G4Media.ro

Klaus Iohannis, la ONU: Conflictele prelungite, precum cele din regiunea Mării Negre,…

sursa foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis, la ONU: Conflictele prelungite, precum cele din regiunea Mării Negre, trebuie gestionate fără întârziere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, că România a promovat concentrarea eforturilor pe conflictele îngheţate, iar ”războiul împotriva Ucrainei ne-a arătat că, în asemenea condiţii, absenţa războiului nu înseamnă pace”, relatează news.ro.

Iohannis a subliniat necesitatea gestionării conflictelor din regiunea Mării Negre.

”România a promovat constant de-a lungul timpului menţinerea aşa-numitelor conflicte îngheţate sau prelungite printre priorităţile de pe agenda noastră şi concentrarea eforturilor pentru rezolvarea acestora”, a afirmat preşedintele în discursul său, centrat pe războiul din Ucraina, securitatea energetică, protejarea mediului şi securitatea alimentară.

El a argumentat că ”războiul împotriva Ucrainei ne-a arătat că, în asemenea condiţii, absenţa războiului nu înseamnă pace”.

”Conflictele prelungite, precum cele din regiunea Mării Negre, trebuie gestionate fără întârziere”, a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai declarat că misiunile ONU de menţinere a păcii au fost întotdeauna un instrument de importanţă primordială pentru protejarea păcii şi a securităţii.

”Contribuţia solidă a României la diverse operaţiuni în jurul globului constituie o dovadă a angajamentului nostru. Trebuie să ne asigurăm că, în conformitate cu agenda Acţiunii pentru Menţinerea Păcii, misiunile ONU de  menţinere a păcii devin mai eficiente şi contribuie la soluţii politice pentru rezolvarea conflictelor, plasând drepturile omului în centrul acţiunilor. De asemenea, avem nevoie de acţiuni ferme ale comunităţii internaţionale pentru a proteja şi a promova drepturile omului. Trebuie să consolidăm sistemul ONU pentru Drepturile Omului şi să asigurăm finanţarea sustenabilă şi adecvată pentru toate activităţile acestuia”, a afirmat Iohannis.

”Recunoaştem rolul esenţial jucat de actorii din societatea civilă şi de apărătorii drepturilor omului în promovarea şi protejarea drepturilor omului. Asigurarea funcţionării adecvate a instituţiilor democratice, susţinerea respectării statului de drept şi garantarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale rămân esenţiale”, a declarat preşedintele amintind că, ”în baza acestor convingeri ferme, România şi-a depus candidatura pentru un loc în Consiliul Drepturilor Omului, pentru mandatul 2023-2025”.

”Doresc să închei prin a sublinia că trebuie să restabilim încrederea publicului în eficienţa multilateralismului. Doar împreună vom reuşi să identificăm şi să implementăm soluţii sustenabile pentru a asigura pacea globală, prosperitatea, respectarea  drepturilor omului şi realizarea unui mediu înconjurător sănătos pentru generaţiile următoare!”, a conchis Iohannis, conform news.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce frumos vorbește Klaus! Un discurs despre nimic.

  2. Să facem bine ca să nu fie rău … bla bla bla 😂😂😂
    Klaun e in stare să vorbească ore întregi fără să spună absolut nimic 😂😂😂

  3. I-a dat gata dl Haos citind discursul de pe foile consilierilor!
    La pamant au ramas intreaga asistenta din sala ONU!!

    INTREBARE: ce-a cautat la ONU dl Haos, ce-a reusit, ce-a rezolvat?!
    RASPUNS: acelasi stil al dlui Haos de „aflarea-n treaba la romani”, cum spunea Petre Tutea…

  4. Important este că avem un președinte neamț.Cu el, le-a mers bine la băieți deștepți și frumoși.Restul nu mai contam.