si avantajoase pentru toata lumea . Cu propria expertiza, ce tine de adevar , asa cum mai mereu ne-a obisnuit , presedintele arata o realitate si nu incearca sa influenteze segmente de populatie, asa cum eronat o fac altii . Sa spui ca UE anunta un anume dezacord atunci cind totul este in marja de discutie si in cautarea de solutii viabile , este o farsa . Sa spui sau sa ceri colegilor tai de partid – parlamentari romani – – greva parlamentara ( nu exista asa ceva ) este iarasi un lucru de negindit . Intotdeauna lucrurile pot fi facute mai bine si asta este de fapt provocarea . In cazul interesului major – de tara – politicul ar trebui doar sa contribuie la rezolvarea temelor nu sa introduca teme false in societate . Cred insa ca majoritatea cetatenilor nu pot fi decit – gind la gind – cu presedintele tarii .Presedintele nu guverneza tara .Este foarte clar pentru toata lumea ca Presedintele s-a abtinut o vreme sa comenteze diferitele subiecte . Pierderea alegerilor parlamentare din motivele deja cunoscute ce tin de deciziile eronate girate de fostul premier ,ne-au adus in aceasta situatie . O coalitie de partide guverneaza tara . Asa cum cineva spunea – presedintele a fost foarte necajit – Oare cine nu ar fi fost atunci cind dupa un parcurs spectaculos definit prin cistigarea alegerilor europarlamentare ,a referendumului pe justitie si a alegerilor locale , aflat fiind pe un trend ascendent in simpatia electorala , chiar daca pandemia a scazut putin imaginea de forta data de un tandem presedinte- premier , te trezesti in situatia ca un cumul de decizi eronate – (se stie ale cui au fost acestea ) sa te faca pierzatorul ultimei redute . Presedintele ,este acum nevoit sa isi reconsidere intreaga decizie politica .Dupa cacealmaua declansata in coalitie de USR si dupa restabilirea ordinii in interiorul coalitiei, presedintele se arata iarasi in fata natiunii .A explicat foarte clar situatia cu PNNR , a mai facut niste gesturi de imagine alaturind forta imaginii sale celei a noului premier o data cu plantarea unor arbori,( intre timp cineva tocmai ce isi rupse sapa), a mai pedalat o vreme si a recomandat tuturor folosirea bicicletei , atunci cind este posibil (un bine absolut ) . A anticipat si a aratat forta serviciilor noastre secrete ce stiu exact si arata si altora ce se intimpla la granita cu Ucraina -Intre timp trupele rusesti isi fac bagajul chiar daca lasa in urma anumite componente de forta dar care nu mai pot avea un caracter ofensiv ci doar unul defensiv. Este evident, pentru toata lumea, ca nici unul dintre sefii partidelor politice cu reprezentare in parlament , nici nu pot visa a atinge carisma si politica a presedintelui tarii .Si deasupra tuturora se ridica cine poate ne spune un vers celebru . Circotasii de serviciu isi reiau activitatea si nici macar nu vad ceea ce se intimpla la nivel guveramental . Fie nu stiu , fie nu vor ,sa citeasca tot ceea ce acest guvern face deja .

    • @Mafa
      Si tu și Președintele aveți chiorul găinii și contraziceți de fapt realitatea aia „reală „!

    • Marcele tu vezi de ochelarii tai de cal . ai uitat si zicala cum suna daramite altele .

    • Tu nu ești mafalda!

    • @mafalda: Daca e asa cum ne mint ei, DE CE autinut secret si NU au spus nimic pe subiect de la „inceputul saptamanii” de cand s-a intors Ghinea de la Brussels, cum a recunoscut MIERCURI seara Dan Barna la TVR 1 la insistentele lui Ionut Cristache, altfel nici azi NU am fi AFLAT nimic!?
      De ce cateva zile au ascuns si NU au comunicat pe subiect: uite aia si aia?!
      Mint TOTI, o adunatura de mincinosi, Ghinea si Barna spun ca e vorba despre Irigatii, Corina Cretu spune ca e JALE, eu dupa ce am citit evaluarile PNRR din Martie in cursdeguvernare.ro, cred ca Expertii CE au facut praf povestile din PNRR!
      Ati citit cele 154 Pagini initiale, acum devenite 142 Pagini ale PNRR postat pe Site-ul MFE?!
      Alea NU sunt PROIECTE, alea sunt povesti, am scris asta inca din 19 Martie 2021 cand PNRR a fost lansat in dezbatere publica!
      Ghinea si Barna, 2 politruci pentru care palaria PNRR e prea mare!!!

    • @lili, lăsați-i pe fanii fundamentaliști fanatici și trombonisti ai PNL, precum și pe cei nematurizati și războinici ai USRPLUS și spuneti-mi, dacă știți, care este regimul de publicare în MO a actelor juridice și administrative?! Mă interesează dacă Ordinul de Ministru este obligatorii să fie publicat sau nu, pentru că Ordinul Ministrului Muncii nr. 108 din 2021, prin care MMPS face așa-zisa evaluare a dosarelor de pensii și recalcularea pensiilor, este ținut la secret.

    • @Radulescu Marcel: v-am raspuns abia azi la celalat articol unde m-ati intrebat, azi am vazut intrebarea, aseara la ora aia dormeam!!!
      Era articolul „Replica lui Ghinea pentru Ciolacu: Este un om cu umor și face opoziție în glumă. PNRR nu a fost încă trimis și, deci, nu a fost respins.”, postat ieri pe G4media, am scris azi:
      „23.4.2021 la ora 12:47 pm.
      Am gasit ceva:
      juridice.ro: „Legislația invizibilă. Cum ascunde statul o parte din legislație față de cetățeni
      03.10.2019.
      În mod normal, fiecare act normativ emis de autoritățile statului ar trebui să fie adus la cunoștința publicului prin intermediul Monitorului Oficial, exceptând actele cu caracter secret.
      Din nefericire, situația reală este cu totul alta.
      Există un segment important de acte normative care țin de Legislația secundară(Ordine de ministru, norme, regulamente etc.) şi care, fără să facă parte din categoria documentelor clasificate, NU au fost publicate niciodată în Monitorul Oficial.
      Practic, s-a ajuns la situația în care autoritățile emit și modifică pe bandă acte normative fără să le mai aducă la cunoștința publicului.
      Această situație creează un imens dezavantaj pentru cetățeni faţă de autoritățile statului. Neștiind ca există, cetățenii nu au idee atunci când actele nepublicate sunt încălcate, de multe ori chiar de autoritățile emitente.
      În egală măsură, se pierde posibilitatea de a le invoca în fața instanței.
      Uneori, actele normative nepublicate în Monitorul Oficial pot fi aduse la cunoștința publicului pe paginile oficiale de internet ale emitenților, dar nu este o regulă. Există numeroase situații în care diverse acte normative nu au fost deloc publicate, nici în Monitorul Oficial și nici în alt mod.
      Pentru a fi înțeleasă mai bine importanța actelor normative ascunse de autorități, în continuare vor fi prezentate câteva exemple relevante.
      Ordinul Ministerului Sănătății nr. 663/2006 – un factor pentru combaterea corupției din spitalele de stat.
      Astfel, Ordinul Ministerului Sănătății nr. 663/2006 NU a fost publicat nici în Monitorul Oficial și nici altă parte (cum ar fi, de exemplu, site-ul instituţiei).
      Acest Ordin prevede, în principiu, organizarea unor comisii de control la nivelul Ministerului Sănătății și al Direcțiilor de Sănătate Publică. Pe lângă alte atribuții, aceste comisii aveau rolul de a verifica, din oficiu, dacă persoanele care ocupă funcții de conducere în spitalele publice se află sau nu în situații de incompatibilitate sau de conflict de interese. Totodată, nedepunerea declarațiilor de avere, interese și incompatibilitate (prevăzute de Legea 95/2006) era sancționată de art. 4 din acest ordin cu eliberarea din funcție.
      Întrucât Ministerul Sănătății nu a publicat niciodată Ordinul 663/2006 în Monitorul Oficial, aproape nimeni nu și-a dat seama că nu a mai fost aplicat. Rezultatul? Sistemul sanitar românesc este sufocat în continuare de corupție, incompatibilitățile și conflictele de interese reprezentând o problemă majoră asociată cu persoanele care ocupă funcții de conducere în spitalele publice.
      Sunt obligate autoritățile emitente sa-și publice actele normative in Monitorul Oficial?
      Constituția României prevede, la art. 31, dreptul cetățenilor la informație, potrivit căruia autoritățile „sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal”. Cu toate că formularea din textul constituțional este generalizată, se înțelege că publicarea legislației intră în sfera dreptului la informație.
      Există legi care reglementează în mod specific procedura prin care legislația este adusă la cunoștința publicului. În acest sens poate fi citată Legea 24/2000 care prevede, la art. 10, publicarea ordinelor, instrucțiunilor și a altor acte normative în Monitorul Oficial, partea I. Actele emise de autoritatea judecătorească nu intră sub incidența acestei legi.
      Totodată, Legea 52/2003 privind transparenţa decizională obligă autoritățile să publice și să supună dezbaterii publice proiectele de acte normative.
      În practică, însă, se întâmplă frecvent ca autoritățile statului să emită acte normative fără să mai treacă prin procesul de transparență decizională și fără să le publice în Monitorul Oficial. Se pare că până în momentul de față, nimeni nu răspunde de nepublicarea unui act normativ în Monitorul Oficial.
      Statul român sabotează proiectul european N-lex prin nepublicarea tuturor actelor normative în Monitorul Oficial.”

      Gasiti mai multe in articol, gasiti usor articolul, am verificat eu, am pus mai sus titlul articolului si sursa!
      Incerc din nou sa pun Link-ul separat!

    • „lili, mulțumesc mult!

    • În practică, însă, se întâmplă frecvent ca autoritățile statului să emită acte normative fără să mai treacă prin procesul de transparență decizională și fără să le publice în Monitorul Oficial. Se pare că până în momentul de față, nimeni nu răspunde de nepublicarea unui act normativ în Monitorul Oficial.
      dati niste exemple sau doar credeti ?

    • @m, ești analfabet funcțional sau nefuncțional?!

  4. Cat populism ieftin. In rest merge cu co coloana intreaga de masini in fiecare week-end pana la Sibiu si degaja CO2 cat un camion, dar el azi, merge cu bicicleta. Hai las-o moarta Klausie.

  5. La Sibiu se duce tot cu bicicleta?

    • Exact! Nimeni nu îl întreabă despre cele, pe puțin, 100 de drumuri anual către Sibiu, cu liota de mașini oficiale. E caraghios!

  6. Banuiesc dle Presedinte ca proiectati un vaccin pentru depolitizare ca altfel , nu se explica cum de angajati (din octombrie 2019) , numiti , peste tot slugile guvernarnarii Infractorului de la Rahova -atacate de noi , presa si pnl pentru analfabetism (nu incompetenta), slugarnicie, amantlac, nepotisme etc Nici macar nu e vorba de depolitizare , e vorba de retele de interese, angajamente ordinare luate de Orban la motiune , mergand pana la relatii mafiote………. Depolitizare e cu totul altceva !!!

    • Asa este!
      De fapt este o gogorita chestia cu „depolitizarea”. Nu ai cum sa faci depolitizarea într-un stat totalmente mafiotizat.
      După ce destructerezi caracatița mafiota, poți sa vorbești și să faci orice, reforme, depolitizari, investiții pe bune, într-un cuvânt – dezvoltare!
      Dar, atât timp cât statul rămâne captiv retelelor mafiote, nicio șansă de evoluție!
      De ce credeți că numai sunt considerate corupția si mafia drept vulnerabilități majore și nu mai figurează în strategia de securitate națională a CSAT? ! Exact, d-aia!

  7. Mița biciclista….

  8. Daca i-ar pasa ar schimba din temelii Romsilva si ar promova o lege care sa iti permita sa mergi cu bicicleta prin padurile din jurul Bucurestiului unde se taie accelerat in acest moment si ne-au distrus toate traseele.

    • Romanica nu are nevoie de păduri. Austria și Germania au. Ue e minunata!

    • Cei din PNL sunt romani, nu a venit nimeni din Austria sau UE, noi putem opri taierea padurilor. Acum stau si ma intreb e mai rau, PSD care fura din banii de drumuri sau PNL care distrug padurile? Aceste partide trebuie sa dispara.


  9. ”Mai e nevoie de multă muncă, multe reforme și sunt convins că până la urmă vom reuși să mișcăm lucrurile în direcția dorită de români”, a subliniat președintele.

    Incredibil ce marlan poate sa fie , pai voi le politizati la maxim , maraton . In Romania un politician are un singur scop si anume sa fie seful unei astfel de retea de tip mafiot de unde sa mulga bani . Oamenii din sistem isi pun la dispozitie serviciile lor.
    Ia pune tataie in CSAT depolitizarea institutiilor , ai 000 ?

  10. Într-adevăr, se duce o luptă asiduă pentru depolitizarea instituțiilor statului, iar acest lucru se observă cel mai bine la apele române, acolo lupta este pe viață și pe moarte. Scopul este de înlocuire a celor „incompetenți” cu „competenții” de la pnl. Acest fapt nu este fabulație, ci este realitatea afișată de articolele apărute în presă. Responsabil cu depolitizarea de la apele române este arhicelebrul deja animal politic, nu-i așa?! Vorbim de depolitizare când politizarea a tot ce mișcă, după cum pare, este ordin pe unitate. Câtă bătaie de joc! O merităm cu prisosință, avem țara pe care o merităm și poporul pe care l-am creat. Fraților, mergeți și votați în continuare psd și pnl, peste alți 30 de ani ne vom găsi tot aici: rupți în fund, înglodați în corupție și îngenunchiați de sărăcie, nepotism, impostură,, gargară și populism deșănțat, evident, fără absolut nicio reformă concretă, dar în promovarea aceluiași proces de „depolitizare”!

  11. Cea mai tare este « depolitizarea ».
    Cade ca o manusa, dupa reportajul recorder cu silvicultura, care se adauga la cel de la apele romane, amandoua dupa ce « partidul meu » a ajuns la putere.

  12. Vreau sa vad un politician, incepand cu presedintele care sa spuna: am facut, am creat, am fost, fac, creez, sunt. M-am saturat de proiectiile aste cu vom face, promitem, atunci cand…vom…
    Cat priveste mersul pe bicicleta cu masca e ridicol. Purtarea mastii in aer liber este inutila, pastrati-o pentru spatiile inchise si aglomerate pana cand va vaccinati, dupa care o puteti arunca.
    Cu alte cuvinte, ideea cu mersul pe bicicleta e foarte buna, dar nu atunci cand apare ca o exceptie si cand iesi cu 3 spp-isti dupa tine.

  13. Domn presedinte, daca mergeti vinerea viitoare in alt parc din Bucuresti si tot asa in fiecare vineri, sa fie primarii motivati sa faca putina curatenie inainte, ma mai gandesc si eu la mijloace alternative de transport. Asa cum ati fost ieri in Vacaresti, am vazut ca s-a facut curat inainte. Frumos.

  14. E ceva in neregula cu poza articolului …..

  15. Si in Vinerea Mare mai tinem post? Observ ca apare o noua religie „verde” cu cruce rosie in calendar.

    • Probabil ca esti ateu (nu este o acuza, fiecare crede in ce vrea) pt. ca altfel ai fi stiut ca azi, pe 23.04 este praznuita ziua Sf. Gheorghe. Ala de cica a omorat balaurul. D-aia e cu cruce rosie.
      Si vezi ca in Vinerea Mare, sau neagra ii mai zic unii pt. ca intr-o vineri a fost rastignit Iisus, se tine post.

  16. Pfui! Cine a mai vazut ficus calare pe bicicleta?
    Daca te vedeam zilnic pe bicicleta te mai credeam, asa e doar un joc de imagine ipocrit.

  17. „Mă voi implica personal în transmiterea mesajelor de provaccinare”.
    Câteva rânduri mai jos una din primele implicări:
    „Deeeocaaaamdaaaatăă meeerge biiine caaampaaaniiiiaa”
    Ficusul giroscop nu a primit de la echipa lui în cadrul informărilor zilnice situația catastrofală privind vaccinarea ?
    Pe 19 aprilie eram pe antepenultimul loc în UE cu 14,6%.
    Pe primul loc este Ungaria cu 38,2%, țară care a început vaccinarea cu două săptămâni în urma noastră.
    În loc de o asemenea implicare penibilă mai bine ar da ordin cățelușului din fruntea guvernului și celor responsabili de vaccinare de care este așa de mândru (secretarul de stat / fost interimar foarte vorbăreț degeaba și tovarășul colonel) să realizeze un clip video provaccinare care să fie difuzat de televiziunile responsabile cel puțin o dată pe oră.

  18. Romanii au cele mai putine masini pe cap de locuitor din UE. Sa o lase ma-ta si tac-tu, hitleristii repatriati, mai moale cu poluarea.

  19. Am gasit pagina „ORDINE emise în anul 2021 de catre Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale”, document postat(actualizat) Vineri 23 aprile 2021, apare pe Site-ul Camerei deputatilor, dar acest Ordin 108/2021 nu apare!
    Sunteti sigur ca are acest Numar?!
    Nu pun link-ul, ca nu trece, gasiti dvs usor pagina, am verificat eu!

    • Cu siguranță!
      Oare înțelege lumea cât mișto fac Turcan și PNL pe seama pensionarilor cu minciuna aceea cu „evaluarea dosarelor de pensii”?!
      Neputând să știi ce prevede acel Ordin, mincinoșii de guvernanți pot spune orice, oricând!

  20. Vreti reformele promise, dragi romani?!
    Se dezbat Bugetele pe 2021 la diferite nivele, la Iasi e scandal mare la Primarie intre PNL si USR PLUS, uite la CNI!
    Luati „reforme” de la Florinache Zombie Cîțu, ala care PROMITEA ca in 2021 nici 1 salariu la bugetari NU va creste, adica ANVELOPA salariala ramane al nivelul din 2020:
    Newsweek.ro: „Proiectul de buget al Companiei Naționale de Investiții (CNI) pe Anul 2021 prevede majorarea cu circa 25% a salariilor angajaților. CNI este condusă de Manuela Pătrășcoiu, fostă directoare economică la revista Rebus, numită în funcție în 2013, de ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea.
    Potrivit Proiectului de buget, publicat pe site-ul ministerului Dezvoltării, la CNI salariul mediu va ajunge la 12.572 de lei, în 2021. În 2020 era de doar 10.096 de lei.

    Astfel, CNI prevede o Creștere a Cheltuielilor cu salariile de 35.216,97 mii lei față de nivelul bugetat pentru anul 2020 (226,93% creștere față de nivelul bugetat în anul anterior).

    Proiectul Bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2021, prevede un număr de personal prognozat la sfârșitul anului de 350 posturi, respectiv o CRESTERE a numărului efectiv de salariați cu încă 135 de posturi față de personalul planificat în Bugetul anului 2020, respectiv 215 angajați. Această majorarea de personal este prevăzută a fi demarată începând cu luna aprilie, astfel: aprilie 30 posturi, mai 30 posturi, iunie 50 posturi, iulie 25 posturi.

    Newsweek România a scris că CNI a investit, în ultimii ani, în stadioane în fiefurile PSD: La Turnu Măgurele – unde joacă echipa de fotbal controlată de fiul lui Dragnea – și la Alexandria, printre altele.
    În 2019, europarlamentarul Clotilde Armand a arătat că, de Crăciun, CNI a achiziționat 560 de ”Cozonaci cu nucă, cacao și stafide” și 220 sticle de vin ”Fetească Neagră”, în valoare de aproximativ 10.000 euro.
    În 2020, compania subordonată Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a investit circa 730.000 de euro în construirea unor chilii la Mănăstirea Valea Bistrei, din oraş Câmpeni, în judeţul Alba.”
    CNI este condusă din 2013, când Dragnea era ministru al Dezvoltării, de Manuela Irina Pătrășcoiu, fostă „directoare economică” la revista Rebus.”

    Bravo, Vasilica Zombie Pisicîțu!!!

  21. Demers Laudabil, DAR….
    Normalitatea NU ESTE cand drumul dvs este plin ochi de militie care invariabil dirijeaza, ca un facut, prost circulatia..ca un facut Ei fac din zicala, un adevar: ia uite, ce-o fi de e asa aglomerat?
    Raspuns: precis e un militian la mijloc..
    Revin.
    Da, Admirabil/Laudabil si demn de urmat gestul dvs. DAR…CAM ” PREA MULT ZGOMOT PENTRU…”,..cum sa mergi linistit cu bicicleta in vacarmul circulatiei din Bucuresti?
    Chiar, Domnule Presedinte,
    Nu vi s-a parut cel putin curios, ca sa nu zic suspect, ca nu e nimeni pe sosea???
    zic si eu asa…